keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kuulumiset ja Tallinnan ostokset

Hei taas! Vietin pääosan viime viikosta pääkaupunkiseudulla, joten blogi hiljeni hetkeksi. Lähdin vierailulle ystäväni luo aika yllättäen ja leppoisan loikoilun sijaan juoksimme muutaman päivän ympäri Helsinkiä ja Espoota ja lopulta päädyimme myös Tallinnaan. Lisäksi tapasin pikaisesti paluupäivänä muutaman bloggaajakollegan, mikä on aina ilahduttavaa täällä kaikesta syrjässä asuvalle bloggaajalle.

Kävin siis tosiaan päiväseltään Tallinnassa. En ollutkaan ennen käynyt Virossa ja toivottavasti pikainen visiitti ei ollut viimeinen kerta. Suunnittelimme jo kaverin kanssa toista reissua sinne vähän paremmalla aikataululla. Tämä vierailu tuli nimittäin niinkin yllättäen, että päätös Tallinnan reissusta syntyi n. 12 tuntia ennen laivan lähtöä :)
Kovinkaan ihmeellisiä shoppailuja Tallinnassa ei tullut tehtyä, mutta kuvissa näkyvät JOIKin tuotteet tuli näin kosmetiikan puolelta hommattua. JOIK on eestiläinen luonnonkosmetiikkamerkki, jota myydään meillä Suomessakin ja joka on minullekin jo ennestään tuttua. Valikoima Tallinnassa oli kuitenkin parempi ja poimin mukaani uudessa pumppupullopakkauksessa asustelevan silmänympärysvoiteen ja ihanan pipettipullollisen seerumia kasvoille. Kirjoittelen myöhemmin näistä uusista tuttavuuksista lisää!Palaan pian asiaan ihan kunnon postauksen kanssa!


Briefly in English: I was away last week visiting my friend and even went to Estonia briefly! I didn't really plan going to Tallinn and only had a few hours there, but I did manage to buy some JOIK products from there. I bought an eye contour cream and a serum and I'll be writing more about them later.

Postauksen tuotteet ostettu itse. Tietääkseni JOIK ei käytä eläinkokeita!
Products in this post were purchased by me. As far as I know JOIK is cruelty free!

4 kommenttia :

 1. Täytys taas itekki päästä tallinnaan.Tykkään paikasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna kyllä vaikutti näin pikaisella käynnillä kivalta ja nätiltä kaupungilta :)

   Poista
 2. Joik'lla on emuöljy -käsi/jalkarasva. Eli ei ole cruelty free, jos emuilta kysyy! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut hitaasta vaastauksesta. En muistanut heti kommentoida, kun olin reissussa.

   Cruelty free viittaa useimmin nimenomaan eläinkokeisiin, vaikka toki kattaa muunkin eläinten huonosti kohtelun. Cruelty free ja vegaanituote ei kuitenkaan ole automaattisesti samoja asioita eli CF -tuotteissakin voi olla eläinperäisiä ainesosia.
   Itse en ole oikeastaan yhtään perehtynyt emuöljyyn, joten sen käyttöä kosmetiikassa en juuri osaa kommentoida. Luulisin kuitenkin, että emuöljy tuotetaan sivutuotteena emujen lihatuotannossa eikä lintuparkoja sentään pelkän rasvan takia lahdata. Se onko emujen kasvatus lihaksi sitten kovin eettistä tai onko lintujen olotilat farmeilla hyvät on taas ihan eri kysymys. Eli tämä on vähän omantunnon asia hyväksyykö lihaskasvatuksen sivutuotteena syntyvän eläinrasvan käytön kosmetiikassa vai ei.

   Kiva kun kommentoit asiaa. Itse en ollut kyseisiä Joikin tuotteita edes huomannut ja tosiaan emuöljykin on minulle aika tuntematon tuote. Pitääkin ehkä perehtyä asiaan tarkemmin.

   Poista