maanantai 23. tammikuuta 2017

Meikkivoide kuin taikaa?

Hei taas! Uusi vuosi on käynnistynyt. Perinteisesti olen aloittanut blogivuoden edellisen vuoden suosikkituotteilla, mutta tällä kertaa se postaus saa vielä odottaa. Sen sijaan vuoden ensimmäisen postauksen kunnian saa meikkivoidearvostelu. Itse luen mielelläni arvosteluja eri meikkivoiteista, mutta niitä on vaikea kirjoittaa. Meikkivoiteissa on niin paljon asioita, joita ottaa huomioon. Mennään kuitenkin ihan asiaan.

Otsikko ehkä paljasti jo jollekin, että arvostelussa on nyt Charlotte Tilburyn Magic Foundation. Olen halunnut kokeilla kyseistä meikkivoidetta sen julkaisusta asti, mutta vasta viime syksynä sain lopulta sen hankittua. Charlotte Tilbury on englantilainen meikkitaiteilija, jolla on oma meikkisarjansa. Tuotteet ovat hinnoiltaan selektiivisen kosmetiikan tasoa. Tilasin Magic Foundationin Cult Beautyn sivuilta hintaan 29,50£ (n. 35 €). Kokonaisuudessaan postikuluineen hintaa taisi tulla noin 40 €.
Magic Foundation lupaa paljon. Meikkivoide on Charlotte Tilburyn mukaan ihme pullossa. Meikkivoiteen pitäisi peittää ihon kaikki virheet, mutta olla kuitenkin niin luonnollinen, että se näyttää iholta. Magic Foundationin luvataan myös sopivan kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Ainesosien pitäisi myös hoitaa ihoa anti-age voiteiden tapaan ja mukana on aurinkosuojakerroin 15.

Sävyjä meikkivoiteesta on Charlotte Tilburyn sivuilla tarjolla 15. Oma sävyni on Fair 2, joka on vaaleanpuna-beige pohjainen sävy erittäin vaalealle, viileälle iholle. Sävyn kuvaus on minusta osuva ja sävy on lähes täydellinen minulle. Vaaleus on sopivalla tasolla, mutta sävy voisi olla hieman neutraalimpi ja vähemmän pinkki. Kuitenkin ihan täysin käyttökelpoinen sävy minulle. Fair 1 olisi neutraalimpi, mutta se saattaa olla myös liian vaalea minulle. En ole huomannut, että sävy hapettuisi ja muuttuisi ihollani.


Magic Foundation on pakattu tyylillääseen huurrelasipulloon.

Magic Foundation on vaatinut pientä totuttelua minulta. Olen kokeillut levittää meikkivoiteen eri tavoilla ja todennut sormet parhaaksi tavaksi levittää voide. Tosin meikkisientä en ole edes kokeillut, koska olen niitä laiska käyttämään. Aluksi minulla oli ongelmia, kun meikkivoide tuntui korostavan kasvoilla ihon kuivia kohtia. Totesin tämän kuitenkin johtuvan peitevoiteestani, jonka kanssa meikkivoide ei tullut toimeen. Silmien alle ko. peitevoiteen voi huoletta laittaa, mutta nenässä ja kulmakarvojen välillä peitevoiteen ja meikkivoiteen yhdistelmä ei toiminut. Nyt olen laittanut pelkän meikkivoiteen noille ongelmakohdille eivätkä ne ole näyttäneet yhtään kuivilta.


Pullossa on pumppu, jota on helppo säännöstellä. Itse käytän noin 1,5 pumppausta koko kasvoille ja kaulalle.

Magic Foundation on melko mattainen meikkivoide. Siinä on kuitenkin jännä pieni hohde, joka tekee siitä kauniin ja luonnollisen näköisen iholla. Hohde on todella luonnollinen, ei yhtään rasvaisen näköinen kiilto, vaan luonnollinen ihon hehku. Voide asettuu iholle nopeasti ja pysyy hyvin paikoillaan. Väittäisin, että tämän pysyvyys on kokeilemieni meikkivoiteiden parhaimmistoa. Voide myös pitää ihon rasvoittumisen hyvin kurissa, vaikka täysin kiillottomana kasvojani ei pidä mikään. Vaikka kiilto jossain välissä puskee läpi meikin, pysyy tämä voide kuitenkin yhä paikoillaan. Puuteria muuten olen käyttänyt tämän kanssa vain erittäin kevyesti ja vain eniten rasvoittuville alueille kasvoilla. Meikkivoiteen jälki on kaunis myös siten, että tämä tuntuu tasoittavan vähän ihon tekstuuria, kuten isoja huokosia, ihan ilman pohjustajaakin.

Magic Foundation lupaa peittää kaikki ihon virheet. No, sitä tämä ei missään nimessä tee. Itse kuvailisin tämän puolipeittäväksi meikkivoiteeksi. Voidetta voi kerrostaa peittävämmäksi, mutta itse en tästä täysin peittävää ole saanut, koska en yleensä kahta kerrosta enempää meikkivoidetta laita. Peittävyyden vuoksi sanoisin, että tämä sopii parhaiten sellaisille, joilla on kohtuullisen hyvä iho. Omaan makuuni tämän peittävyys on yleensä ihan riittävä. Joskus tosin ihoni on sellaisessa kunnossa, että kaipaan enemmän peittävyyttä. Tietenkin lisäpeittävyyttä saa aina tarvittaessa erillisellä peitevoiteella, kunhan se sopii yhteen tämän meikkivoiteen kanssa. 


Magic Foundation käytössä. Kuva luonnonvalossa eikä sitä ole käsitelty rajaamista ja koon muutosta lukuunottamatta.

Kaiken kaikkiaan olen pitänyt Charlotte Tilburyn Magic Foundationista todella paljon. Olen tykännyt tästä sitä enemmän, mitä useamman kerran olen tätä käyttänyt. Pysyvyys on tosi hyvä, jopa minun ongelmallisella iholla (rasvoittuva, osittain pintakuiva sekaiho). Tämän jättämä jälki on tosi kaunis ja luonnollinen. Hieman enemmän peittävyyttä olisi mukava lisä, mutta yleensä tämäkin riittää. 

Uskallan suositella Magic Foundationia useimmille. Ainoastaan oikein kuiville ihotyypeille en tätä ehkä suosittelisi, sillä jälki on enemmän mattaisen puolella, ja jos ihossa on selkeästi kuivia kohtia, voivat ne vähän korostua. En myöskään suosittele tätä niille, joilla on ihossa paljon peitettävää ja jotka haluavat virheet täysin piiloon.INCI


Mitä haet meikkivoiteelta? Oletko löytänyt unelmiesi meikkivoiteen?Briefly in English: Today I'm reviewing a foundation I wanted to try for a long time. This foundation promises to be a miracle in a bottle, suitable for all ages and skin types and to cover any imperfections. It also has SPF 15. Know what I'm talking about already? It's the Magic Foundation by Charlotte Tilbury!
I bought my bottle from Cult Beauty in the shade Fair 2. The shade is nearly perfect for me, just a bit too pink, but still very close to my skin tone. The shade is described as pink-beige for very fair cool skin tones. Fair 1 should be more neutral, but it might also be too light for me. This foundation does not oxidize on me.
Magic Foundation is quite matte foundation, but it has a slight sheen that makes it very natural and beautiful on skin. It stays on very well and controls my oils pretty well. It also evens out texture on skin. It promises to cover everything and to be a medium to full coverage foundation. To me this is a medium cover not a full cover foundation. Usually the coverage is enough for me.
At first I had some issues with this foundation emphasizing some dryness of my skin. Eventually I noticed it just didn't work well with my concealer. Without that concealer this foundation doesn't emphasize dryness on my skin.
I like to apply this with my fingers. I work in sections since this sets quite fast. I only use a little bit of powder to set this and only on the oilier areas of my face.
I really like Charlotte Tilbury's Magic Foundation. The finish is very beautiful and this lasts well on my oily combination skin with some dryness. It could be a little closer to full coverage, but most of the time it's enough. I'd recommend this foundation to most people. If you have very dry skin or you need very full coverage, I'd skip this one. Magic Foundation comes in 15 shades (I think) and it's 29,50 £/30 ml.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Charlotte Tilbury ei käytä eläinkokeita!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know, Charlotte Tilbury is cruelty free!

6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Tosi luonnollisen näköinen, kun jää pieni hehku iholle.

   Poista
 2. Tämä näyttää raikkaalta eikä tosiaan liian meikatulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas on hyvä sana! Itse tykkään juuri tämän luonnollisuudesta. Saa kuitenkin halutessaan kohtuu peittävääkin jälkeä, niin tämä kyllä kelpaa arjen lisäksi juhliinkin :).

   Poista
 3. Kiva lukea tästä arvostelu. Olen hetken, jos toisenkin miettynyt tämän hankkimista. Ehkä sitten, kun saan yhden meikkivoiteen käytettyä loppuun, niin voisin harkita tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tästä arvostelusta oli apua :). Toivottavasti tykkäät, jos tuut tän hankkimaan jossain välissä!

   Poista