maanantai 25. marraskuuta 2013

Dreamworld Hermetica osa III

Vihdoinkin Dreamworld Hermetica -minisarjan kolmas osa eli kasvotuotteet! Olisin postannut nämä jo vähän aiemmin, mutta kaikki varmaan tietävät Suomessa tällä hetkellä vallinneet kuvausolosuhteet, jotka tekivät mahdottomaksi kuvata näinkin "herkkiä" tuotteita kuin kasvomeikit. Sunnuntaina Oulussa paistoi aurinko ja minä kaivoin kameran esiin melkein ensimmäisenä herättyäni. Varoitan jo etukäteen, että luvassa on kuitenkin melko paljon tekstiä, mutta toivottavasti jaksatte lukea loppuun asti.

Tilasin siis jo jonkin aikaa sitten indiemerkki Dreamworld Hermeticalta testerisetin ja sain lisäksi vähän ylimääräisiä näytteitä. Aiemmin olen jo kirjoittanut merkistä yleisesti ja arvostellut yhden huulikiillon sekä swatchannut ja arvostellut läjän luomivärejä. Nyt siis kasvotuotteet ja aloitetaan mineraalimeikkipohjista, joihin keskityn muutenkin eniten. Alla heti ensimmäisenä swatchit kaikista saamistani näytteistä. Nimessä ensin on sävyn nimi, jonka jälkeinen roomalainen numero kertoo tummuusasteen (I vaalein) ja lopussa oleva kirjain vielä koostumuksen (Cloud, Luna tai Vapor).
Luna on alkuperäinen koostumus, Cloud on tehty ilman micaa ja Vapor on koostumukseltaan kevein ja tehty ilman titaanioksidia. Kaikki koostumukset sopivat kaikille ihotyypeille, mutta Cloud on erityisesti suositeltu rasvoittuvalle iholle. Kaikki koostumukset ovat kerrostettavissa ja periaatteessa niillä saa täysin peittävän meikkipohjan. Dreamworld Hermetican mineraalipohjat ovat ihan puhtaita mineraaleja, mitä kaikki markkinoilla olevat pohjat eivät ole. Dreamworldin pohjat sisältävät vain micaa, oksideja, kaoliinia ja Cloud -koostumus riisipuuteria (eli tietääkseni hyvin hienojakoista riisijauhetta, joka auttaa nimenomaan imemään ylimääräistä rasvaa iholta).


Swatchit paljaalla iholla ja kuvattuna luonnonvalossa.

Yllä olevista sävyista muut paitsi Juno ovat neutraaleja sävyjä, Juno kuuluu keltapohjaisiin sävyihin. Tummuusasteista löytyy kolmea vaaleinta ja koostumuksista kaikkia kolmea vaihtoehtoa. 
Yllättäen minulle parhaimmaksi sävyksi osoittautui keltapohjainen Juno. Ensimmäiseksi kokeilin viileä/neutraalia Meretiä, mutta se tuntui olevan aavistuksen tumma. Minusta Meret myös näyttää tässä swatchikuvassa itseasiassa keltaisemmalta kuin Juno, vaikka Meret on kuvailtu viileäksi neutraaliksi. Ei Meretkään kaukana sävystäni ollut ja käytin sitä ihan julkisestikin, mutta Juno on silti parempi. Tummuusasteista ehdottomasti minulle sopivin on II. Kokeilin kaikkia sävyjä ja Juno I ja Epona I olivat selvästi liian vaaleita, Arianrhod III:n ollessa liian tumma, vaikka kämmenselälleni se sulautuukin parhaiten. Dreamworldilta todella kalpeatkin löytävät sopivan sävyn, kuten kuvasta näkyy Juno I ja Epona I näyttävät kädelläni lähes valkoisilta. Sävyvalikoimaa on muutenkin hurjasti ja varmasti paras on ensin tilata näyte muutamista sävyistä ja etsiä sitä kautta omaa sävyään.
Koostumuksissa en huomannut juuri eroja, vaan kaikki olivat peittäviä ja tuntuivat iholla samalta. Koko päivää kasvoilla tosin en käyttänyt kuin Cloud -koostumuksen Juno II:sta ja Vapor -koostumuksen Meret II:sta. Rasvoittuvaihoisena kuitenkin itse valitsisinkin ensisijaisesti Cloudin, mitä minulle sopivin sävykin onneksi oli.


Paljas iho vs. Juno II C, Luonnonvalossa kuvattuna.

Yllä perinteinen vertailu paljaan ihon ja pelkän meikkipohjan välillä. Oikeanpuoleisessa kuvassa kasvoillani siis pelkästään Juno II C, ei mitään muita peiteaineita. Kuvia ei rajausta lukuunottamatta ole käsitelty mitenkään. Junoa on ehkä n. kolme kerrosta pyöriteltynä ELFin puuterisiveltimellä. Mitään ihan hirveää peitettävää ei juuri nyt kasvoilla ollut, mutta kuvasta varmaan kuitenkin näkee, että Dreamworldin pohjilla saa hyvin peittoa. Silmänalusen tummuus on saanut peittoa, ihon sävy on tasaisempi ja kulmaluun pieni näppyläkin on vähän peittynyt, myös ihohuokoset ovat vähän häivyttyneet. 
Jälki on aika mattaista, mutta kuitenkin luonnollista eikä kuivan puuterista, vaikka kuva on otettu heti levittämisen jälkeen. Cloud -koostumuksessahan ei tosiaan ole micaa (kiillettä), joka yleensä tuo vähän hohdetta mineraalimeikkeihin, mutta jälki on siitä huolimatta luonnollista eikä tukkoisen mattaa. Sävy on minusta hyvä. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy, että kasvoni iho on punasävyisempi ja hieman tummempi kuin kaulani iho ja luulenkin, että Junon pieni keltaisuus tasapainottaa hyvin kasvojen punaisuutta. Mineraalipohja kuitenkin antaa oman ihonkin kuultaa läpi, joten sävy ei mene liian keltaiseksi ja luonnottomaksi. Ja minusta Juno on aika neutraalin keltapohjainen sävy.
Pysyvyys Dreamworldin mineraaleilla on ihan hyvä. Kyllä minulla jossain välissä alkaa varsinkin otsa vähän kiillellä, mutta mitään meikkipohjan liejuuntumista ei ole tapahtunut. En huomannut pysyvyydessä mitään isoa eroa Cloud ja Vapor -koostumuksen kanssa, mutta en toisaalta testannut Vaporia montaa kertaa kun halusin käyttää tietenkin sopivinta sävyä.
Olen siis kaikinpuolin oikein tyytyväinen Dreamworld Hermetican mineraalipohjiin. Minulle nämä olivat parhaat tähän asti kokeilluista mineraalipohjista. Minä kaipaan aina peittoa meikkipohjalta ja näillä saa sitä hyvin. Lisäksi löytyi hyvä sävy ja meikki näyttää luonnolliselta iholla. Minulla ei myöskään ollut mitään kutittelu- eikä pistelyongelmaa iholla. Aikoinaan olen kokeillut MsChicin vanhoja mineraalipohjia (silloin kun niitä vielä oli Seppälässä) ja se kutisi iholla muutamalla ekalla käyttökerralla ennen kuin iho tottui siihen.
Erityiskiitosta Dreamworldin pohjat saavat riittoisuudestaan. Olen nimittäin käyttänyt Junon pientä näytepussukkaa jo monia kertoja koko kasvoille ja useita kerroksia joka käytöllä, ja näytettä riittää vielä moneen käyttökertaan. Nämä myydään täysikokoisina purkeissa, joissa on 12-14g tuotetta ja se varmaan riittäisi pienen ikuisuuden. Täysikokoinen pohja maksaa 20,50$ (n. 15,10€), joten sanoisin, että hinta-laatu-riittoisuussuhde on todellakin kohdillaan!


Poskipunat ja aurinkopuuterit luonnonvalossa ja paljaalle iholle swatchattuna.

Seuraavaksi muutama sananen poskipunista ja kai aurinkopuutereiksi luokiteltavista kahdesta Halloween -kokoelman sävystä. Halloween -kokoelma ei ole enää saatavilla, mutta otin nämä vielä mukaan tähän postaukseen, koska nykyvalikoimasta varmasti löytyy vastaavia tuotteita. 
Ensimmäiset kaksi sävyä ovat poskipunia. Isis on hyvin vaalea, hohtava persikkainen sävy. Käy joko hyvin vaaleaihoisille poskipunaksi tai monille korostussävyksikin. Minusta tämä on ehkä parhaimmillaan jonkin toisen poskipunan kanssa kerrostettuna tuomassa vähän hehkua poskille. Maiden on vaaleahko pinkki, jossa on vähän sinertävä hohde. Näyttää aika hurjalta swatchissa, mutta poskilla on hillitympi eikä näytä näin hohtavalta.
All Hallow's Sunset ja Witches Sunset ovat siis Halloween -kokoelmasta ja sopivat sävynsä puolestä lähinnä aurinkopuutereiksi ja ainakin meille vaaleille suomalaisille vain hyvin kevyesti käytettynä. All Hallow's Sunset on oranssihtava persikkainen sävy ja Witches Sunset on aavistuksen oranssiin ja jopa vaaleanpunaiseen taittava ruskea. Myönnän, että omille kasvoilleni näitä en ole uskaltanut laittaa, kun muutenkin olen erittäin huono käyttämään mitään aurinkopuutereihin viittaaviakaan tuotteita.
Kaikki neljä ovat todella pigmenttisiä, joten näitä saa annostella varovasti. Koostumukset kuitenkin ovat pehmeitä ja hyvin häivyttyviä eikä missään ole isoa kimalletta tai glitteriä vaan pelkkää hienojakoista hohdetta. Täysikokoisten poskipunien ja aurinkopuutereiden hinta on 13,99$/8g (n. 10,30€).


Korostuspuuterit luonnonvalossa ja paljaalle iholle swatchattuna.

Viimeisenä vielä korostustuotteet. En saanut näiden hohdetta oikein kuvattua, sillä suoraa auringonpaistetta ei ollut saatavilla. Kuvista saa kuitenkin edes jonkin näköisen kuvan sävyistä, muuten saatte luottaa kuvailuihini.
Vaalea, kevyesti persikkainen Destiny ei lähes näy iholtani. Se on hyvä korostussävy vaalealle iholle. Koostumus on pehmeä ja hyvin levittyvä. Tällä saa tehtyä aika hienovaraiset korostukset, mutta mukana on myös pientä kimalletta, joka jää hieman näkyviin jos tuotetta ei käytä hyvin kevyellä kädellä.
Illuminating Powder sävyssä Neutral sopii vaikka koko kasvoille ja olen sitä kevyesti näin käyttänytkin mineraalimeikkipohjan päällä. Sävy on tosiaan hyvin neutraali ja tämä tuo oikeastaan vain hehkua iholle. Tässäkin on hieman pikkuruista kimalletta mukana, mutta kevyesti laitettuna sitä ei kyllä iholta huomaa. 
Mummy Glo on kahta edellistä selvästi kimaltavampi korostustuote. Se on valkoinen, jossa näyttää olevan monisävyistä kimalletta. Minun iholleni tämä on liian kimaltava korostukseen, mutta toimisi varmaan silmien sisänurkissa hyvin. Kuivemmalle ja tasaisemmalle iholle varmaan sopii kasvojen korostuksiinkin, jos vain tykkää käyttää reilummin kimalletta. Korostuspuutereiden hinnat ovat 15,99 - 16,99$ (n. 11,80 - 12,50€) täysikokoisille tuotteille.

Loppuun vielä yhteenvetona sanoisin, että Dreamworld Hermetican tuotteet kyllä olivat minusta laadultaan tosi tasaisesti hyviä. Näin isossa läjässä tuotteita ei tietenkään kaikki sävyt ja koostumukset olleet ihan minun juttuni, mutta laatu tuntui kaikissa olevan hyvä. Mineraalipohjan laitan omalle ostoslistalleni ehdottomasti. Käytän erilaisia meikkipohjia aika fiilisten mukaan ja voisin hankkia täysikokoisen mineraalipohjan Dreamworld Hermeticalta, kun kerran sopiva sävykin löytyi jo ja pidin peittävyydestä ja koostumuksesta. Luomivärit olivat myös tosi laadukkaita ja pigmenttisiä, joten niitäkin ostan varmaan tulevaisuudessa, kunhan vaan sattuu sopivan uniikkeja sävyjä minun valtavaan kokoelmaan löytymään.


Briefly in English: Finally I got a chance to take pictures for my third and final part of my Dreamworld Hermetica mini series. This time I'm reviewing the face products and I'm concentrating on the mineral foundations.
I had five different shades to try. The roman number after the shade name tells how light or dark the shade is (I being the lightest) and the letter following tells the formula of the foundation (Cloud, Luna or Vapor). Luna is the original formula, Cloud is made without mica and Vapor is the lightest formula made without titanium dioxide. All of the formulas are suitable for all skin types, but Cloud is especially good for oily skin. I didn't notice much difference between the three formulas, but I mostly wore Juno II in the Cloud formula, which is recommented to oily skin like I have.
To my surprise Juno II C was the best shade for me. My skin is neutral/pink undertones and Juno is the only yellow based shade i tried. I think is suits me well because it balances the redness of my face while still letting my own skin shine through. I also think Juno is quite neutral yellow shade. Meret II was also close to my skin, but Juno II was definitely the best. In the comparison picture I have my bare skin on left and Juno II C alone on the right side. I only cropped the pictures and I'm not wearing any other make up. I think the pictures show that Juno II is a good shade for me and that the foundations have good coverage. The finish is quite matte, but still natural looking and not powdery. 
Next are the blushes and cheek colours. They are all smooth and pigmented. They are quite shimmery, but not as much as they seem on swatches and none of them have any large or chunky glitter. I think Isis can be used as a highlighter too. All Hallow's Sunset and Witches Sunset are pretty scary for a light scandinavian skin. 
Last products are the highlighter/illuminating powders. I think the neutral illuminating powder in the middle can be used on the whole face. It's really neutral toned and has light sheen and only minimal tiny glitter that doesn't really show on skin. Destiny is a nice highlighter shade on light skin. It has some tiny glitter, but not too much. Mummy Glo is really pretty white colour with multi coloured little glitter, but for my oily and uneven skin it's too sparkly. It would be nice as a inner corner highlighter on eyes though.
On whole I was really impressed with Dreamworld Hermetica products. I had so many products to try that not all of them were for my taste and colouring, but the quality seemed to be great throughout. I'm definitely going to buy a full sized mineral foundation at some point. They come in huge jars with 12 to 14g of product and cost only 20,50$ (ca. 15,10€). I've used my little sample of the foundation several times and I still have a lot left so a full size will last a long long time. The other face products' prices are between 13,99$ (ca. 10,30€) to 16,99$ (ca. 12,50€) for full sizes.

Postauksen tuotteet ostettu osana testipakettia tai saatu extroina, kaikki mielipiteet tuotteista omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä enkä tämän postauksen kirjoittamisesta. Tietääkseni Dreamworld Hermetica ei testaa eläimillä! 
Products in this post were purchased by me as a part of a promo kit or received as press samples. All opinions are my own and i'm not compensated in any way for writing this post. There's no affiliate links in this post. As far as i know Dreamworld Hermetica is cruelty free!

2 kommenttia :

  1. Ihanan pinnan jättää tuo meikkipohja! Poskipunista Maiden näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jättää, kivasti tasoittaa ihoa :) Maiden on kyllä tosi kaunis ja ei tosiaan ihan noin hohtava ku tuossa swatchissa.

      Poista