tiistai 25. syyskuuta 2012

Ziaja - vuohenmaitoa Puolasta

Samalla kun Face Helsinki lähetti minulle MIYOn tuotteita testiin sain myös toisen heidän maahantuomansa puolalaisen merkin, Ziajan, vartalovoin kokeiluun. Ziaja on perheyritys, jonka tuotteissa yhdistyvät tutkitut, luonnolliset raaka-aineet ja moderni teknologia. Ziajan tuotteisiin kuuluu kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita sekä hiustenhoitotuotteita.
Ziaja oli minulle nimeltä tuttu merkki, mutta en ollut kokeillut mitään tuotteita. Sain valita haluamani tuotteen ja päädyin vuohenmaitolinjan vartalovoihin. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja suositusikä on 25+. Vaikuttavina aineina on E -vitamiini, oliiviöljy ja vuohenmaitoyhdiste. Voiteen luvataan pitävän yllä ihon luonnollista kosteustasapainoa, parantavan ihon elastisuutta ja pehmentävän sekä tasoittavan ihoa. Face Helsingin edustaja mainitsi vuohenmaitolinjan tuotteisen sopivan erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Minun pitäisi siis olla juuri tuotteen kohderyhmää.

Voide on pakattu valkoiseen 200ml muovipurkkiin, joka on mielestäni melko tyylikäs ja ammattimaisen näköinen. Vuohikin pakkauksesta löytyy, joten linjan tunnistaa helposti. Itse voide on myös väriltään valkoista.
Koostumus vartalovoilla on yllättävän kevyt. Itse yhdistän vartalovoit nimenomaan paksuihin, tönkköihin voiteisiin, mutta tämä muistuttaa enemmän tavallista kosteusvoidetta, joskin sieltä vähän paksummasta päästä.
Tuoksu voiteessa on erikoinen. Mieleeni tulee siitä apteekkituotteet ja hapanmaitotuotteet. Voide ei siis haise pilaantuneelle maidolle, mutta tuoksussa on pieni kirpeys, joka varmaan voiteen nimen vuoksi yhdistyy mielessäni maitotuotteisiin.
Voiteen koostumuksesta olenkin pitänyt paljon, sillä tönkkövoiteet eivät yleensä kuulu suosikkeihini. Ostan paksuja voiteita siksi, että ne usein ovat kosteuttavampia en siksi, että pitäisin niiden koostumuksesta enemmän. Imeytymisen puolestakin koostumus on hyvä. Olisin kuvitellut, että keskipaksu voide imeytysi melko hitaasti, mutta tämä imeytyy ihoon muutamassa minuutissa täysin.
Tuoksu ja pakkaus eivät ole suosikkejani. Tuoksu ei ole epämiellyttävä enkä huomaa sitä iholtani, mutta ei se kyllä kuulu suosikkeihinkaan. Olen enemmän makeiden ja hedelmäisten tuoksujen ystävä. Pakkauksessa huonointa on se, että purkista joutuu kaivamaan voiteen sormin. Inhoan sitä, että voidetta menee aina kynsien alle. Ulkonäöltään  purkki on kyllä mieleeni.

Sitten tärkeimpään asiaan, eli miten tuote sitten toimii. Epäilin hieman voiteen tehoja, kun se olikin koostumukseltaan kevyempää kuin olin odottanut. Olen käyttänyt voidetta nyt kuitenkin muutaman viikon ja oikeastaan aina tulee tartuttua tähän purkkiin, vaikka muitakin voiteita kaapistani löytyisi. Kosteutustehot ovat siis varsin hyvät, paremmat kuin monissa paksummissa voiteissa, joita olen kokeillut. 
En sanoisi vartaloni ihoa herkäksi, mutta erittäin kuiva se on. Ziajan vuohenmaito vartalovoi on kuitenkin helpottanut kuivuutta. Välillä ihoni kutisee vieläkin, mutta selvästi harvemmin kuin yleensä.  Ihoni on myös tuntunut ihan mukavan pehmeältä. Ihon elastisuudesta en kyllä osaa sanoa mitään, en nimittäin ole siihen kiinnittänyt mitään huomiota ennenkään.
Olen tutustunut viime kuukausina muutamiin puolalaisiin kosmetiikkamerkkeihin ja ne ovat kaikki olleet oikein mukavia tuttavuuksia. Ziaja ei kokeiluni perusteella myöskään tuottanut pettymystä. Vuohenmaito vartalovoi on oikein hyvä kosteusvoide kuivallekin iholle. Tuoksu ja pakkaus eivät ole aivan makuuni, mutta minulle itse tuotteen toimivuus on kuitenkin tärkein.
Kuten muutkin puolalaismerkit, myös Ziaja on varsin kohtuu hintainen. Tuotteiden tarkkoja hintoja en tiedä, mutta kaikki tuotteet ovat alle 20e/kpl. Jälleenmyyjät löytyvät täältä. Minua erityisesti ilahduttaa myös se, että Ziaja ei käytä eläinkokeita. Suosittelen kokeilemaan, mikäli etsii laadukkaita ja eläinystävällisiä ihon- tai hiustenhoitotuotteita. Luonnolliset raaka-aineet ja edullisuus ovat myös aina plussaa.


Tuote saatu ilmaiseksi kokeiluun blogin kautta, mielipiteet tekstissä omia. En saa tekstin linkkien kautta rahaa tai mitään muutakaan korvausta. Ziaja ei tietääkseni käytä eläinkokeita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti