keskiviikko 30. syyskuuta 2015

JOIK - apua ikääntyvälle iholle

Kukaan ei varmaan enää muista, että ostin joskus alkuvuodesta pari JOIKin ihonhoitotuotetta ja lupasin arvostella ne täällä blogissa myöhemmin? No, se arvostelun aika on joka tapauksessa koittanut. Haluan aina käyttää ihonhoitotuotteita pitemmän aikaa ennen arvostelua, mutta myönnän, että tämän kaksikon arvostelu venyi liiankin pitkään. 

Eestiläinen luonnonkosmetiikkamerkki JOIK ei ole uusi tuttavuus blogissani ja se tuntuu olevan yleensäkin mukavan tunnettu Suomessa. Valikoima kotimaassamme on kuitenkin pienempi kuin Itämeren toisella puolella merkin kotimaassa. Ostin anti-age -linjan Rejuvenating Eye Contour Cream -silmänympärysvoiteen sekä kuivan ja iäkkään ihon Silky Facial Serum -kasvoseerumin Tallinnasta pikareissullani. Juuri näitä tuotteita en ole nähnyt Suomessa myynnissä. Suomessa JOIKia myy ainakin Stockmann ja Radical'Epil -verkkokauppa.
Aloitetaan vaikkapa silmänympärysvoiteesta. Olen ennenkin käyttänyt JOIKin sy-voidetta, mutta vähän eri versiona kuin tämä. Anti-age voide on pakattu pieneen pumppupulloon, joka annostelee tietenkin tuotetta vähän liikaa kerralla, jos käyttää kokonaisen pumppauksen. Muutenhan pumppupullo on loistava pakkausmuoto hygieenisyytensä ja ilmatiiviyden vuoksi. 

Voide on koostumukseltaan keskipaksua ja väriltään vaalean beigeä. Tuoksu tuotteessa on hyvin mieto, aavistuksen kahvinen. Sisäänsä tuote on imaissut hyaluronihappoa, kahviuutetta sekä B3- ja E-vitamiinia, ja JOIKin tyyliin myös luonnonöljyjä, kuten arganöljyä.
Voide imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi. Tuntuma ei ole öljyistä  ja tehokkaan kosteuttavista ainesosista huolimatta yhtään rasvainen. Itse olen käyttänyt voidetta sekä päivä- että yökäytössä. Käytön aikana silmänympärysihoni on voinut hyvin ja ollut kosteutettu. Mítään erityistä parantumista ihossa tai juonteiden pehmentymistä en silti ole huomannut.
Jos silmänympärysvoiteessa oli käytetty öljyjä ainesosana, niin seerumi puolestaan on lähes pelkästään öljyjä. Siihen on käytetty muun muassa karpalo- ja vehnänalkioöljyä. Nimestä huolimatta tekisikin mieli kutsua tätä kasvoöljyksi seerumin sijaan. Seerumi on siis koostumukseltaan öljyistä, ja sen värikin on öljyisästi vaaleeankellertävä. Tuoksu muistuttaa minua teestä JOIKin päivävoiteen tapaan ja on miellyttävä, joskin kohtuullisen voimakas.

Seerumi on pakattu lasiseen pipettipulloon. Pipetillä öljytippoja tipautellessa voi kuvitella olevansa kemisti tai hullu tiedemies, ja pipetti mahdollistaa tarkan annostelun. Ohjeen mukaan öljyä käytetään 6-8 tippaa, laitan yleensä sen seitsemän tai kahdeksan tippaa. Seerumin päälle lisään vielä kulloinkin käytössä olevan kasvovoiteen.
Öljyinen tuote sopii parhaiten yökäyttöön ellei iho satu muistuttamaan aavikkoa. Rasvoittuvalla sekaihollani seerumi jättää selvästi öljyisen, mutta ihanan pehmeän ja kosteutetun, tunteen iholle. Minua rasvaisuus ei iltaisin haittaa. Aamuun mennessä iho on imaissut seerumin sisäänsä ja on kosteutettu, mutta ei kiiltelevä.
Olen pitänyt molemmista tuotteista ja niissä on varsin loistava hinta-laatusuhde. En ole enää varma kummin päin hinnat olivat, mutta muistan maksaneeni näistä 9.90€ ja 14,90€ Tallinnan Kaubamajassa. Mielikuvani sanovat sy-voiteen olleen kalliimpi, vaikka yleensä seerumit ovat ihonhoidon arvokkaimpia tuotteita. Joka tapauksessa tuotteet ovat edullisia. 
Näistä kahdesta seerumi on suosikkini. Silmänympärysvoide on hyvä ja tekee, mitä tarvitsee. Sen kanssa en kuitenkaan ole kokenut mitään suuria elämyksiä. Seerumi on puolestaan todella ihana lisäkosteuttaja. Harmi, että minulla seerumi on juuri nyt loppumassa, kun talvi lähestyy. Molempia voisin ostaa toiste, seerumia haluan ehdottomasti ostaa toiste!


Briefly in English: I bought these two JOIK products early this year. It has taken a while for me to review them, but at least I have tried them out thoroughly now! JOIK is an Estonian brand and it's 100% natural.
The first one is the Rejuvenating Eye Contour Cream from JOIK's anti-age line. The packaging has a pump mechanism, which makes the product hygienic to use. However, the pump gives out a little bit too much of the cream at a time.
The consistency of the eye cream is medium thick and it has a very mild scent. The cream absorbs quickly leaving your skin hydrated, but not greasy. I've used this cream both day and night. The efficiency of the product is based on natural oils, hyaluronic acid, coffee extract  and vitamin B3 and E.
The second product is The Silky Facial Serum. I'm tempted to call it a facial oil, since it's basically a mixture of different natural oils, including cranberry and wheat germ oils. It even looks and feels like an oil. The serum has a moderately strong tea-like scent. The serum comes in a glass bottle with a pipette. The packaging is handy for precise dosing and makes me feel like a mad scientist. 
I use the serum at nights, since it's so oily and I have an oily mixed skin. I would recommend it for night use on most people. The serum definitely leaves your skin oily and shiny, but absorbs slowly overnight leaving your skin soft and moisturized.
Both the eye contour cream and the serum are good, efficient products. They're also very affordable! I especially love the serum and will definitely buy it again when I have the opportunity. In Finland JOIK is sold at Stockmann, but I haven't seen these particular products here. I bought these from Tallinn where the selection of JOIK products is better.

Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni JOIK ei käytä eläinkokeita!
Products in this post were purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know JOIK is cruelty free!

4 kommenttia :

 1. Mun herkkä ihoni ei oikein pitänyt tuosta seerumista. Se ei oikeastaan tehnyt mitään, vaikka kaupassa kämmenselälle testatessa pehmensi mukavasti.
  Mulla on iholla menossa nyt kunnon atopian riehuntakausi, joten mikään ei tunnu tepsivän. Aloitin kuitenkin tuon sy-voiteen pari viikkoa sitten. Tykkään siitä, ettei ole liian rasvaista. Kosteutustehoista en osaa sanoa, mutta ei tämä ainakaan pahenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että tuo seerumi ei sopinut sulle. Mun iho n tuntunut tykkäävän sen tuomasta lisäkosteutuksesta, joka tuli varsinkin keväällä vielä tarpeeseen ku iho oli jotenkin kuivempi kuin nomaalisti. Herkällä iholla on tietenkin aina vähän vaikeampi löytää ne sopivat tuotteet.
   Toivottavasti sy-voide toimii paremmin. Mulla se tuntui ainakin toimivan ihan hyvin ja pitävän ihon kosteutettuna, vaikka mitään ihmetuloksia en saanutkaan.

   Poista
 2. Nää on kyllä kiinnostavia tuotteita, hinnat on todella edulliset. Pitäisi vaan lähteä pitkästä aikaa Tallinnaan, että saisi näitä omakseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joikilla on kyllä kaikkien mun kokeilemien tuotteiden perusteella ollut tosi hyvä hinta-laatusuhde! Tuo on harmi, että valikoima ja saatavuus on huonompi Suomessa. Itse ostaisin varmasti enemmänkin Joikia, jos täältä pääsis jonnekin ostaan. Oulun Stockan valikoimakin on tosi pieni.

   Poista