maanantai 10. syyskuuta 2012

MIYOa minullekin!

Edullisen puolalaisen merkin MIYOn meikkejä on näkynyt useissa blogeissa ja minunkin vielä vauvaikäiseen blogiini tarjottiin niitä testattavaksi. Koska itse käytän mieluiten edullisia meikkejä, ja MIYO ei tietääkseni testaa eläimillä, tartuin mielelläni tilaisuuteen. Sain itse toivoa merkin maahantuojalta Face Helsingiltä haluamiani tuotteita, ja luomivärin sävyä lukuunottamatta toiveeni touteutettiinkin. Alla ryhmäpotretti saamistani tuotteista ja sen jälkeen käyn tuotteet läpi yksitellen.

Aloitetaan OMG! luomiväristä. Olin toivonut tummempaa ruskean sävyä,  mutta ilmoittanut, että mikäli jokin toiveistani ei onnistu, niin tilalle saa laittaa maahantuoja Face Helsingin edustajan valitseman värin/tuotteen. Sain siis lopulta luomivärin sävyssä 04 Vanilla. Kyseessä on vaalea, hieman harmahtavan beige mattaväri. Vaaleat mattavärit eivät aina ole parhaita koostumukseltaa, joten en rehellisesti sanottuna odottanut tältä luomiväriltä paljon. Sitä parempi olikin yllätykseni, kun väri olikin pehmeä ja pigmenttinen! Näin hyvää laatua ei saa läheskään aina edes kalliimmilta merkeiltä. Värissä ei ole edes jauhoisuutta nimeksikään.
Sävykin on oikein hyvä, sillä omistan parikin vaaleaa mattaväriä, jotka ovat niin lähellä ihoni sävyä etteivät oikeastaan erotu, mutta Vanilla hieman harmahtava näkyykin johonkin. Olen käyttänyt muutaman kerran kulmaluun korostukseen ja siihen tämä sopii loistavasti. Väri ei näytä iholla harmaalta vaan vain vähän vaaleammalta kuin oma ihoni. Kokoa luomivärillä on 3g ja hinta taitaa olla ainakin Seppälässä 3,95e.


Vanilla luomiväri ja Big Apple huulikiilto kämmenselälläni. Kuvattu luonnonvalossa ja alla ei pohjustajaa!


Seuraavaksi Kiss Me -huulikiiltoon. Punaisten huulten ystävänä valitsin huulikiilloista kauniin punaiselta näyttävän sävyn 08 Big Apple. Odotin kiillon olevan suhteellisen pigmenttinen, mutta näin ei ollutkaan, kuten yllä olevasta swatchista näkyy. Sävy on kaunis, mutta väriä kiilto ei anna juuri ollenkaan, varsinkin kun omat huulenikin ovat melko pigmenttiset. Pieni pettymys siis huulikiillon suhteen, mutta onneksi kiillossa on paljon hyviäkin puolia. Parasta minusta on kiillon aivan ihana, makea karkkituoksu. En ole onnistunut määrittelemään, miltä tämä tarkalleen ottaen tuoksuu, mutta jokin ihana karkkituoksu se joka tapauksessa on :) Kiilto on myös miellyttävän tuntuinen huulilla eikä juurikaan tahmea. Koska kiilto ei ole kovin tahmea se ei myöskään pysy pitkään.
Parhaimmillaan kiilto on sellaisena päivänä, kun ei halua vahvaa huulimeikkiä ja voi päivän mittaan silloin tällöin sipaista lisää kiiltoa. Myös huulipunien päälle kiiltoa antamaan tämä sopii läpikuultavana hyvin. Aplikaattori on ihan tavallinen vaahtomuovipäinen ja kokoa kiillolla on 7ml. Hinta näyttää Nelly.comissa olevan 5,95e, Seppälöissä en ole vielä näitä nähnyt.


Big Apple vielä huulillani.

Siirrytään hetkeksi pois kasvojen alueelta ja laskeudutaan kynsien tasolle. Minulla on pitkään ollut tarkoituksena hankkia jokin nudekynsilakka, joten valitsin nyt testiin nudesävyn. Valitsemani Nailed It! -kynsilakan sävyn nimi onkin Nude ja numero on 10. Sävyvalinta meni ihan nappiin, sävy on aivan ihana, aavistuksen rusehtavan persikkainen nude. Lakassa on aavistus shimmeriä, joka näkyy lähinnä suorassa auringonpaisteessa. Koostumuskin lakassa on oikein hyvä. Lakka levittyy helposti ja tasaisesti, kuivuu nopeasti sekä kestää paremmin kuin uskoisikaan. Minulla lakka pysyi siistinä kolmisen päivää ilman alus- tai päällyslakkaa. Yleensä lakat kestävät minulla muutamasta tunnista vuorokauteen.
Ainoa huono puoli lakassa on se, että se ei ole oikein peittävä. Kolmella paksummalla kerroksella saa peittävän, mutta ohuemmilla kerroksilla vaatii ainakin neljä kerrosta ollakseen täysin peittävä. Pitää vielä mainita, että sivellinkin lakassa on hyvä ja tarpeeksi iso. Hyvä lakka minun kaltaiselleni huonommalle lakkaajallekin, koska vaaleassa sävyssä virheet eivät korostu ja lakka levittyy vaivatta tasaisesti. Lakan koko on 8ml ja hintaa taitaa näilläkin olla Seppälässä 3,95e.


Nudea kynnelläni kolme ohuehkoa kerrosta, ei päällyslakkaa. Rosot lähellä kynsinauhaa ovat kynnessäni eivätkä johdu lakasta.

3in1 mascaran harja

Lopuksi vielä minulle ehkä jännittävin tuotekokeilu, ripsiväri. Valitsin testattavaksi Super Lash 3in1 Action mascaran ja jännittävää se on minulle siksi, että kyseessä on vesiliukoinen ripsiväri. Viimeisimmästä vesiliukoisesta ripsarista taitaa minulla olla lähemmäs kymmenen vuotta. Ripsiväri lupaa pidentää, antaa volyymia ja erotella ripset, mistä tulee nimen 3in1 osuus. Minua oikeasti pelotti laittaa ripsiini vesiliukoista väriä, mutta lopulta väri kestikin oikein hyvin ensimmäisen kokeilupäivän. Pidin paljon mascaran tekemästä jäljestä ripsissäni, vaikka mitään supertuuheutta tämäkään ei tehnyt. Ripseni ovat vain niin ohuet ja harvahkot, joten ei ripsari niitä massiivisiksi tee. 3in1 kuitenkin teki siistiä ja eroteltua jälkeä ja näytti kunnolla mustalta. Taivutukset ripsissäni pysyi hyvin koko päivän eikä väri varissut. Minulla on ollut huonoja kokemuksia juuri siitä, että vesiliukoiset ripsarit suoristavat ripseni, mutta tämä ei tosiaan tehnyt niin. Mascaran harjakin oli mielestäni aika kiva. Se on kuminen ja harjat ovat päästä lyhyemmät ja pitenevät harjan tyveä kohti. Jos jotain saisin muuttaa, niin harja voisi olla hieman lyhyempi, mutta näinkin harja on oikein toimiva.
Kokeilin mascaraa myös vähän vaativimmissa oloissa pyöräillessäni aamusumussa töihin ja sitä väri ei vesiliukoisena kestänyt. Puolen tunnin pyöräilyn jälkeen ripsaria oli aika reilusti yläluomella, mutta silmien alle väri ei ollut valunut. Ripsiinkin oli vielä loppupäiväksi jäänyt väriä, vaikka kosteus olikin aikalailla suoristanut ripseni.
Vesiliukoisia ripsareita suosiville tämä on kokeilemisen arvoinen mascara. Itsekin käytän tämän mielelläni loppuun sellaisina päivinä kun meikki ei joudu koville tai kosteisiin olosuhteisiin. Välillä on hyvä olla ripsari, joka peseytyy helposti poiskin :) MIYOn ripsivärejäkään en vielä ole Seppälöissä nähnyt, mutta Nellystä löysin tälle hinnaksi 6,95e.


3in1 ripsissäni, yksi kerros.

MIYO on suunnattu nuorille, mutta en näe mitään syytä miksei hieman enemmän vuosia kerännytkin voisi käyttää tuotteita. Itse ainakin voisin hyvinkin ostaa MIYOa lisää tai no voin oikeastaan luvata, että ostankin. Positiivisesti minut yllätti erityisesti luomivärin ja kynsilakan hyvä laatu. Huulikiilto oli vähiten mieleeni, mutta monet haluavat vähemmän pigmenttisiä kiiltojakin ja sellaisena testaamani kiilto on oikein hyvä. Ripsiväri on myös todella hyvä, ja jos saisin saman vedenkestävänä, niin olisin siitä yhtä innoissani kuin luomiväristä ja kynsilakasta.
MIYOa myydään Seppälöissä sekä ainakin Nelly.comissa. Kaikki tuotteet ovat edullisia ja värejä löytyy neutraaleista superkirkkaisiin sävyihin. Merkki onkin ehkä tunnetumpi kirkkaista sävyistään kuin neutraaleista, joita itse tällä kertaa testasin sekä luomivärin että kynsilakan muodossa. Seppälöissä valikoima ei ole ainakaan tällä hetkellä kovin laaja, paitsi kynsilakoissa, joita olen katsonut olevan hyvin tarjolla, toivottavasti valikoima kuitenkin laajenee tulevaisuudessa. Itse toivoisin erityisesti myös MIYOn poskipunien rantautuvan Seppälöihin. MIYOn Facebook sivuilta löytyy lisää tietoa merkistä ja muun muassa jälleenmyyjistä, lisäksi siellä järjestetään kilpailuja, joista voi voittaa merkin tuotteita!


Postaus venähti pitkähköksi, mutta toivottavasti jaksoitte lukea loppuun saakka. Sain Face Helsingiltä muutakin testattavaa, mutta siitä enemmän myöhemmin ;)

Tuotteet on saatu blogin kautta ilmaiseksi, kaikki mielipiteet tekstissä ovat omiani. En saa mitään rahallista tai muutakaan hyötyä tekstin linkeistä. Käsittääkseni MIYO ei käytä eläinkokeita!

2 kommenttia :

 1. Luomiväri vaikuttaisi kokeilemisenarvoiselta,varsinkin kun hinta ei päätä huimaa.
  Tykkäilen noiden huulikiiltojen kulmikkaasta pakkauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositteken kyllä luomiväriä, tykkään tosi paljon tuon koostumuksesta. Minä tykkäsin erityisesti tuosta ripsarin pakkauksesta, söpö eikä yhtään tylsä :)

   Poista