perjantai 29. marraskuuta 2013

Off topic: Banaanimuffinsit

Olen pari kertaa ennenkin postannut leipomuksistani, ja koska kukaan ei ole vielä uskaltanut valittaa näistä postauksista, niin teen niitä varmaan silloin tällöin jatkossakin :D Leipominen on minulle todella rentouttavaa ja vakioreseptien lisäksi haluan aina kokeilla uuttakin. Minulla on myös tapana soveltaa reseptejä ja tehdä omiani. 
Tämänkertainen banaanimuffinssien ohje on omani ja muffinsit maistuivat mielestäni hyvältä ja koostumuskin oli mehevä. Ulkonäkö nyt on perusmuffinsin, mutta näitähän voi kuorruttaa ja koristella, jos niin haluaa.

Ohje on erittäin helppo ja nopea, tässä ei voi paljon mennä pieleen. Itse paistoin nämä silikonivuoissa ja ohjeesta tulee n. 12 keskikokoista muffinsia. Kannattaa hyödyntää jo vähän tummemmiksi ehtineet banaanit!





Banaanimuffinsit:


3,5dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

2 banaania

1 kananmuna (isohko)

150g margariinia

n. 0,5dl maitoa


Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Muussaa banaanit haarukalla. Lisää kananmuna ja banaanimössö kuiviin aineksiin ja sekoita. Seuraavaksi lisää taikinaan sulatettu margariini, sekoita ja lisää vielä viimeiseksi loraus maitoa. Halutessaan taikinaa voi vielä maustaa vaikkapa kanelilla.

Paista 200°C n. 15 minuutin ajan, kunnes muffinsit ovat saaneet vähän väriä.


Huomenna vietän pikkujouluja ystävieni kanssa ja sinne vien tarjolle omena-mantelimuffinseja. Nekin tein omalla ohjeella ja saattaa olla, että sekin nähdään vielä joskus täällä :)


Briefly in English: I made banana muffins! I used my own recipe and I like how they turned out. I really like baking and I think it's very relaxing.

8 kommenttia :

  1. Voi miten kivaa löytää täältä myös leipomuksia. Hyville resepteille on aina käyttöä. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ainakin joku tykkää myös näistä leipomuspostauksista :)

      Poista
  2. Itse meinaan leipoa tänään torttuja ja mustikka-valkosuklaa muffineja :)

    VastaaPoista
  3. Oi, nam! Mä laiskottelen tänä viikonloppuna, muta jos ensi viikonloppuna kaivais taas jauhot esiin.

    VastaaPoista
  4. Tälläiset "sekoita ja paista"-reseptit on parhaita, kun ei tarvi kaivaa sitä sähkövatkainta kaapista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä :D Joskus kyllä tykkään vähän haastaa itseäni ja kokeilla vaikeampia ja monimutkaisempia reseptejä, mutta yksinkertaiset ja helpot on yleensä niitä, jotka jää vakiokäyttöön.

      Poista