maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sunnuntain sivellinsavotta

Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja pesin läjän meikkisiveltimiäni. Meikkivoidesiveltimen pesen vähintään joka toisen käytön jälkeen, mutta muiden siveltimien pesu ei ole niin säännöllistä. Yleensä pesen kyllä muitakin siveltimiä melko usein, mutta nyt kaikkien muiden kiireiden keskellä olin vähän laiminlyönyt siveltimiäni.


Siellä pötkötellään

Laskelmieni mukaan pestyä tuli 27 sivellintä. Lisääkin pestävää olisi ollut, mutta en nyt jaksanut pestä kaikkia ja loput olisikin ollut lähinnä hätävarasiveltimiä, joita käytän vain, jos kaikki paremmat on liian likaisia, tai luomivärien swatchailuun. Pesuun käytän marseille -saippuaa. Sitä tosin pitäisi ostaa uusi pala, sillä entinen on jo jakautunut muutamaan pieneen ja kärsineeseen palaan. 
Kuivaan siveltimet useimmiten kirjahyllyillä vaakatasossa, nyt kuitenki laitoin suurimman osan kuivumaan pöydälle pyyhkeen päälle. Käänsin lopuksi pyyhkeen toisen reunan siveltimien päälle, ettei kissa pääsisi niihin käsiksi. Pari sivellintä jäi kylpyhuoneeseen kuivumaan peilikaapin ovien väliin alaspäin roikkumaan. Ovet ovat tarpeeksi raskaat, jotta siveltimet pysyvät riippumasssa niiden välissä ja isoimmat siveltimet kuivuvat lämpimässä kylppärissä (lattialämmitys <3) alaspäin roikkuen nopeasti :)


Siveltimien kuivausapuri. Pestyt siveltimet siis ovat tuolla pyyhkeen välissä :)


Siveltimien pesun yhteydessä on pakko kysellä, onko muut seuranneet sitä kohinaa, mikä ainakin jenkkiblogeissa on käynyt Sigman siveltimienpesuhanskan vuoksi? Kyseessä on siis käsittääkseni silikoninen hanska, jossa on nypyläinen pinta, jota vasten siveltimet on helppo ja nopea pestä. Ideahan sinänsä on hyvä, mutta hanskan hinta on 39$ (n. 30€), mikä on kieltämättä aika naurettavan paljon. Eri blogeissa onkin keksitty erilaisia, ja halvempia, korvikkeita hanskalle, mm. koiranpesuun tarkoitettu hanska, ja Youtubesta löytyy ohjeita, miten kuumaliimapyssyn avulla voi tehdä teksturoidun pesulaudan siveltimille itse. 
Minusta tuntuu, että saan kyllä siveltimet pestyä tarpeeksi helposti ihan kättäni vasten, mutta jos joskus törmään johonkin hanskaan, jota voisi käyttää siveltimien pesuun ja se olisi edullinen, niin varmaan ostaisin kyllä sen kokeiluun. Onko kukaan kokeillut mitään apuvälineitä siveltimien pesuun tai olisitteko kiinnostuneet kokeilemaan?

Loppuun vielä pakko mainita, että Nero nukkuu tällä hetkellä kerällä tuon pyyhkeen päällä, jonka välissä siveltimeni ovat kuivumassa. Kuivuvat varmaan hyvin lämpimän kissan alla, mutta saa nähdä missä muodossa isommat ja pyöreämmät siveltimet ovat...


En saa mitään hyvitystä tekstin linkin käytöstä!

12 kommenttia :

 1. Mä en oo koskaan kuullutkaan erillisestä siveltimienpesuhanskasta, mutta en hirveästi seuraakaan ulkomaalaisia blogeja/ole käynyt Sigman sivuilla puoleen vuoteen. Kuulostaa kyllä rahastukselta, sillä siveltimet peseytyvät ihan hyvin pelkän käden avulla. Ja rasvavärisiveltimet puhdistuu hyvin fairylla. Mulla on tuommoinen siveltimienpesurumba joka ilta ja alkaa vähän tympiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en kyllä joka ilta jaksais siveltimien pesua :D Kyllähän ne tosiaan ihan käden avulla peseytyy ja mulla on tapana irrotella öljyllä vähän aluksi sellaisia meikkejä, jotka ei marseille -saippualla lähde ja silläkin kyllä melkein mikä tahansa irtoaa. Tiskiainetta käytin joskus Body Shopin meikkivoidesiveltimelle, kun myyjä niin suositteli, mutta en oo koko sivellintä enää oikein pitkään aikaan käyttänyt.

   Poista
 2. Munkin pitäisi pestä siveltimet! Olen lykännyt sitä ihan liian kauan, ja käyttänyt vain hätävarasiveltimiä ja putsaillut siveltimiä muutenkin vähän väliä puhdistuspyyhkeeseen sen sijaan että pesisin ne kunnolla. Hyi minua :(

  PS. Onpa ihana apuri sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä se sivellinten pesu vaan jää, mullakin oli tosiaan vähän turhan pitkäksi pesuväli venähtänyt ja pestävää kertynyt. Nyt voit ottaa tehtäväksi pestä kans siveltimet :D

   Apuri kiittää kehuista :)

   Poista
 3. Tykkään siveltimien pesusta, mutta silti sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Olisi muutenkin helpompaa pestä aina vähän pienemmissä erissä, mutta yleensä se menee siihen, että pestäviä kertyy aina iso läjä...

  Se pesuhanska on kyllä aika....no, minulle henkilökohtaisesti se on täysin tarpeeton. En tiedä ostaisinko vaikka halvalla saisi. Minulle riittävät ihan omat kädet siveltimien pesussa ja ihan riittävän puhdasta on tullut. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en yleensä jaksais millään pestä siveltimiä, paitsi aina joitain yksittäisiä kerrallaan. Se ois just mulle paras tapa, että pesis usein ja vaan muutamia siveltimiä kerrallaa. Toisaalta joskus se pesu on ihan rentouttavaakin puuhaa, kun ei tarvi ajatella mitään muuta :)

   Mun mielestä se hanska on kans melko turha. Jotain halpaa vastaavaa voisin tosiaan kokeilla, jos vaikka tiheimmät ja isommat siveltimet putsaantuis nopeammin.

   Poista
 4. Mua kanssa kiinnnostaisi tuo Sigman pesuhanska, tosin hinta kyllä vähän hirvittää. Ajattelin jossain vaiheessa satsata Sigman sivellinsettiin, joten voisi ehkä siinä samassa ostaa myös tuon pesuhanskan. Saa nähdä :)

  En tiedä mikä siinä on, mutta siveltimien pesu on aina yhtä ärsyttävää! Sitä vain viivyttelee ja viivytteleen viimeiseen hetkeen saakka, vaikka onkin yllättävän simppeli homma. Laiskimus olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en kyllä ikinä tuota Sigman hanskan hintaa maksais, mutta halvempaa kopiota voisin mielenkiinnosta testata. Tuo viivyttely on tosiaan tuttua täälläkin, vaikka yritän kyllä suht usein pestä siveltimet :)

   Poista
 5. En usko et mulla olis käyttöö tollaselle hanskalle, koen ne yleensä vaan haitaksi. Ei sillä et olisin ikinä ees kuullu tollasesta, mut mullaki kämmen ajaa saman asian. :) Ja pitäähän sitä kaikennäköstä keksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän ne siveltimet puhdistuu ihan ilman apuvälineitäkin. Kaikkea sitä kuitenkin ihmiset keksii ja onhan noita turhempia keksintöjäkin nähty :)

   Poista
 6. Mä ostaisin kyllä semmoisen pesuhanskan, jos halvemmalla saisi. Ihan vaan siksi, että kädet on muutenkin ihan rutikuivat ja parinkymmenen siveltimen saippuahinkkailut kättä vasten ei tee kauhean hyvää :) Eiköhän sitä kohta löydy eBaysta jotain kiinakopioita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo käsien kuivuminen on kyllä ihan pätevä syy hanskan ostoon. Ja ihan varmasti halpoja kopioita on pian tarjolla :)

   Poista