keskiviikko 8. toukokuuta 2013

900 sanaa puuterista - Wet n Wild CoverAll Pressed Powder

Olin jo vähän aikaa miettinyt kivipuuterin hankkimista, sillä olen jo vuosia käyttänyt pelkästään irtopuuteria. Koska ihoni on aika rasvoittuva, tarvisi se päivisin joskus korjailua ja irtopuuteria ei todellakaan tule kuljetettua mukana :) Olin jo parista paikasta katsellut Benecosin kehuttua kivipuuteria, mutta koska sitä ei löytynyt, päädyin ostamaan Wet n Wildin uuden CoverAll Pressed Powderin. Wettiksen uutta puuteriakin on jenkkiblogeissa kehuttu ja se maksaa vain 5,45€/7,5g Seppälässä, joten ostopäätös oli helppo tehdä.Wet n Wild kuvailee puuteria nettisivuillaan näin:

Airy, silky-smooth formula creates a polished finish for a radiant look that lasts with micro-powders that adhere weightlessly to the skin with no fallout. VisiBright™ Technology leaves the skin perfected and hydrated. Best when used with CoverAll® Cream Foundation.

INCI:  Talc, Mica, Nylon-12, Boron Nitride, Phenyl Trimethicone, Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol, Alumina, Bisabolol, Caprylhydroxamic Acid, Glycerin, Tetrahexyldecyl Ascorbate. May contain: Iron Oxides CI 77491, CI 77492, CI 77499, Carmine CI 75740. (Pretty.fin sivuilta)

takapuoli

Väriksi valikoin sävyn E822B Fair/Light, joka on vaalea, nähdäkseni aika neutraali sävy. Puuteria on Suomessa ilmeisesti vielä hieman vaaleammassa sävyssä Fair ja ainakin kahdessa tummemmassa sävyssä Light ja Light/Medium, jenkeissä sävyvalikoimaa on vielä enemmän. Seppälässä ei mielestäni ollut kuin tuota Fair/Lightia ja Light/Mediumia, Pretty.fistä löytyy nuo kaksi muutakin sävyä. Sävy osoittautuikin aikalailla sopivaksi. Väri ehkä aavistuksen hapettuu kasvoillani tummemmaksi, mutta mitään selvää rajaa se ei tee ja myönnän olevani aika neuroottinen hapettumisen suhteen, joten voin hyvin kuvitellakin koko hapettumisen :) Minulla on ongelmana meikkipohjan tuotteita valitessa se, että kaulani on aina asteen verran vaaleampi kuin kasvoni, kesäisin joskus enemmänkin. Lisäksi kaulani on ehkä vähän keltaisempi sävyltään kuin kasvoni, jotka ovat aika neutraalit,  mutta hieman punapohjaiset. Yleensä minulle sopii parhaiten neutraalit meikkipohjan tuotteet, jotka ovat tummuudeltaan samaa astetta kaulani, ei kasvojeni, kanssa. Ostin puuterin kuitenkin käytettäväksi lähinnä vain eniten rasvoittuville kohdille kasvojani ja meikin korjailuun, joten sävy ei missään nimessä ole ongelma. Koko kasvoille käytän yleensä Fyrinnaen väritöntä viimeistelypuuteria ja kun lisään otsalle, nenään ja vähän poskille Wettiksen puuteria, ei sen väri erotu muista kasvojen osista mitenkään. Aavistuksenomaisen hapettumisen huomasin, kun käytin testauksen vuoksi CoverAll puuteria koko kasvoillani yksin.


Puuteria kämmenselälläni. Kuvasta näkee, että puuteri ei näytä pahemmin kökköiseltä, vaikka käteni ovat olleet ihan mielettömän kuivat jo pitemmän aikaa. Sävy on vaaleampi ja neutraalimpi kuin kuivuuttaan punoittavat käteni.


Puuteri on pakattu litteään ja keveään, suorakaiteen muotoiseen muovikompaktiin. Mielestäni nämä Wettiksen uusien tuotteiden pakkaukset ovat paljon tyylikkäämmät kuin vanhat, vaikka selektiivisten merkkien pakkauksiin näitäkään ei voi verrata. Itse puuteripannu on pyöristettykulmainen neliö ja lisäksi pakkauksessa on tila pienelle sienelle. Pidän siitä, että puuterin levittämiseen käytettävälle sienelle on oma tila eikä se makaa puuterin päällä likaamassa ja rasvoittamassa sitä.
Levitysvälineenä puuterin mukana tulee tosiaan pieni sieni, ei tyypillinen pehmeä vippa. Sieni haisee voimakkaan muoviselle, mutta toimii ihan hyvin, kun puuteria painelee vain pienille kasvojen alueille. Koko naamaa en tuolla sienellä alkaisi puuteroimaan, vaan siihen olen käyttänyt ELFin puuterisivellintä. Peili olisi kiva kivipuuterissa, mutta alle viisi ja puoli euroa maksavalta tuotteelta en sitä välttämättä vaadi ja minulla on kuitenkin aina oma pieni peilini mukana laukussa. Olen muuten saanut käyttämäni pikkupeilin äidiltäni niihin aikoihin kun täytin 18 vuotta, eli peili on pysynyt tallessa ja ehjänä, ja mikä tärkeintä käytössä, kohta 10 vuotta :)

Tärkeintä puuterissa on tietenkin sen koostumus ja toimivuus. Odotin puuterilta aika paljon, koska olin kuullut siitä kehuja, enkä kyllä pettynyt yhtään. Puuteri on todella silkkisen ja pehmeän tuntuista ja iho jää sen jäljiltä niin ikään pehmeän ja silkkisen tuntuiseksi. Puuterin pehmeän koostumuksen huomaa myös ottaessa sitä siveltimeen tai sieneen, sillä pintaa tarvitsee vain kevyesti hipaista saadakseen sopivan määrän puuteria.
Puuteri tasoittaa hieman ihoa, häivyttäen huokosia, mutta iho ei näytä pakkeloidulta. Mielestäni ihon pieni kuulauskin jää jäljelle, vaikka kiiltely häipyy. Eli mitään ysärityylistä supermattaa puuterilla ei tule, ainakaan jos sitä käyttää normaalisti kevyen määrän. Kuivia kohtia puuteri ei mielestäni erityisesti korosta, vaikka ainakin minulla ne aina vähän erottuvat läheltä katsottaessa puuterin jälkeen. Minulla tosin kuivia kohtia yleensä on vain parantumassa olevien näppylöiden kohdalla. Wettishän lupaakin puuterin pitävän ihon kosteutettuna, joten pahin kuivien kohtien korostaja tämä tuskin kenenkään iholla olisi.
Kiiltely pysyy minulla normaalipäivänä pois muutaman tunnin tällä puuterilla ja koko päivän aikanakaan naama ei muutu superrasvaisen näköiseksi. Sanoisin, että kiiltely pysyy tällä minun ihollani yhtä hyvin kurissa kuin Fyrinnaen rasvoittuvan ihon viimeistelypuuterilla. Parhaan tuloksen saan kuitenkin, jos käytän ensin koko kasvoille Fyrinnaen irtopuuteria ja lopuksi painelen sienellä Wettiksen puuteria rasvoittuville kasvojen alueille. Vappuaattona minulla oli meikki kasvoilla varmaan kellon ympäri ja korjailin meikkiä aivan minimaalisen vähän päivän aikana, ja silti ihoni näytti vielä yöllä hyvältä. Muistaakseni lisäsin puuteria eniten rasvoittuvalle otsalleni vain kerran, maksimissaan kahdesti päivän aikana. Vappuaattona minulla oli muistaakseni käytössä CoverAll puuteri yksikseen.


Kammottava kuvasarja. Vasemmalla pajas ihoni kraaterin kokoisten huokosten kanssa, keskellä iholle lisätty Dr. Jartin BB -voide ja oikealla päälle laitettu vielä Wettiksen puuteri. Puuteri siis hieman tasoittaa huokosia, jotka näkyvät näissä lähikuvissa liiankin hyvin. Viimei


Olen siis aivan supertyytyväinen ostokseeni enkä ihmettele yhtään, että puuteria on jenkkiblogeissa kehuttu. Tämän perusteella tekisi mieli kokeilla CoverAll sarjan kehuttua meikkivoidettakin, vaikka olen rakkaaseen Dr. Jartiini erittäin tyytyväinen. Minulle tärkeimmät ominaisuudet puuterissa ovat se, että puuteri pitää kiiltelyn niin vähissä kuin se kasvoillani voi olla ja, että se tasoittaa ihoa, eli luo sen viimeisen viimeistelevän silauksen meikkipohjaan. Wettiksen puuteri täyttää nämä tehtävät erinomaisesti. En tosiaan ole käyttänyt kivipuuteria vuosikausiin, enkä siis tiedä kuinka hyvälaatuisia halpis/markettipuuterit nykyisin ovat, mutta tämä Wettiksen puuteri on ainakin paras ja koostumukseltaan miellyttävin kivipuuteri, mitä olen ikinä käyttänyt. Selektiivisten merkkien puutereita en ole koskaan kokeillut, joten niihin en tätä osaa verrata ollenkaan. Jos etsii edullista kivipuuteria, niin kannattaa ainakin käydä kokeilemassa tätä, ja tuolla hinnalla suosittelen ostamaankin kokeiluun. Irtopuuterista en ole kokonaan luopumassa, mutta nyt näyttää, että kivipuuterikin jää minulla pysyvään käyttöön. 

p.s. enpä olisi uskonut keksiväni näin paljon sanottavaa puuterista :)


Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä postauksen linkkien käytöstä. Tietääkseni Wet n Wild on eläinkokeeton!

2 kommenttia :

 1. Todella hyvä ja asiapitoinen postaus c:
  Btw, Wet n Wild tosiaan löytyy Peta:n COMPANIES THAT DO NOT TEST ON ANIMALS -listalta, eli merkki on virallisesti cruelty free.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tiedän kyllä, että W'n'W on eläinkokeeton. Käytän tuota ilmaisua tietääkseni, koska periaatteessa ikinä ei voi olla 100% varma jostain yhtiöstä, jos se ei ole oma.

   Poista