tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kosmetiikkauutisia

Olen vähän myöhässä, mutta ei voi mitään...Käsittääkseni eilen astui voimaan EU:n uusi eläinkoelaki. Laki on muotoiltu jokseenkin niin, että uutta kosmetiikkaa ei saa myydä EU:n alueella, jos tuote tai sen ainekset on testattu eläimillä missä tahansa päin maailmaa. Korjatkaa, jos meni väärin. 
Tarkemmin en osaa laista kertoa, sillä en ole siihen niin paljon perehtynyt ja tuskin täysin ymmärtäisinkään lakijargonia. Itselläni eniten särähtää korvaan tuo sana uutta. Tarkoittaako laki, että vanhempia tuotteita saa edelleen testata niin paljon kuin haluaa? Testataanko jossakin vielä vanhoja tuotteita? Miten Kiinan myynti sopii kuvioon? 
On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkia porsaanreikiä tuosta laista löytyy, ja kuinka paljon se oikeasti tulee vaikuttamaan eläinkokeiden tekoon. Joka tapauksessa uusi laki on jo askel parempaan suuntaan.

Mitä ajatuksia uusi laki herättää teissä?


Toinen uutinen on vähän kevyempää aihetta. Eilen minulle vinkattiinkin blogin kommenteissa, että Real Techniquesin siveltimet ovat tulossa myyntiin Pretty.fi -nettikauppaan! Tänään ne sitten jo tulivatkin. Itse rakastan RT:n meikkivoidesivellintäni ja ostan varmaan muitakin sarjan siveltimiä jossain vaiheessa. Siveltimien hintakin oli pysynyt kohtuullisena, vaikka tuotteisiin usein tuleekin tänne saapuessaan reilustikin Suomi -lisää. Esimerkiksi tuon mainitsemani meikkivoidesiveltimen hinta on 10,90e. Hyvä Pretty.fi!

Kun eläinkokeista puhutaan, niin laitetaan kuvitukseksi minun eläin(kokki) :)


En hyödy mitenkään postauksen linkeistä. Real Techniques ei tietääkseni käytä eläinkokeita!

4 kommenttia :

 1. Hyvään suuntaan ollaan menossa :) Ymmärrän kyllä syyt, miksi eläinkokeita ylipäätään tehdään, mutta en ole niiden kannattaja. Ihana kisuli sulla! Onko ihan kokonaan musta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti mennään koko ajan hyvään suuntaan :)

   Nero on aikalailla kokonaan musta, rinnassa on pieni kohta, jossa on valkoisia karvoja harvakseltaan (ei kunnon läiskää) ja korvan sisuskarvat on valkoiset :D

   Poista