tiistai 12. helmikuuta 2013

... eli erään hoppelin matka sinne ja takaisin

Hobitti -elokuvan myötä Shiro Cosmetics julkaisi oman Hobitti -aiheisen luomivärikokoelmansa There and Back Again: A Hobbit Collection. Tilasin heti muutaman näytteen kokoelmasta, sillä värit olivat kauniita ja niistä löytyi sävyjä, joita minulla ei vielä ollut. Shiron luomivärien koostumuskin on aina loistava, indiekosmetiikan ehdotonta parhaimmistoa. Useimmat Shiron luomivärit ovat todella pigmenttisiä ja helposti levittyviä ja minulla ne tuntuvat pysyvän kauemmin kuin monet muut luomivärit. 

Ja sitten taas suoraan kuviin. Kuten aina jauhemaisten luomivärien kohdalla, swatchasin nämäkin Fyrinnaen Pixie Epoxyn päälle. Kuvat kannattaa klikata isommiksi!


Yllä luonnonvalo ja alla keinovalo.

A Regular Bears Meeting on tumma punertavanruskea, jossa on shimmeriä, jonka ansiosta se taittaa pronssiin. Todella pigmenttinen ja samettinen sävy. Farewell, Wherever You Fare on vaaleahko harmahtavan ruskea ja siinä on vaaleaa, ehkä hopeista, shimmeriä. Minulla ei ollu tällaista sävyä vielä ja tämä on todella hyvä neutraaliin, muttei tylsään, päivämeikkiin. King Under the Mountain on erikoinen harmaa, jossa ruskeita ja ehkä hieman violettiakin vivahdetta. Lisäksi paljon pientä sinistä ja hopeista shimmeriä. Lingered in Twilight on yhtä kaunis kuin nimensäkin. Se on sinimustapohjainen sävy, jossa on paljon hieman turkoosiin vivahtavaa vihreää shimmeriä. Kuva ei tee tälle oikeutta.


Yllä luonnonvalo, alla keinovalo.

Not Drawing Room Fashion yllätti minut. Luulin sitä tylsähköksi siniharmaaksi, mutta se onkin todella kaunis, shimmerinen vihreänharmaa. Toimii hyvin mm. smoky -meikkiin. War of Five Armies on samantapainen punaruskea kuin A Regular Bears Meeting, mutta se on punaisempi ja siinä ei ole samanlaista pronssista shimmeriä, väri onkin lähes mattainen. When the Thrush Knocks on kulta-kupari, jossa on hillittyä shimmeriä. Eri valoissa otetuista kuvista näkeekin hyvin, kuinka väri on jossain valossa selvästi kuparisempi ja toisessa kultaisempi.


Shiron Caitlin teki mielestäni loistavaa työtä Hobitti -kokoelmansa kanssa. Värit ovat kauniita ja uniikkeja ja sopivat mielestäni teemaan loistavasti. Omia suosikkeja näistä on vaikea valita, sillä kaikki värit ovat niin kauniita. Ehkä Farewell, Wherever You Fare, King Under the Mountain, Not Drawing Room Fashion ja War of Five Armies ansaitsevat erikoismaininnan, koska ovat todella uniikkeja sävyjä ainakin minun luomivärikokoelmassani. War of Five Armies oli itseasiassa tilaukseni mukana tullut ilmaisnäyte! Minua vähän harmittaa, että jätin tiettyjä kokoelman värejä tilaamatta ja saatan joutua jossain vaiheessa tilaamaan loputkin värit. Suosittelen käymään katsomassa Shiron Hobitti -kokoelman täällä. Shiron luomivärejä saa kolmessa koossa, näytepussit maksavat yhden dollarin (n. 0,75e) ja niistä riittää yllättävän moneksi käyttökerraksi.

Kuinka moni tunnustaa lukeneensä muuten Hobitin alkuperäisen suomennoksen? Kirjahan ei suinkaan ollut alunperin Suomessa nimeltään Hobitti vaan Lohikäärmevuori eli erään hoppelin matka sinne ja takaisin. Itse olen tämän aarteen aikoinaan lukenut ja toivoisin kovasti, että kustantaja julkaisisi tämän vanhan version nyt, Hobitin ollessa ajankohtainen, uudestaan. 


Hobittimaisten tunnelmien myötä toivotan kaikille hyvää laskiaistiistaita!


Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Shiro Cosmetics ei käytä eläinkokeita!

8 kommenttia :

 1. Jotenkin sekavilta vaikuttavat nämä indie-firmat, niin en ole jaksanut tilailla, mutta tämä Hobitti-teema kolahti kyllä nyt niin, että pakko kokeilla! Kivoja, moniulotteisilta vaikuttavia neutraalimpia sävyjä! Shiron sivut ovat lisäksi selkeämmät kuin monien muiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiefirmoissa on kyllä paljon eroja ja toiset on selvästi ammattimaisempia kuin toiset ja sivustojen tasot vaihtelee. Shirosta mulla ei ole kuin hyviä kokemuksia, joten uskallan suositella :)

   Poista
 2. Tosi kivat sävyt ja erittäin teemaan sopivat :) Pigmenttisyyskin näyttäisi olevan loistava. Itse en ole koskaan kokeillut mitään indiekosmetiikkaa/-meikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan indiemeikkejä. Monesti indiemerkeiltä löytyy ihan huippulaatuisia meikkejä ja paljon halvemmalla kuin isoilta firmoilta. Varsinkin luomivärit ovat useimmiten loistavia :)

   Poista
 3. Olen lukenut tuon alkuperäisen joskus hamassa lapsuudessani,muistan kannenkin.Eikös kansi ollut Tove Janssonin tekemä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapa hyvinkin olla Toven tekemä...100% varmasti en muista onko, mutta ainakin tyyli on sellainen ja siinä on lohikäärmekin kuvattuna :)

   Poista
 4. Tuo Hobittikokoelma on täydellinen! Itse en ole ihan kaikkia (vielä) hamstrannut,vaikka juuri lähti uusi tilaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis vielä ainakin pari väriä kans tilata siitä ja muutakin tilattavaa kyllä Shirolta ois :) Se on kyllä erittäin onnistunut kokoelma.

   Poista