maanantai 4. elokuuta 2014

Ripsipermanentissa

Minulla meni lopultakin hermot kiukutteleviin ripsiini ja kävin viime viikolla elämäni ensimmäisessä ripsipermanentissa. Ripseni ovat aina olleet hennot ja suorat ja ovat pysyneet taivutettuina vain vedenkestävällä ripsivärillä. Joskus alkukevään aikana ripseni alkoivat kiukutella entistä pahemmin eivätkä pysyneet taivutettuina enää ollenkaan. Aikani kärvistelin suorilla ripsillä, joissa kaikki ripsaritkin näyttivät hirveiltä, kunnes lopulta kyllästyin niihin kokonaan. Kyselin bloggaajatovereilta kokemuksia ripsipermanenteista, ja kun kokemukset tuntuivat pääsääntöisesti olevan positiivisia uskaltauduin varaamaan ajan permikseen.

Kävin viime torstaina ripsipermanentissa Oulun Goalasissa. Goalas on minulle tuttu paikka kampaamopuolelta, joten uskalsin luottaa heidän kosmetologinsakin ammattitaitoon. Goalasiin saattaa joutua odottelemaan aikoja pitempäänkin, mutta itse onnistuin saamaan ajan n. viikon päähän.

Ripsipermanentti sujui helposti ja nopeasti. Goalasissa kosmetologin tilat ovat alakerrassa omassa huoneessaan, joten hoidot sujuvat kaikessa rauhassa. Ennen permanenttia kosmetologi Katri Jaakkola kyseli minulta aiemmista kokemuksistani ja kertoi ripsipermanentista. Permanentin edetessä hän myös kertoi koko ajan missä ollaan menossa ja mitä seuraavaksi tapahtuu. 
Permanentti eteni siten, että ensin kosmetologi valitsi ripsiini sopivat tarrarullat, jotka hän asetteli ripsien ja silmänympärysihon puhdistuksen jälkeen luomelleni. Seuraavaksi ripset käänneltiin rullan päälle ja niihin levitettiin permanenttiaine. Aineen annettiin olla ripsissä 10 minuutin ajan ja kosmetologi tarkisti välillä, että ripset ovat pysyneet rullissa kiinni. Ripseni kuulemma pysyivät hyvin kiinni rullissa eivätkä pyrkineet ponkoilemaan irti, niin kuin jäykemmät ripset saattavat tehdä. 
Vaikutusajan jälkeen permanenttiaine pyyhittiin varovasti pois ja ripsiin laitettiin kiinniteaine vaikuttamaan samat 10 minuuttia. Vaikutusaika meni nopeasti jutellessa mm. allergioista. Minulla onneksi kosmetiikka ei juuri koskaan aiheuta allergisia reaktioita, vaikka muuten allergioita löytyykin. Lopuksi ripset taas puhdistettiin ja rullat tietenkin irroitettiin ja koko homma olikin ohi. Kosmetologi sanoi ripsieni taipuneen hyvin ja sain itsekin mennä katsomaan tulosta peilistä. Ripset olivatkin nätisti sopivalla kaarella molemmissa silmissä.


Permanentatut ripset vesiliukoisen ripsarin kanssa.

Koko permanenttiin meni aikaa siis noin puoli tuntia, ja itse ei tarvinnut huolehtia muusta kuin, että pitää silmät kiinni permanentin ajan, jotta aineet eivät pääse silmiin. Permanentti ei tuntunut oikeastaan miltään, mitään kirvelyä tai epämukavuutta en kokenut. Ripsien taivuttelu rullille tuntui vähän omituiselta, mutta ei kovinkaan epämukavalta. Helppo ja nopea toimenpide siis.
Permanentin tulokset pysyvät normaalisti yhdestä kahteen kuukautta. Kosmetologi sanoi, että jos ihan parin viikon sisällä ripset suoristuvat, niin soittaa ja tehdään uusi permanentti pidemmällä vaikutusajalla.

Olen nyt käyttänyt vesiliukoista ripsiväriä ja ripset ovat nätisti taivutettuina koko ajan. Ihanan helppoa, kun ei tarvitse säätää taivuttimien kanssa ollenkaan. Olen tähän mennessä oikein tyytyväinen ripsipermanentin tuloksiin. Vielä ei tietenkään voi sanoa pysyvätkö ripset taivutettuina pidemmällä aikavälillä, mutta ainakin toistaiseksi kaikki hyvin. 
Kuvassa ripsissäni on kevyesti IsaDoran Big & Bold ripsiväriä, joka ei valitettavasti tunnu olevan kovin hyvä ripsilleni. Taivutukset kuitenkin pysyvät hyvin senkin kanssa ja kuvan ideana onkin vain näyttää, että ripseni todella ovat taivutetut nyt. Mikäli ripseni pysyvät permanentilla taivutettuina kohtuullisen pitkän ajan, niin tulen varmasti tulevaisuudessa käymään permanentissa toistekin. 
Goalasissa ripsipermanentti maksaa 41€ ja jos haluaa samalla ripsien kestovärjäyksen, maksaa se 51€. Voin suositella Goalasia nyt siis kampaamokäyntien lisäksi myös ripsipermanentteihin!

Onko lukijoilla kokemusta ripsipermanenteista tai kiinnostaisiko kokeilla?

Briefly in English: Last Thursday I took my first ever lash permanent. My lashes have been behaving badly for months and I finally decided to try a permanent, since my lashes didn't keep their curl no matter what I did.
I took the perm in Goalas, which is a familiar place for me. The whole procedure was quick and easy. It took about half an hour and all I had to do was to keep my eyes closed. The beautician in Goalas was very professional and kept me updated on what was going on through the whole permanent. 
My lashes now have a nice curl and I can use even non-waterproof mascara! The perm should last from month to two months. If the permanent lasts well for me, I'll probably try it again. It's so easy now that I don't need to use an eyelash curler! In Goalas the permanent costs 41€.

Permanentti maksettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. 
I paid the permanent my self and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post.

6 kommenttia :

 1. Ripsipermis on kyllä ehdottoman kätevä, minullakin kun on suorat ripset. Mielestäni värjäys kannattaa ottaa siinä samalla, sillä permisaineet haalistavat ripsiä, ihan kuten hiuksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää jätin värjäyksen nyt välistä, kun kuitenkin tulis ripsaria käytettyä, että saa vähän massaa ripsiin. Värjäyksen kanssa ois kyllä tosi hyvä varmasti, jos omais vähän tuuheammat ripset kuin minä :D

   Poista
 2. Kiinnostaa kyllä kovasti. Hinnat ovat vaan täällä päin liian korkeat, 47€ on ihan normaalihinta jopa näissä koulun hoitoloissa. 35-40€ jos maksaisi niin voisin käydä jopa säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä hintavaa siellä :( Oulussa olis löytynyt halvimmillaan (pika googlettelun perusteella) 33€. Itse tosiaan menin tuonne Goalasiin, kun se on tuttu paikka, vaikka halvemmallakin ois päässyt. Mulle tää Oulun hintatasokin on kyllä kallista tämän hetken elämäntilanteessa, mutta jospa sitä ees välillä pystyy tuon 41€ käyttämään ripsiin :)

   Poista
 3. Mä olen miettinyt tätä joskus myös, menee hermo näihin helposti suoristuviin ripsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä edes kerran kokeilla, sittenhän sen näkee onko tämä toimiva ratkaisu vai ei :)

   Poista