torstai 3. huhtikuuta 2014

Soaked

Tuntuu jotenkin, että aika ei riitä mihinkään ja olen ihan jäljessä blogien lukemisesta ja oman kirjoittamisesta. Nyt kuitenkin Lontoosta ostettuun Illamasquan huulipunaan. Glamore -kokoelmassa tosiaan ilmestyi kolme huulipunaa uudessa satin koostumuksessa ja itse päädyin myyjän suosituksesta ostamaan oranssinsävyisen Soakedin. Alla olevissa kuvissa puna näyttää vähän punaisemmalta kuin se on oikeasti, mutta sävy on kirkas punertava oranssi. Ei ihan niin puhtaan oranssi kuin esim. Osuuspankin tai Bloggerin logot, vaan punaisempi, mutta kuitenkin vielä selvästi oranssin puolella.


Punan hylsy oon Illamasqualle tyypillinen musta ja tyylikäs. Materiaaliltaan hylsy on kevyttä muovia, joka ei tunnu erityisen ylelliseltä, mutta tosiaan näyttää ainakin hyvältä ja on ainakin toistaiseksi toiminut moitteetta. 

Alla olevassa kuvassa puna tosiaan näyttää ehkä vähän turhan punaiselta, sävyä on hyvin vaikea vangita kameralla oikein. Alahuulten ulkunurkissa näkyy ehkä vähän aitoa oranssia sävyä.


Vastalevitettynäkin Soakedin kiilto on hillitty.

Puna on siis uutta satin koostumusta, jossa on hieman kiiltoa ja jonka pitäisi olla paremmin levittyvä ja miellyttävämpi huulilla kuin Illamasquan vanhat mattapunat. Punan kiilto on hyvin hillitty, ja kun puna on ollut jonkin aikaa huulilla, se näyttää mielestäni jo matalta. Puna ei ole kermaisen pehmeä, mutta levittyy kuitenkin helposti huulille ja asettuu kauniisti ja tasaisesti. 
Mattapuniini verrattuna Soaked on ehkäpä miellyttävimmän tuntuinen puna huulillani, mitä olen kokeillut. Suurimman osan aikaa punaa ei juuri edes huomaa huulilla, eli se on hyvin kevyt ja painoton. Mielestäni puna ei edes kuivata huulia, vaikka se tuntuukin kuivahkon puoleiselta, niin kuin matat/lähes matat punat aina. Omissa huulissani ei ole kuivia kohtia, niin en voi varmasti sanoa kuin paljon kuivuutta puna korostaisi, mutta ainakaan pahin vaihtehto tämä tuskin on kuiville huulillekaan kevyen kiillon ja koostumuksen ansiosta. 
Jos tässä huulipunassa on jokin tuoksu, niin itse en sitä tämän hetken tukkoisella nenälläni haista, eli se on kevyt. Jotain kevyttä parfyymistä makua tässä olen ollut huomaavinani, mutta sitäkään ei huomaa ellei erehdy nuolaisemaan huuliaan tai ruoan mukana syömään punaa enemmälti :D

Illamasqualla lupailtiin punalle yhtä hyvää kestävyyttä kuin täysin mattaisille punille ja lupaukset kyllä täyttyvät ja ehkä ylittyvätkin. Tämä puna on kestävin huulipunani, vaikka ei ole edes täysin matta. Minulla ei ole oranssia huultenrajauskynää, joten olen käyttänyt tätä siveltimellä tarkasti levitettynä Make Up Storen Stay in Shapella pohjustetuille huulille. Puna pysyy siististi paikoillaan ja tarkkarajaisena tuntikausia ilman rajaustakin. Rasvainen ruoka saa punan kulumaan huulten keskeltä, mutta tällöinkään huulten reunat eivät kärsi ja korjailuun riittää sipaisu huulten keskiosaan suoraan puikosta. Pientä syömistä ja juomista puna kestää ilman korjailuakin.
Minulle erityisen tärkeää on, että puna ei leviä hampaisiin eikä valu huulia ympäröiviin juonteisiin. Soaked ei ole levinnyt minulla kumpaakaan suuntaan vielä kertaakaan! Kirkkaaksi ja voimakkaan sävyiseksi punaksi tämä on siis ihanan huoleton, kun ei tarvi ihan koko ajan olla kurkkimassa peiliin ja tarkistamassa, etta puna on paikoillaan.


Soaked vielä kädelleni swatchattuna.

Ihanan sävyn ja miellyttävän ja huolettoman koostumuksen ansiosta Soaked on tämän hetken suosikkihuulipunani. Olen käyttänyt punaa jo monta kertaa, viimeksi tänään, kun näpyttelen tätä postausta. Huonoja puolia minun on hyvin vaikea keksiä, mutta kun jotain pitää sanoa, niin nämä punat ovat tietenkin vähän hintavamman puoleisia ja ne joutuu tilaamaan netistä tai ostamaan ulkomailta. Sävyvalikoimaakaan Glamore huulipunissa ei tällä hetkellä ole kuin kolmen värin verran, mutta ainakin Illamasqualla sanottiin, että sävyjä tulee jatkossa lisää tässä koostumuksessa. Glamore punat maksavat siis 18,50£ (n. 22,50€) ja niitä voi tilata täältä.


Briefly in English: I bought a new Illamasqua Glamore Lipstick from London. This shade was recommended to me by a salesman at the Beak Street Store and I'm really glad he did!
New Glamore Lipsticks come in three colours and they have a satin finish. They are supposed to be a little bit easier to put on and wear than the old Illamasqua Lipsticks, which I've heard are quite dry.
The shade I bought is a bright orange called Soaked. It's seems too red in the photos above, but It's definitely a bright and vibrant orange that leans a little to red.
The finish is satin, but after You wear it for a while it seems to get pretty much matte. This lipstick feels very light and comfortable on me. It's little bit more on the drier side than creamy, like matte or almost matte lipsticks usually are, but it's not drying on me.
At Illamasqua they promised that this lipstick is just as long lasting as completely matte lipsticks and they were not kidding. I've worn Soaked several times and it lasts for hours and don't feather or run. It doesn't even smudge on my teeth. I don't own an orange lip pencil, so I've been wearing this without and it still stays on perfectly. You can eat and drink something light, but after greasy food you'll need to reapply to the center of your lips.
I absolutely love this lipstick for both it's great colour and the easiness of it's wear. If I have to say something negative about these lipsticks it's that they are little bit pricier (18,50£) and they are not sold in Finland, so here You have to order online. At the moment there's only three shades in this finish, but at Illamasqua they said that there will be more in the future!

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Illamasqua ei testaa eläimillä!
Product in this post purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Illamasqua is cruelty free!

6 kommenttia :

 1. Voi vitsi, oispa mullakin pokkaa käyttää oranssia huulilla! Ehkä joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeesti vaan :D Mää käytin vielä muutama vuosi sitten melkeinpä pelkästään jotain hennosti väriä antavia kiiltoja ja nyt en enää vois elää ilman voimakkaan värisiä huulipunia.

   Poista
 2. Voi miten upea! Tarvisin vähän väriä pintaan, niin sit tää sävy voisi olla täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä menee yllättävän hyvin kalpeanaamoillekin :D Vaikka en ihan kalmo oo, niin kyllä mullakin on todella vaalea iho enkä harrasta mitään rusketusta, ja tämä toimii oikein hyvin! Itsekään en ois uskonut kädelle swatchattuna, että tää sopis yhtään, mutta olin väärässä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä kyllä on! Ja tämä on tosi hyvä sävy oranssista sellaisellekin, joka ei oo oranssiin tottunut.

   Poista