lauantai 13. joulukuuta 2014

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 13


Tänään vuorossa tuplaluukku minun ja Gently Out of Time -blogin välillä. Päädyimme Tiahaarin kanssa jakamaan päivän, sillä miettimämme aiheet sopivat hyvin yhteen. Tänään siis punaisia huulia ja huulipunia kahden luukun verran! Eilen kalenterin luukut avautuivat Siamese Lipstick ja Crème de Beauté -blogeissa ja huomenna vuorossa ovat Wasting Lifestyle ja Polishaholic. Muutkin luukut löytyvät postauksen lopussa olevasta listasta.

Viime vuonna tein joulukalenteriin silmämeikin. Tänä vuonna oli huulimeikin vuoro ja koska kyseessä on vähän spesiaalimpi postaus en tyytynyt pelkkään kuvaan huulimeikistä vaan kuvasin teille blogini ensimmäisen tutoriaalin. Alla siis kuvatuto siitä, miten minä teen kaksisävyisen huulimeikin ja samalla vinkkailen omia suosikkituotteitani kestävään huulimeikkiin. Lisää punaisia huulipunia kaipaavien kannattaa tosiaan ehdottomasti suunnata tuolta ylempää linkistä myös Tiahaarin postausta lukemaan.

Mitä tarvitset:

-Kaksi saman sävyperheen huulipunaa. Toinen puna tummempana ja toinen vaaleampana. Kannattaa valita punat, joiden koostumus on lähellä toisiaan, eli ei esimerkiksi mattaista ja glitterpunaa vaan kaksi mattapunaa. Mattapunat ovat yleensä kaikkein kestävimpiä ja varsinkin tummemmaksi punaksi suosittelen mattaista laatua.
-Huultenrajauskynän. Valitse kynä huulten ulkoreunoille tulevan, tummemman punan sävyn perusteella, niin, että kynä on mahdollisimman lähellä punan sävyä.
-Huulipunasivellin. Yksi sivellin riittää, kun sitä pyyhkii punien välillä puhtaaksi ja käyttää siveltimen toista puolta toiselle punalle ja toista toiselle.
-Huulimeikinpohjustaja. Tämä ei ole aivan välttämätön, mutta parantaa kyllä punien pysyvyyttä.
-Huulten kuorinta. Varsinkin mattaisia punia käyttäessä voi olla hyvä idea kuoria huulet ennen meikkiä, vaikka jo edellisenä päivänä. Jos et omista erillistä kuorintaa huulille, sekoita vaikka sokeria ja oliiviöljyä ja kuori huulet sillä kevyesti pyöritellen.
-Huulirasva. Laita huulirasva huulille imeytymään hyvissä ajoin ennen meikin tekoa! Huulirasvaksi kannattaa valita jokin kosteuttavia ja pehmentäviä aineksia sisältävä voide kalvon muodostavien rasvojen sijasta.1. Lähtökohtana on puhtaat huulet. Esivalmisteluina on hyvä tarvittaessa kuoria huulet ja laittaa niille ennen meikkiä huulirasvaa imeytymään. Ylimääräinen rasva kannattaa kuitenkin pyyhkiä huulilta ennen meikin aloitusta, jotta meikistä tulee kestävä. Kuvassa minulla on myös jo väritön huulimeikin pohjustaja levitettynä huulille. Oma suosikkini on Make Up Storen monitoimituote Stay in shape, jonka levitän tarkasti myös huulten rajoille, missä se estää huulipunan karkailun huulia ympäröiviin juonteisiin.

2. Seuraavaksi huulet rajataan. Aloita rajaaminen alahuulen keskiosasta, jatka reunoja kohti. Seuraavaksi ylähuuli myös keskiosasta, eli amorin kaaresta aloittaen, ja reunoille jatkaen. Rajauksella määritellään tarkat ulkorajat meikille, mutta muuten sen ei tarvitse olla täydellinen, koska se jää huulipunien alle. Rajaus myös parantaa meikin kestävyyttä. Oma suosikkituotteeni on Inglotin rajauskynät, joissa on mielestäni osuttu koostumuksessa aivan nappiin. Niillä tulee helposti jälkeä, mutta ne eivät ole liian voidemaisia, joten ne pysyvät hyvin paikoillaan.


3. Seuraavaksi huultenrajauskynää voi hieman levitellä sisemmälle huuliin. Erityisesti huulten ulkonurkat on hyvä värittää kynällä, ettei niihin vahingossakaan jää paljaita kohtia. Jos tekisin yhden huulipunasävyn meikkiä, värittäisin tässä kohtaa koko huulet kynällä, mutta kahden sävyn meikissä on hyvä jättää huulten keskiosa värittämättä. Tämä vaihe lisää edelleen huulimeikin pysyvyyttä!

4. Lopultakin päästään itse huulipuniin. Levitä kahdesta punasta vaaleampaa sävyä huulten keskiosiin. Tämän vaiheen voi tehdä joko siveltimellä tai suoraan puikosta levittäen. Tässä vaiheessa ei tarvi olla supertarkkana, sillä puna levitetään vain huulten keskiosaan ja reunat jäävät vielä rauhaan. Jos punan levittää suoraan puikosta kannattaa olla kuitenkin tarkkana punan määrän kanssa ja laittaa punaa vain sen verran kuin sitä oikeasti tarvitsee. Liika puna huulilla pysyy huonommin paikoillaan.


5. Seuraavaksi levitä tummempi huulipuna siveltimellä huulten ulkoreunoille ja -nurkkiin. Tämä vaihe kannattaa ehdottomasti tehdä huulipunasiveltimellä, että meikki pysyy huulten rajojen sisällä ja punaa ei tule liikaa. Oma suosikkisiveltimeni on OCC:n pieni, Lip Tarin mukana tullut sivellin. Huulipunasiveltimen on hyvä olla pieni ja napakka. Synteettinen karva on parempi, sillä siitä on helpompi pestä pigmenttiset punat pois.

6. Viimeisenä loppusilauksena levitä vaaleampaa punaa vielä toinen kerros huulten keskiosiin. Tämä auttaa kahta sävyä sulautumaan toisiinsa ja samalla varmistuu, että myös aiemmin levitettyä punaa on edelleen tarpeellinen määrä huulilla. Punien rajoja voi tässä vaiheessa hieman häivytellä siveltimellä taputtelemalla kevyesti kahden huulipunasävyn rajakohtaa. Näin kahden sävyn huulipunameikki on valmis ja klassinen punainen huulimeikki on saanut hieman uutta ilmettä joulun kunniaksi. 

Meikissä käytetyt tuotteet:

Lush: Santa's Lip Scrub, Hurraw!: Licorice lip balm, Make Up Store: Stay in shape, Inglot: Soft Precision Lipliner sävy 58, Illamasqua: Glamore Lipstick sävy Soaked, Make Up Store: lipstick sävy Vamp

Näin syntyi jouluisen punainen huulimeikki pienellä twistillä! Punaisessa huulimeikissä on kuitenkin se hyvä puoli, että se sopii kyllä kaikkiin vuodenaikoihin ja melkeinpä kaikkiin tilanteisiinkin. Kahta sävyä käyttämällä meikistä saa vähän erikoisemman juhlatilanteisiin ja meikki tekee huulista täyteläisemmän näköiset.

Ihanaa joulunaikaa kaikille lukijoilleni ja muistakaahan seurata meidän bloggaajien joulukalenteria muistakin blogeista!


Muut Luukut:
1. Viilankantolupa 2. Eyeshadow and Flame  & One of Beauty's Daughters 3. Wind it up
4. Miss Aria 5. Pitkät kynnet  & Charming nails 6. Levoton tyttö 7. Lazy Dynamite
8. Keyword: Love 9. Kosmetiikkaobsessio 10. Kahvia ja kosmetiikkaa & Designin' Eyes
11. elämää smykkinä 12. Siamese Lipstick & Crème de Beauté
13. Kvartsiharakka & Gently Out of Time 14. Wasting lifestyle & Polishaholic 

15. Dioriina & Fani's nails and life 16. Piece of Panda & Cotton Candy Maker
17. Miten niin liikaa? & Dazzling Glow 18. Kynsipöllö kosmetiikkapuussa & Hetkessä
19. in this part of town 20. Mustaa Kajalia & Nutturapää 21. Dixi
22. Neiti Kameleontti & Pakolliset - tai ainakin melkein 23. Juille's 24. Yllätys


Briefly in English: My first ever pictorial! Today was my turn to post for Finnish beauty blogger's advent calendar. I wanted to do a pictorial of how I do a two toned red lip look. I shared this day with Tiahaar, since we both had red lip themed topics for our posts. Go and see Tiahaar's post here!

Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni kaikki mainitut merkit ovat eläinkokeettomia!
Products used are purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know all the brands mentioned are cruelty free! 

10 kommenttia :