lauantai 10. elokuuta 2013

Discon toinen mahdollisuus!

Kirjoittelin aikoinaan amerikkalaisesta indiekosmetiikkafirmasta nimeltään Victorian Disco Cosmetics. Ensimmäisen tilaukseni jälkeen firma joutui ongelmiin omistajan sairastuttua ja monet eivät saaneet tilauksiaan ja uudelleen lähetyksissä ja rahojen palauttamisissa oli pitkiä viivästyksiä. Itsekin olin tehnyt toisen tilauksen, joka ei ikinä saapunut minulle. Rahani sain lopulta takaisin, mutta siihen meni useampi kuukausi aikaa ja aika monta sähköpostia tuli asiasta lähetettyä. 

Sittemmin firma on päässyt taas jaloilleen ja koska asiakaspalaute näytti nyt erittäin hyvältä, uskaltauduin antamaan VD:lle uuden mahdollisuuden. Asiat hoidettiin todella huonosti firman ollessa vaikeuksissa, mutta koska kyseessä oli kertoman mukaan vakavampi sairastapaus, en ollut yhtä ankara kuin olisin ollut muuten tälläisen asiakaspalvelun jälkeen. Tällä kertaa tilaus saapui ongelmitta perille ja ilmeisesti tilausten toimittamisen jonotusaikakin on laskenut vielä tilaukseni jälkeen huomattavasti. Nyt siis swatcheja uusista tilaamistani luomiväreistä. Kaikki tilaamani värit ovat näytekokoja, jotka tulevat pienissä "minigripeissä" ja maksavat 1,25$ (n. 0,94€).
Aura on hyvin vaalea vaaleanpunainen kimaltava väri. Se on aika läpikuultava ja toimii hyvin korostusvärinä. Tarpeeksi vaalea sopiakseen minullekin, joka en paljoa vaaleanpunaisia käytä.
Bath House on toinen tilaukseni ilmaisnäytteistä. Se on pohjaltaan metsänvihreä sävy, jossa on kirkkaansinistä shimmeriä.
Emerald Dream on pohjaltaan samanlainen metsänvihreä kuin Bath House, mutta siinä on vihreää shimmeriä, minkä vuoksi se näyttää puhtaamman vihreältä kuin sinisellä maustettu BH.
Exodar Waffle House on ihana violettiin taittava hopea, jossa on ainakin sinertäviä ja punertavia shimmereitä. Rakastan tälläisiä sävyjä ja väri on luonnossa paljon parempi kuin kuvassa.
Invisible Invincible on vaalea, vähän läpikuultava harmaa, jossa on vihertävä hohto ja shimmeriä. Saattaa joissain valoissa näyttää violetiltakin. Tämäkin on paljon parempi luonnossa ja parhaimmillaan auringonpaisteessa.
Mage Quarter on mielettömän kirkas ja upea violetti, joka on niin lähellä sinistä kuin vaan voi olla olematta vielä sininen. Siinä on lisäksi punaisia pieniä kimalteita, itse pohja on aika mattainen.Mojo on vaalea sininen, lähellä lilaa ja siinä on vihreää shimmeriä. 
River Guardian on toinen ilmaisnäytteistäni. Se on läpikuultava, kimaltava valkoinen, jossa on myös siniseen shiftaavia shimmereitä.
Shadowform on kaunis keskitumma violetti shimmerillä. Sinipohjainen, vaikkakaan ei läheskään niin sininen kuin Mage Quarter.
The Life Binder on upea ruosteenpunainen vaaleanpunertavilla kimalteilla. Ei kyllä oikein minun väri, mutta niin kaunis, että pakko tätäkin on joskus koittaa käyttää meikissä. 
Zangermarsh on enemmän vihreään kuin siniseen kallellaan oleva shimmerinen turkoosi. Kimaltavampi kuin miltä näyttää kuvassa.
Zug Zug! on upea, metallinen kupari ruskealla pohjalla. Tosi kaunis sävy, joka on valitettavasti poistumassa myynnistä. Vielä on mahdollisuus tilata tämä alennettuun hintaan.


Värit ovat kauniita ja hyvälaatuisia, joten olen niihin tyytyväinen. Jotkut värit kyllä ovat vähän erilaisia kuin miltä VD:n sivuilla näyttävät, mutta kauniita kuitenkin. Suosikkejani ovat ensimmäisen kuvan alarivi ja toisesta kuvasta Shadowform ja Zug Zug! Kaikki tilaamani värit ovat World of Warcraft -pelin inspiroimasta Azeroth -kokoelmasta. Itse en ole peliä koskaan pelannut eikä nimet sano minulle mitään, vaan olen ne valinnut ihan vaan värien perusteella. Kaksi saamani ilmaisnäytettä ovat molemmat Hayao Miyazakin inspiroimasta Sirocco -kokoelmasta. Miyazaki onkin minulle paljon tutumpi aihe kuin WoW.

Tilaukseni perusteella uskaltaisin itse tilata jatkossakin Victorian Disco Cosmeticsilta. En kuitenkaan suosittele firmaa varauksetta, koska sillä oli isoja ongelmia asiakaspalvelussa ja firman pyörittämisessä välillä. Jokainen päättäköön itse haluaako firmalta tilata, jos jokin väri kiinnostaa. Jos on tilaamassa, niin kannattaaa seurailla myös VD:n Facebook -sivuja, joilla kerrotaan tulevista uutuuksista ja on välillä alennuskoodeja. Nyt on menossa tarjous sunnuntaihin 11.8. asti, koodilla BACKTOSCHOOL 20% ale tilauksista. Koodia ei voi käyttää hyväntekeväisyysväriin Cherry, vaan sen halutessaan voi laittaa viestiä VD:lle.

Briefly in English: I ordered some loose eyeshadow samples from an indie company named Victorian Disco Cosmetics. I had ordered from them before, but after my first order the owner got sick and there was a lot of trouble getting orders or getting refunds. I received a refund from a lost/never send order, but only after waiting several months and writing piles of emails. After re-opening the company seems to be doing a lot better and there seems to be no more problems so i wanted to give them a second chance. Especially, since the problems were caused by sickness. Everything went well this time and i'm very happy with the order and the quality of the eyeshadows. Some of the colours look a bit different from VD's website, but they're still beautiful. My favourites are bottom row from the first picture and Shadowform and Zug Zug! from the second.

Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Victorian Disco Cosmetics ei testaa eläimillä!

2 kommenttia :

  1. Toi Emerald green on mieletön! Pidän myös Life Binderista, jotenkin erillainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Life Binder on varsinkin tosi erikoinen sävy, ei varmasti tuu heti ihan samanlaista vastaan. Exodar Waffle House ja Invisible Invincible ois kans tosi erikoisia, jos ne ois vaan saanut kamerassa näkymään kunnolla :)

      Poista