tiistai 31. maaliskuuta 2015

Esittelyssä kuvausapurini

Bloggaamiseen liittyy olennaisesti tietenkin valokuvaus. Itse en ole missään nimessä mikään mestarikuvaaja eikä välineistönikään ole lähelläkään ammattitasoa. Lisäksi omaa kuvaamistani vaikeuttaa olosuhteet, eli pieni ja pimeä asunto. Olen pikkuhiljaa pyrkinyt nostamaan blogini kuvien tasoa, välillä onnistuen ja välillä en. Kameran vaihdon myötä pystyin sentään vaihtamaan kuvat isompiin, mutta tyytyväinen kuviini en vieläkään ole.

Taannoin hankin yhden pienen apurin lisää kuvaamiseen. Postin pakettiautomaatista kuoriutui pieni ja sympaattinen Monkeypod -jalusta. Täytyy kyllä myöntää, että hankin tämän jalustan enimmäkseen matkoilla kuvaamista varten, mutta apuri on osottautunut hyväksi kaveriksi myös blogin tuotekuvien otossa. 


Kuvausapuri poseeraa lattialla.

Monkeypod on tietenkin nimeä myöten "halpakopio" kuuluisammasta esikuvasta Gorillapodista. Jalusta erikoisuus on sen taivuteltavat jalat, joiden avulla jalustan voi kiinnittää esimerkiksi kaiteisiin tai muuten vaan väännellä eri asentoihin kuvaamisen vaatimalla tavalla. Nivelet liikkuvat helposti, mutta ovat kuitenkin sen verran jämäkät, että kohtuullisen kokoinen  järjestelmäkamerakin pysyy niillä paikallaan.

Jalustan strategiset mitat ovat 25cm x 6cm x 6cm ja painoa on vaivaiset 241g. Podi kannattelee maksimissaan kilon verran kuvaamisvälineistöä.
Pienen ja kevyen koon vuoksi Monkeypod on erityisen hyvä kaveri matkoilla, joille ei viitsi raahata mukana isoja ja painavia jalustoja. Myös taivuteltavat jalat on reissussa kätevät, kun kameran saa kiinni kaiteisiin, puihin tai melkein mihin vain. Bloggaamisessa olen hyötynyt jalustasta tuotekuvien yhteydessä. Hämärissä kuvausolosuhteissa jalustan avulla saa tarkempia kuvia kuin käsivaralla kuvattaessa. 


Jalustassa on standardi 1/4" kierresovitin sekä irroitettava suurempi 3/8" sovitin.


Monkeypod on tuntunut laadukkaalta ja jämäkältä, joten olen tyytyväinen n. 10€ maksaneeseen apuriini. Seuraavaksi haaveissa on kuvausvalojen hankinta, mutta sellaiset eivät tämän hetken budjettiini mahdu. Kameran säätöjen opetteluakin jatkan tietenkin, sillä tärkein väline kuvaamisessa on kuitenkin lopulta siellä kameran takana.

Mitä kuvausapulaisia muilta bloggaajilta löytyy?


Briefly in English: I wanted to introduce my latest helper in photographing. I bought this little Monkeypod mainly for travelling, but he's been helpful for blogging too. 
Monkeypod is 25cm high and weights only 241g, so it's very easy to travel with. The best thing about Monkeypod is that it's bendable and you can attach it to pretty much anything by bending the joints any way you want.
Monkeypod feels sturdy and holds up to 1kg of camera equipment. I've been happy with my little helper and I've been using it to photograph make up products for my blog. And did I mention it only costs about 10€?

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti