sunnuntai 16. elokuuta 2015

Hyvästit silmänalusille

Keväiseltä matkaltani New Yorkiin toin mukanani IT Cosmeticsin Bye Bye Under Eye -peitevoiteen. Nimestä voikin päätellä, että tuote on suunnattu ensisijaisesti silmänalusten peitevoiteeksi. Tuotteen pakkaus kuitenkin ohjeistaa, että tätä voi käyttää myös näppylöiden peittoon tai jopa meikkivoiteena koko kasvoilla.
Tuubiin pakattu peitevoide lupailee melko paljon tuotekuvauksessaan. Peitevoiteen luvataan sekä peittävän täydellisesti että hoitavan ihoa. Bye Bye Under Eye lupaa myös pysyä paikoillaan kerääntymättä juonteisiin ja korostamatta niitä. Anti-aging vaikutukset perustuvat kollageeniin ja vitamiineihin ja tuote on kehitetty yhdessä plastiikkakirurgien kanssa. Kaiken tämän hyvän lisäksi voiteen luvataan liukuvan helposti iholle ja kestävän koko päivän. 
Pakkauskoko on 8g ja Ultan sivuilta lunttasin tämän hinnaksi 24$ (n. 21,50€). Ihan halvasta tuotteesta ei siis ole kysymys, mutta toisaalta 8 grammaa on pelko paljon peitevoidetta ja sen luulisi kestävän kauan. Saatavuus Suomeen on valitettavasti aika heikko ja tuotteen voi tietojeni mukaan tilata vain jotain USA:n osoitepalvelua käyttämällä (merkki myy omilla sivuillaan ja Ultassa) tai Ebaystä.


Bye Bye Under Eye sävyssä Light.

Bye Bye on koostumukseltaan aika erikoista. Voide on keskipaksua ja aluksi tuubia saa puristaa melko voimalla, että voiteen saa ulos tuubin pienestä nokasta. Levitettäessä voide tuntuu hieman tahmaiselta, mutta asetuttuaan iholle tahmaisuus häviää. Tuntuma iholla on tahmaisen sijaan enemmänkin sellainen kuin iho olisi kevyesti kosteutettu. Pakkauksessa ohjeistetaan levittämään tuote peitevoidesiveltimellä ja lopuksi taputtelemaan sormin paikoilleen ennen puuterointia. Itse olen kuitenkin tykännyt käyttää pelkästään sormia tämän levittämiseen. Koska voide on hieman paksuhkoa, otan sormiin pienen nokareen ja hieron ja lämmitän voiteen kahden sormen välissä. Tämän jälkeen taputtelen voiteen iholle. Mielestäni voide leviää paremmin, kun sitä hieman ensin lämmittelee sormissa. 

Valitsin omaksi sävykseni ihan ilman swatchailuja vaaleimman sävyn Light. Light osoittautui todella vaaleaksi ja aluksi jopa hieman säikähdin ostaneeni liian vaalean peitevoiteen. Käytössä olen todennut sävyn kuitenkin hyväksi ja se häivyttyy iholleni hyvin. Suosittelen tätä vaaleinta sävyä kuitenkin vain todella vaaleaihoisille. Itse olen sen verran kalma, että esim. Lumenen CC -voiteen vaalein sävy on minulle liian tumma. Yllä olevasta kuvasta näkyykin, että voide on melko neutraalin sävyistä, mutta ehkä siinä on aavistus persikkaista sävyä mukana, kuten usein tummille silmänalusille suunnatuissa tuotteissa.


Silmän alla pelkästään Bye Bye Under Eye. Kerrostin voidetta vähän, koska silmänaluseni ovat todella tummat. Kuvasta näkee hyvin, että kerrostuksesta huolimatta voide ei korosta juonteita ja peittävyyskin on hyvä!

Yllä onkin jo kuva Bye Bye Under Eyesta ihan käytössä. Voide on lupaustensa mukaan todella pigmenttistä ja pieni määrä kerrallaan riittää. Silmänaluseni ovat todella tummat, joten pelkästään tätä peitevoidetta käyttämällä kerrostan sitä vähän. Yleensä minulla on kuitenkin alla jo meikkivoide, joten yksikin kerros peitevoidetta riittää. 
Voiteen hoito-ominaisuuksista on ainakaan vielä paha mennä sanomaan mitään, mutta se lunastaa lupauksensa olla korostamatta juonteita. Täytin hiljattain 30 vuotta, ja vaikka minulla ei juuri ryppyjä vielä ole, niin juonteet silmän alla ovat kuitenkin syventyneet. Bye Bye ei mielestäni korosta juonteita vaan päinvastoin jopa hieman häivyttää niitä. Kuvassa tosiaan olen kerrostanut voidetta ja se ei siltikään näytä paksulta tai kuivalta. Se on myös pysynyt hyvin paikoillaan, kuten lupaakin. 

Joidenkin meikkivoiteiden päällä tämä voi alkaa näyttää hieman kuivalta, mutta siitä syytän enemmän alla olevaa voidetta. Olen tottunut laittamaan aina ensin meikkivoiteen ja sitten peitevoiteen, mutta tämä toimii niin nätisti yksinään silmänalusilla, että taidan kokeilla hommaa toisinpäin, niin minun ei tärvitse välttämättä laittaa meikkivoidetta enää ollenkaan silmien alle tai korkeintaan hyvin kevyesti, jotta eri voiteet häivyttyvät nätisti toisiinsa.
Minulla kesti hieman aikaa totutella Bye Bye Under Eyen koostumukseen ja löytää paras tapa levittää se. Nyt totuttuani olen kuitenkin todella tyytyväinen tähän peitevoiteeseen. Se on lupaustensa mukaan todella peittävää, ei korosta juonteita ja pysyy hyvin paikoillaan. Omalla ihollani tämä on liian vaalea näppylöiden peittoon enkä ehkä käyttäisi tätä meikkivoiteen korvikkeena. Silmanalusiholle tämä on kuitenkin erittäin toimiva tuote ja korkeasta hinnasta ja vaikeasta saatavuudesta huolimatta voisin hyvinkin ostaa tämän uudelleen, kunhan tämä ensimmäinen tuubi loppuu.


Briefly in English: On my trip to New York I bought this Bye Bye Under Eye Concealer by IT Cosmetics. I purchased it from Ulta. As the name suggest it is an under-eye concealer, but according to the packaging it can be used to conceal spots too or even as a foundation!
Bye Bye Under Eye promises to be highly pigmented, anti-aging, crease proof and to stay on all day. It is developed with plastic surgeons and has collagen and vitamins in it.
It took me a little bit time to get used to this. The formula is quite different from what I'm used to. It feels slightly sticky at first when you apply it, but once it's blended and set it won't feel sticky anymore. I like to apply it with my fingers and warm it up a little bit between two fingers before applying. 
The formula is definitely highly pigmented. In the picture above I have nothing else besides Bye Bye Under Eye under my eye and it has concealed my really dark cirles pretty well. I feel that it looks really good and even diminishes the lines under my eyes, even when layered for more coverage. On top of some foundations it can look just a little bit dry, but that says more about the foundation than this concealer. 
The shade I bought is the lightest one and simply called Light. It really is light and at first I thought it might be too light for even my really pale skin. Luckily, it does blend in to my skin nicely and doesn't look too light. I still wouldn't use it to cover any spots. 
Overall, I'm really pleased with this concealer now that I've gotten used to the formula and found the best way for me to apply it. It's a little bit pricey and hard to get in Finland, but I still would consider repurchasing it. Bye Bye Under Eye costs 24$ on Ulta or IT Cosmetics' own website. Still, 8g/0,28 fl.oz is a lot of concealer and this will last me a long time!

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni IT Cosmetics ei testaa eläimillä!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know IT Cosmetics is cruelty free!

2 kommenttia :

  1. Tosi kivasti heijastaa valoa tää tuote, mutta ei kuitenkaan liikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää luulen, että tuo heijastuvuus tulee siitä, että tuo voide jättää sen vähän kosteutetun tunteen iholle. En ainakaan itse oo huomannut, että tuossa olisi varsinaisesti mitään hohtavia pigmenttejä. Tuo koostumus on jotenkin tosi jännä ja mukavasti häivyttelee juonteita :).

      Poista