keskiviikko 22. helmikuuta 2012

My Precious osa I

Otsikko viittaa siihen, että varmaan näytän ja kuulostan Klonkulta, kun saan käsiini Fyrinnaen meikkejä...

Eli lopultakin (omasta mielestäni) pääsen kirjoittamaan ehkä itselleni rakkaimmasta indiekosmetiikkayrityksestä, Fyrinnaesta. Joitain tuotteita on jo vilahtanut aiemmissa postauksissa, mutta halusin tehdä kunnon postauksen, jossa kerron kokemuksiani tuotteista ja tilaamisesta. Swatchasin yhtenä päivänä kaikki Fyrinnaen luomivärinikin, mutta teen niistä oman postauksen, jotta tämä postaus ei venyisi loputtoman pitkäksi. Osa II, jossa luomiväriswatchit, tulossa siis pian!

Pixie Epoxy
Olen ollut Fyrinnaen (uskollinen) asiakas vasta noin vuoden verran. Tässä ajassa minulle on kertynyt melkoinen määrä luomivärejä, pari viimeistelypuuteria, meikinpohjustaja, "kimalleliima", korostuspuuteri, poskipuna ja pari huulikiiltoa. Oikeastaan tuoteryhmistä on kokeilematta vain aurinkopuuterit. Fyrinnaen meikit eivät ole mineraalimeikkejä, sen sijaan ne ovat kaikki vegaanisia.

Fyrinnaen Pixie Epoxy on melko legendaarinen tuote indiekosmetiikan käyttäjien keskuudessa, ja itse olen kyllä vakuuttunut, etten voisi enää elää ilman PE:tä. Kutsun tuotetta yleensä kimalleliimaksi, virallisempi nimi olisi ehkä tahmea luomivärinpohjustaja tai jotain muuta yhtä hankalaa. Kyseessä on siis tuote, jonka ansiosta luomivärit tarttuvat paremmin luomille, näyttävät intensiivisemmiltä, ja joka pitää erityisesti luomivärien kimalteet paikoillaan. PE:n alle on useimmilla tarpeen laittaa jokin hyvin kestävä silmämeikinpohjustaja, minulle rasvoittuvien luomieni kanssa tämä on välttämättömyys. Tuote toimii hyvin useimpien luomivärien kanssa, ei kuitenkaan mattaluomivärien. Aluksi kannattaa testailla tuotetta, jotta oppii annostelemaan sitä luomille sopivasti. Hyvin vähän tätä kuitenkaan tarvii kerralla laittaa. Itse yleensä pyyhkäisen aplikaattorilla pienen täplän luomelle ja levittelen sen koko luomen ja alaluomen alueelle, tarvittaessa lisään ainetta meikin edetessä. Hintaa Pixie Epoxylla on 7$, eli n. 5,30e. Todella edullista tököttiä siis, kun yhdestä tuubista riittää kyllä vähintäänkin kuukausiksi.


Puutereista minulla on ollut kokeilussa sekä pohjustukseen että viimeistelyyn sopiva Fluff ja öljyisen ihon viimeistelypuuteri. Fluffia ostin vain 3g purkin (4$ eli 3e) kokeiluun ja se on jo loppunut, joten kuvaa ei ole. Fluff oli toimiva tuote, jota käytin pääasiassa viimeistelyyn. En ole ostanut uutta Fluffia, koska halusin kokeilla toista puuteria, mitään vikaa tuotteessa ei siis ollut. Tällä hetkellä minulla on käytössä öljyisen ihon viimeistelypuuteri, Finishin Powder: Oil Control. Ostin tätä puuteria suoraan täysikokoisen purkin, sillä uskalsin jo luottaa tuotteen laatuun kokeilemattakin. Hintaa 12g purkilla on 5,50$, elikkäs n. 4,20e. Hyvin on tämäkin toiminut, ainoastaan enemmälti hikoillessa saattaa alkaa otsa kiiltelemään tuotetta käyttäessäni. Molemmat puuterit ovat värittömiä ja läpikuultavia, eivätkä jää näkymään iholle. Fyrinnaelta löytyy muitakin viimeistely -ja pohjustuspuutereita.


Viimeistelypuuteri tavallisessa sirotinpurkissa, pohjassa ainesosaluettelo


 Fyrinnaen Velvet-Gel Silica Primer on Fluffia lukuunottamatta ainut meikinpohjustustuote, jota olen kasvoilleni kokeillut. Tuote on nimensä mukaisesti geelimäinen, ja sitä tarvitsee koko kasvoille vain pienen nokareen. Itselläni pohjustaja on käytössä lähes päivittäin ja pidän siitä, että se imeytyy ihoon hetkessä, ja että sen päälle on helppo levittää muu meikki. Tuote ei tee samalla tavalla supersileää pintaa, kuin jotkin pohjustajat, mutta sen päälle meikki todella levittyy hyvin ja tasaisesti. Itselläni pohjustaja on pitänyt meikin todella hyvin paikoillaan, mitään rullautumista tai valumista ei ole tapahtunut. Hintaa putelilla on 7$ ja se on kokoa 1 fl oz., joku paremmin tietävä voi suomentaa paljon tuo on grammoissa tai millilitroissa :) Riittoisaa tavaraa tämäkin kuitenkin on, itselläni ensimmäinen tuubi ollut jo useamman kuukauden.

Pohjustaja. Tuotetiedot putelissa jo hieman kuluneet.

Fyrinnaella on myynnissä kolme korostuspuuteria eli highlighteria. Itselläni on näyte sävystä Center Stage, joka on sävyltään kultaisen persikkainen. Muut sävyt ovat vaalea kulta ja vaaleanpunainen. Korostuspuuterit ovat hohtavia, mutta eivät lainkaan kimaltavia. Itse käytän tuotetta lähinnä kulmaluulla, mutta se käy myös poskipäille, nenänvarteen, tai mihin nyt haluaakaan korostusta. Center Stage on itselläni useimmiten käytetty korostusväri kulmaluulla, ja näyte on kestänyt jo todella kauan. Tulen varmaan hankkimaan täysikokoisen purkin tulevaisuudessa. Täysi 4g purkki maksaa 6,50$ eli n. 4,90e.Center Stage swatchattuna luonnonvalossa

Poskipunasävyjä Fyrinnaella on useita, mutta itselläni on ainoastaan näyte sävystä Enrapture. Glow Blush poskipunat ovat todella pigmenttisiä, joten jauhetta tarvii vain hitusen. Punissa on vähän hohdetta. Enrapture on mielestäni todella helppokäyttöinen ruusuinen pinkin sävy, sopii varmasti monelle. Paljon on tätäkin tuotetta tullut käytettyä. Ainut huono puoli on näytepurkin pieni koko, sillä siitä on hieman hankala ottaa väriä isoon puuterisiveltimeen. Täysikokoisen poskipunan kokoa en löytänyt, mutta hintaa sellaisella on 6,50$, ja kuvittelisin, että yksi purkki tällä pigmenttimäärällä kestää suunnilleen loppuelämän :)
Enrapture swatchit, vasemmalla häivytettynä. Kuva luonnonvalossa.

Viimeisimpänä tuotteista kerron hieman Fyrinnaen huulikiilloista, Lip Lustreista. Kiilto ei oikeastaan ole sopivin sana, mutta käytetään nyt sitä tässä. Itselläni on sävyt Romantique ja Visual Kei. Romantique on todella nätti, mutta itselleni huulimeikkiin aika epätyypillinen kultaisen persikkainen sävy. Visual Kei on todella voimakas pinkki (alla olevissa kuvissa ei näytä niin rajulta), en vielä ole uskaltanut päivänvalossa julkisille paikoille tämä huulilla :) Kiillot ovat hyvin erikoisia koostumukseltaan, ne tuntuvat hieman öljyisiltä ja ovat melko ohutta, jollain tavalla kuivahkoa töhnää. Koostumus on varmasti sellainen, että jotkut rakastavat sitä ja jotkut inhoavat. Pigmenttiä näissä riittää, mutta värin levitys ei ole kaikkein helpointa. Itse pidän enemmän tahmeammista kiilloista, joten ihan suosikkituotteitteni joukkoon nämä eivät mene. Värit kestävät huulilla melko pitkään ja tavallaan kuivahtavat huulille, vaikka tuote ei olekaan sinänsä kuivattava. Kiilloissa on ihan tavallinen aplikaattori (doe foot), ja ne tuoksuvat kevyesti jollekin makealle. Saatan kyllä tilata pari Lip Lustrea lisääkin, sillä värivalikoimassa on todella kauniita sävyjä. Lustreista löytyy myös erikoisempia värejä, kuten sinisiä ja vihreitä. Tällä hetkellä kiillot ovat isommissa 8ml putkiloissa, ja niiden hinta on 6$ eli n. 4,60e.


Lip Lustret
Romantique - Visual Kei, luonnonvalo

Romantique  keinovalossa

Visual Kei luonnonvalossa

Lopuksi hieman kokemuksia tilauksista. Fyrinnae on kuuluisa siitä, että sen sivut ovat joskus suljetut tai ainakin ostoskori on suljettu. Itse en ole kokenut tätä ongelmana. Tällä hetkellä sivut ovat näyttäneet olevan lähes koko ajan toiminnassa, enkä itse ole koskaan joutunut odottamaan kovin kauaa sivujen toimimista. Joskus on pitänyt vähän kyttäillä, milloin sivut aukeavat, mutta ei se nyt elämää ole häirinnyt. Toinen asia, mistä Fyrinnae tunnetaan (paitsi loistavista tuotteista) on se, että se ilmoittaa sivuillaan todella pitkän ajan tilauksien jonotuksille. Tällä hetkellä odotusaika on 20 - 28 päivää. Ilmoitettua aikaa ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä Fyrinnae ilmoittaa tahallaan todellista pidemmän jonotusajan siltä varalta, että jotain odottamatonta sattuu ja tilaukset viivästyy. Itselläni pisin aika, mitä olen odottanut tilaukseni postitusta, on ollut 9 päivää tilauksesta, ja ilmoitettu jonotusaika on tällöin ollut jossain 40 päivän tienoilla.

Postittamispäivästä on yleensä mennyt noin viikko tilauksen saapumiseen (siis Yhdysvalloista Suomeen), joskus päivän tai pari yli. Tuotteet ovat tulleet kuplamuovikirjekuoressa useammankin suojaavan kerroksen sisällä. Kaikki jauhemaiset tuotteet, myös näytteet, ovat pienissä muovipurkeissa. Maksaa voi pankki -ja luottokorteilla sekä Paypalilla. Postikulut ovat Suomeen enintään 4$. Tilaus Suomeen voi olla maksimissaan 50$, ja luomivärinäytteitä saa olla 20 kpl tilauksessa, joitain muita tuotteita saa vain yhden näytteen per tilaus. Näytteiden hinta on yleensä 1,50 - 2$ eli 1,10 - 1,50e. Yli 40$ tilaukset saavat ilmaiset postikulut. Joka tilauksen mukana saa yhden ilmaisnäytteen, tai ainakin itse olen aina saanut enkä ole koskaan kuullut, että joku olisi jäänyt ilman. Lisäksi näytteet on yleensä valittu sen mukaan, mitä olet tilannut, joko saman tyyppinen väri tai tilaamiesi värien kanssa yhteensopiva sävy. Koska minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia, ei minulla ole kokemuksia Fyrinnaen asiakaspalvelusta. Harvoin olen kuitenkaan pahaa sanaa Fyrinnaesta kuullut.

Seuraavassa postauksessa tosiaan tulossa swatchit kaikista Fyrinnaen luomiväreistäni. Kerron samalla lisää luomiväreistä. Nyt taidan mennä selailemaan Fyrinnaen sivuja, sillä tässä tuotteista kirjoittaessani alkoi tehdä mieli saada hieman lisää luomivärejä...ja pitihän sitä tilaus laittaa menemään ;)


 Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Fyrinnae ei testaa eläimillä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti