sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hellää puhdistusta kasvoille - Decubal

Sain joulun alla testattavaksi muutamia Decubalin tuotteita. Ensimmäisenä otan käsittelyyn saamani kasvojenpuhdistusaineen. Sain putsarin lisäksi kasvovoiteen ja erikoisvoiteen huulille ja kuiville kohdille, mutta niistä kirjoitan myöhemmin oman postauksen.

Decubal on erikoistunut kuivan ja  herkän ihon hoitoon. Tuotteet ovat myynnissä apteekeissa ja ne ovat allergiatestattuja ja hajusteettomia. Sarja on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkärien kanssa ja kyseilyihini eläimillä testauksesta, sain vastauksen, että Decubal ei testaa eläimillä, vaan vapaaehtoisilla ihmisillä. Minulle merkki oli ennestään tuttu vain nimeltä ja testaan aina mielelläni uusia kohtuullisen hintaisia merkkejä.


Kuinka ärsyttävää on kuvata läpinäkyvää pulloa läpinäkyvällä nesteellä?


Saamani kasvoputsari on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle. Ihoa kosteuttavana aineena on glyseriini ja muina tehoaineina on allantoiini ja B3 -vitamiini. Oma ihonihan ei ole kuiva, herkäksi sitä voisi jossain määrin sanoa, mutta mitenkään erityisen herkkäkään se ei ole. Talveksi oli kuitenkin mukava saada kokeilla iholle hellempää puhdistusta, varsinkin kun hoidan epäpuhtauksiin taipuvaista ihoani tehokkailla aineilla. En muutenkaan aina käytä vain omalle ihotyypilleni suunnattuja tuotteita, sillä sopivia voi löytyä muistakin kategorioista. Tänä talvena ihossani onkin esiintynyt pientä pintakuivuutta, joka ei kuitenkaan ole onneksi päässyt pahaksi vaan on ollut lähinnä pientä kiristyksen tunnetta. Tämä talvi on yleensäkin tuntunut olevan minun iholle erityisen kuivattava, vaikka onkin ollut melko leuto.

Decubal Face Wash on nesteestä vaahdoksi muuttuva kasvonpuhdistaja. Se on pakattu hygieeniseen pumppupulloon, joka on läpinäkyvä, joten jäljellä olevan tuotteen näkee heti. Koostumukseltaan vaahto on hyvin kevyttä. Myös itse neste on läpinäkyvää ja pumpatessa syntyvä vaahto on valkoista. Tuote on hajusteeton, mutta siinä on voimakas ainesosien haju. Haju muistuttaa minua eniten jostain muovisesta eikä ole todellakaan miellyttävä. Onneksi paha haju häviää viimeistään siinä vaiheessa, kun kasvoille laittaa jotain muuta tuotetta. Käytännössä hajun siis tuntee, kun putsaria vaahdottaa ja pesee pois.

INCI: Glyserin, Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Niacinamide, Sucrose Cocoate, Allantoin, Caprylyl Glycol, Bisabolol, Sodium Gluconate, Citric Acid.

Olin hieman epäileväinen putsarin puhdistustehoista, sillä se ei ole suunnattu ihotyypilleni ja sen vaahto on hyvin kevyttä. Käytössä kuitenkin huomasin, että päivän meikit puhdistuvat tuotteella vaivattomasti pois. Käytän itse aina pehmeää kumiharjaa kasvojen pesussa, kun käytän meikkiä, mutta en poista meikkejä erikseen, paitsi tietenkin vedenkestävän silmämeikkini.  Decubalin Face Washin jäljiltä iho jää puhtaan ja pehmeän tuntuiseksi. Näppylöitä minulle ei ilmaantunut Decubalin putsaria käyttäessä sen enempää eikä vähempää kuin muitakaan putsareitani käyttäessä. 


Decubalin Face Wash ei herättänyt minussa mitään suuria tunteita, mutta ei siinä hajua lukuunottamatta mitään vikaakaan ollut. Se on toimiva ja hellävarainen puhdistaja, joka sopii varmaan aikalailla mille tahansa iholle, kun se toimi hyvin minunkin rasvoittuvalla iholla. Ainoa huono puoli tuotteessa onkin edellä mainittu paha haju, joka ei minun kohdallani kuitenkaan estä käyttöä, lähinnä vain huonontaa käyttömukavuutta. Kuitenkin pidän siitä, että varsinkin kasvoille tarkoitettuja tuotteita ei hajusteta. Hinnaksi putsarille löysin Yliopiston apteekin verkkosivuilta 12,30e/150ml.
Suosittelen tuotetta kuivalle ja herkälle iholle, jolle se on suunnattukin, mutta myös vähän rasvoittuvammallekin iholle erityisesti talvella tai jos käyttää muuten tehokkaita kasvojenhoitotuotteita. esim. kuorintoja.


Tuote saatu testattavaksi blogin kautta, mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä enkä saa mitään hyvitystä arvostelun kirjoittamisesta. Saamieni tietojen mukaan Decubal ei testaa eläimillä!

2 kommenttia :

  1. Olipa mukava lukea hyvin perusteellinen kirjoitus tuotteesta, jonka myös minä olen testannut. Samoilla linjoilla mennään. Paitsi hajun suhteen. Käytän vaahdon kasvoillani hyvin pikaisesti ja jälkihajua ei mielestäni jää. Tämä on loistava esimerkki siitä, miten erilaisia ihmiset ovat varsinkin hajuaistin suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuiskohan se, että minä saatan haistaa sen hajun senkin jälkeen kun oon huuhdellyt kasvot siitä, että mulla taas on tapana hieroa aika kauan ja perusteellisesti kasvoputsareita ihoon. Ei se mitenkään voimakkaasti munkaan iholla haise muullon kun vaahdottaessa, mutta varsinkin aluksi kun hajuun kiinnitti erityisesti huomiota, niin sen saattoi haistaa siihen asti, että alkoi rasvailemaan yms. kasvoja.

      Poista