maanantai 20. toukokuuta 2013

Physician's Formulan nimihirviö

Saatuani ihoni parempaan kuntoon erilaiset kasvomeikit ovat kiinnostaneet enemmän ja enemmän. Korostustuotteet eli highlighterit ovat tuoteryhmä, jota olen vasta vähitellen opetellut käyttämään ja joita meikkikokoelmastani ei juurikaan löydy. Olen tietenkin silmämeikissä korostusta käyttänyt, mutta kasvoilla harvemmin. Helpottaakseni highlighter -puutettani tilasin iHerbistä Physician's Formulan Powder Palette Mineral Glow Pearls -valopuuterin sävyssä Translucent Pearl. Puuteri on tarkoitettu käytettäväksi koko kasvoilla, mutta itse ostin tämän nimenomaan korostuskäyttöön. Paletti -sana tuotteen nimessä viitannee siihen, että puuteri ei ole tasaisen väristä vaan siinä on sekaisin vaaleita ja hieman tummempia beigejä, persikkaisia ja vaaleanpunaisia sävyjä. Sävyn luvataan sopivan kaikille ihonsävyille.
Physician's Formula oli minulle ennestään vain nimeltä tuttu merkki ja tämä on ensimmäinen tuote, jonka merkiltä hankin. Suomalaisissa blogeissa merkkiä ei juuri näykään. Fashioned in Finland -blogin Nea on tosin ainakin muutamista tuotteista kirjoittanut. Merkin ideologiana on tehdä mahdollisimman "puhdasta" allergisoimatonta kosmetiikkaa. Tuotteissa käytetään paljon luonnon raaka-aineita, mutta luonnonkosmetiikkaa se ei kuitenkaan ole. Hinnaltaa Physician's Formula on näin suomalaisen näkökulmasta melko edullista. Tilaamani valopuuteri maksaa iHerbissä 13,39$ eli noin 10,40€ ja tällä saa 8g puuteria. Itse käytin pienet iHerb -bonukseni tilaukseen ja maksoin tästä postikuluineen vain noin 7 euroa :)


Pohjan säilytysosio siveltimineen, peili ja allerkirjoittaneen sormikin vilahtaa kuvassa :)


Puuteri on pakattu melko suloiseen, mutta ei kovin käytännölliseen kompaktiin. PF:llä onkin aika persoonallisia ja kauniitakin pakkauksia. Itse puuterissa on kaunis, kuvioitu pinta ja pakkauksen kannessa on "helmikoriste". Kiiltävän hopeisessa pakkauksessa on puuterin alla myös peili ja tila pienelle siveltimelle. Pakkaus on aika kookas ja alaosan kantena toimiva puuteriosa ei ole mitenkään kiinni vaan läpsähtää auki kääntämällä pakkaus ylösalaisin. Puuteriosa on myös melko raskas, joten sitä täytyy itse pitää auki, jos haluaa peilailla pakkauksen peilillä. Onneksi sentään koko kompaktin kansi pysyy napakasti kiinni, aueten kuitenkin helposti napista painamalla, ja pohjassa on pienet reiät, joten sivellin pääsee "hengittämään". 
Sivellin on mielestäni ihan mukavan kokoinen ja muotoinen, mutta ei kaikkein pehmein. Karva tuntuu luonnonkarvalta. Sivellintä kyllä pystyy käyttämään, mutta kotioloissa valitsen ehkä mieluiten jonkin muun siveltimen.


Vasemmalla koskematon pinta, oikealla pinnasta on harjattu pois glitter -kerros.


Puuterin pinnalla on aluksi kerros pientä glitteriä. Glitter ei ole mitään jättimäistä ja voin kuvitella, että joku voisi sitäkin korostukseen käyttää. Itse suosin kuitenkin hienompaa koostumusta korostuksiin, ja koko naamalle kukaan tuskin edes pientä glitteriä haluaa. Olin lukenut arvosteluista, että glitter on kuitenkin vain puuterin pinnassa ja lähtee siitä helposti sutimalla pois. Tämä olikin totta, ja kuvattuani koskemattoman pinnan ja swatchin pintakerroksesta, harjasin mukana tulleella siveltimellä koko puuterin pinnan saadakseni miniglitterin pois. Alta paljastui huomattavasti hillitymmästi hohtava puuteri, jossa näkyy jo puuterin eri värisävytkin. Kuvassakin näkyy selvästi ero koskemattoman pinnan ja glitteristä harjatun pinnan ero. En oikeastaan ymmärrä, miksi tuotteeseen on edes pitänyt laittaa glitter -kerros. Ehkä se on ollut puhtaasti esteettinen kysymys, sillä onhan koskematon pinta toki kaunis. Kerros ei kuitenkaan minua erityisemmin haitannutkaan, sillä sen harjasi muutamalla siveltimenvedolla pois. Tosin pinnan tekstuurin vuoksi syvempiin kohtiin jäi hieman glitteriä, joka ei kuitenkaan käyttöä haitannut ja poistunee sekin muutaman käyttökerran mukana.


Vasemmalla puuteria pintakerroksesta ja oikealla pinnan pois harjaamisen jälkeistä puuteria. Kuvat otettu eri päivinä erilaisessa luonnonvalossa, minkä vuoksi kuvat ovat eri sävyisiä. Vasemmalla näkyy hieman isompaa glitteriä, joka on myös vähän varissut varsinaisen swatchin alle, oikealla hohto on tasaisempi.


Käytössä korostuspuuteri on osottautunut oikein hyväksi. Siveltimellä otettuna mukaan tulee vielä hieman glitteriä, mutta ei häiritsevästi ja sormella pinnasta saa puuteria ilman, että syvemmissä koloissa piileskelevät glitterit tulevat mukaan. Korostukset ovat hillityt ja näkyvät vain valon osuessa niihin. Ei siis tarvitse pelätä mitään diskopallo -efektiä. Kaikkein tasaisin puuteri ei kuitenkaan ole, vaan siinä erottaa kevyesti shimmerin läheltä katsottaessa. Puuteri ei myöskään tunnu mitenkään maailman pehmeimmältä, mutta siitä irtoaakin tästä syystä sopivasti väriä. Pehmeämmästä puuterista irtoaisi helposti liikaakin tavaraa. Puuteri ei myöskään ole mikään kova tai jauhoinen, vaikkei kaikkein pehmeinkään.
Puuteria voi halutessaan käyttää kevyesti koko kasvoillekin, mutta itse en tällaista kaipaa. Mitään puuterin lupaamaa ihonsävyn tasoitusta en hirveästi tällä huomannut, mutta en tätä sitä varten hankkinutkaan, joten tämä puute ei minua häiritse. Swatcheista saa ehkä jonkinlaisen käsityksen sävystä, joka on vaalea ja nähdäkseni aika neutraali. Kuten alussa sanoin, puuterissa on sekaisin beigejä, vaaleanpunaisia ja persikkaisia sävyjä, jotka yhdistyvät neutraaliksi kokonaisuudeksi. Puuteri siis sopii värinsä puolesta useimmille.

Olin ostokseeni oikein tyytyväinen ja olen käyttänyt nyt Physician's Formulan korostuspuuteria kaikkina niinä päivinä, kun olen ylipäätään meikannut. Puuteri on edullinen ja hyvä perustuote korostukseen. Haaveilen vielä sellaisesta oikein unelmapehmeästä ja tasaisesta korostuspuuterista, mutta sellaisen löytymiseen asti tämä kelpaa oikein hyvin. Mikäli joku on tilaamassa iHerbiltä ensimmäisen kerran, niin koodillani OHA929 saa 5-10$ alennuksen. Alennus riippuu käsittääkseni tilauksen koosta. Koodia voi siis käyttää vain ensitilaukseen ja sen jälkeen saa oman koodin, jota voi jakaa. Koodi kerryttää omistajalleen bonuksia iHerbille samalla kun sen käyttäjä saa alennuksen.


Tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä postauksen linkkien käytöstä. Tietääkseni Physician's Formula ei testaa eläimillä!

7 kommenttia :

 1. Iiihiihiiiiii *pomppii sängyllä*! En tiennyt että Physician's formulaa saa iherbistä tai mistään muustakaan nettikaupasta kuin ebaystä. En oo raaskinut ebaystä tilata ja oon halunnut niitä Happy Booster -poskipunia jo vaikka kuinka pitkään ja kuinka paljon.
  Ei mulla muuta, kiva postaus :) teki minut onnelliskesi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hyvä, jos oli apua. Sieltä tosiaan löytyy niitä Happy Boostereitakin ja ei oo hinnatkaan pahoja!

   Poista
 2. Moi! Mulla olisi sulle haaste mun blogissa :)
  http://cosmeticland.blogspot.fi/2013/05/haastetta-pukkaa-neidit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain tämän jo toisesta blogista, mutta voin vastata sitten sunkin kysymyksiin samalla :)

   Poista
  2. Ohoh, hups :'D hih, ei sun oo pakko :)

   Poista
 3. Kaunis kuin koru tuo paketti, hyvä, että myös toimii! :) Itse en ole aikaisemmin kuullut enkä edes törmännyt kyseiseen merkkiin, aina oppii jotain uutta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Physician's Formulaan ei tosiaan kauheena Suomessa ainakaan törmää. Kiva, että oot jotain uutta täältä sitten löytänyt :)

   Poista