tiistai 16. kesäkuuta 2015

Tangle Teezer Blow-Styling

Vanha, originaali Tangle Teezer -harjani alkoi vetelemään viimeisiään jo hyvän aikaa sitten. Hiuksillani on tapana tappaa kaikki harjat, ja niin oli TT:n harjaksetkin jo taipuilleet ja harjan kaksi puolikasta eivät enää pysyneet kunnolla kiinni toisissaan. Koska kaipasin pitkästä aikaa varrellista harjaa, ja perinteinen Teezer -malli ei sovellu hiusten kuivaamiseen, päätin ostaa kokeiluun Tangle Teezerin tuoreehkon Blow-Styling harjan.
Vanha Teezerikin pääsi muuten uusiokäyttöön ja on nyt kissan harja! Nero rakastaa kampaamista ja harjausta ja tykkää erityisesti TT:llä harjaamisesta. Nykyään kylppäriin mennessä saa takuuvarmasti seuraa kissasta, joka kerjää harjausta ja yrittää tulla härppimään tassuillaan minunkin harjaa kun harjaan hiuksiani.
Tangle Teezerin Blow-Styling harjat tulivat markkinoille vuoden alussa. Niitä on tarjolla kahta kokoa full padle ja half padle. Itse ostin suosiolla isomman full paddlen, joka on tarkoitettu keskipitkistä pitkille hiuksille. Jälleenmyyjiähän löytyy nykyisin paljon, kampaamoista tavarataloihin. Omani ostin Stockmannilta hintaan 29,50€.
Harja on nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti hiusten kuivaamiseen, tai oikeastaan hiusten muotoiluun kuivaamisen yhteydessä. Sen harjasten pitäisi edistää hiusten nopeaa kuivumista ja tehdä hiuksista kiiltävät ja tuuheat. Erikoismuotoiltujen harjasten lisäksi harjaan on muotoiltu uria, jotka helpottavat harjan puhdistusta ja irronneiden hiusten poistoa harjasta. Sen enempää harjan tekniikkaan perehtymättä, menen omiin kokemuksiini harjasta ja sen eroista perinteiseen Teezer -malliin.


Pari kissankarvaa näköjään jäi harjaan, vaikka yritin sen putsata ennen kuvaa :D Oli aika työ yrittää pitää kissa erossa harjasta sen ajan, että saan muutaman kuvan napattua.

Blow-Styling on varrellisena enemmän perinteisen hiusharjan näköinen kuin edeltäjänsä. Full padle on kookas ja perus-Teezeriin verrattuna painava, vaikkakaan ei yleisesti hiusharjaksi painava. Harjakset ovat malliltaan erikoisesti tyvestä leveämpiä ja kapenevat kärkeä kohti. Harjakset ovat myös kovaa muovia, eivätkä sellaista taipuisaa ja pehmeää kuin vanhassa mallissa.
Aluksi harjan paino ja kovuus vaativat minulta vähän totuttelua. Harjalla saa helposti kolautettua itseään aika kipeästi päähän sen jälkeen kun on tottunut harjaamaan kuontaloaan huolettomasti joustavilla harjaksilla. Muutaman käytön jälkeen kuitenkin opin harjaamaan uudella harjallani vähän varovaisemmin. Miss Piggy's Pearls -blogin Sallalla oli isompiakin ongelmia harjan kovien piikkien kanssa, joten lyhyemmillä ja/tai hennommilla hiuksilla varustetut eivät välttämättä tykästy tähän harjaan. Sallan ajatukset voi käydä lukemassa täältä.

Käytän Blow-Styling harjaa myös hiusten selvittelyyn ja se tekee siinä ihan hyvää työtä. Vanha Teezerini oli silti ehkä vähän hellävaraisemman tuntuinen. Tämäkään ei kuitenkaan tunnu pahemmin repivän hiuksia eikä hiuksia irtoa enempää kuin vanhalla harjallani. Omat hiukseni eivät onneksi ole edes kovin pahasti takkuuntuvat eikä niiden selvittelyyn mene kauaa. 
Kuivaamisen yhteydessä harjan parhaat puolet tulevat esiin. En ota sen kummemmin kantaa johtuuko nopeampi kuivuminen harjasten muotoilusta vai siitä, että isolla ja leveällä harjalla hiukset ovat levittyneenä laajemmalle ja pääsevät siten kuivumaan helpommin. Kuitenkin saan hiukseni kuivaksi vähän nopeammin verrattuna aiempaan.
Parasta on kuitenkin se, että hiukset kuivuvat suoriksi ja kiiltäviksi harjaa käyttäen. Hiukseni taipuvat melko paljon, mutta Tangle Teezer Blow-Styling harjalla niistä tulee melkein kuin suoristetut. Etuna suoristusraudan käyttöön verrattuna on, että hiusta ei tarvitse rasittaa kuumalla raudalla ja hiukset jäävät tuuheammiksi. Ja aikaakin säästyy kun ei tarvitse erikseen kuivata ja muotoilla hiuksia vaan kaikki hoituu yhdellä kertaa. Harjalla pitäisi olla mahdollista myös suoristaa luonnonkihara hius. Hiukset voi myös muotoilla taipumaan tiettyyn suuntaan, itse kuivaan hiukseni yleensä lähes suoraksi vain hieman sisäänpäin taipumaan. 

Minulle harjan puhdistettavuus on myös tärkeää. Irtohiuksia täynnä oleva harja on vähän inhottava, ja koska minulla on rasvoittuvat hiukset, on puhdas harja erityisen tärkeä. Blow-Styling harjan puhdistusurat todella tekevät irtohiusten poistamisesta helppoa. Uran avulla sormet saa helposti hiusten alle ja ne saa lähes yhdellä kertaa irti. Muovinen harja on myös helppo pestä vedellä ja se tuntuu puhdistuvan hyvin pelkällä huuhtelulla. Tarkemman shampoopesun yhteydessä kovamuoviset harjakset eivät ole yhtä helppoja kuin joustavat edeltäjät, mutta kyllä shampoopuhdistuskin onnistuu.
Tangle Teezer Blow-Styling harjan pienet viat tuntuvat olevan lähinnä totuttelukysymyksiä ja se on kokonaisuutena oikein toimiva harja. Mitä enemmän käytän harjaa, sitä paremmalta se on tuntunut. Sekä hiusten selvitys että niiden kuivaaminen ja muotoilu kuivatessa onnistuu harjan avulla. Lähes 30€ hinta tuntuu äkkiseltään vähän korkealta, mutta harja on hyvin kestävän oloinen ja odotan saavani tästä kumppanin vuosien ajaksi.

Millä sinä harjaat hiuksesi?


Briefly in English: I recently bought a new hairbrush to replace my old Tangle Teezer, which was pretty badly worn out. I choose a Tangle Teezer again, but this time around got the Blow-Styling brush. The Blow-Styling brush looks pretty different from the original Tangle Teezer. It has a hadle and it looks more like a traditional hair brush. It's also heavier and the bristles are harder than in the original TT brush.
I use the Blow-Styling brush for both untangling my hair and to blow dry. It works well for both, although it might not be as gentle as the original brush for untangling. Its strenghts definitely are in blow drying and styling hair while blow drying. My hair dries faster and is left straight and shiny after using this brush.
The brush is also very easy to clean. It has innovative cleaning grooves which makes removing loose hair from the brush very easy. As the whole brush is plastic, it's also easy to wash or rinse after use.
It took me a little bit time to get used to my new brush as it's heavier and harder than my old one. I'm still very pleased I bought this brush, since I like the results I get with it. I would recommed this brush especially if you want a straight finish and blow dry your hair regularly. There are two sizes of the brush and I got the bigger, full paddle one, which is meant for medium to long hair.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa tekstin linkkien käytöstä mitään hyvitystä.
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post.

4 kommenttia :

 1. Mason & Pearsonilla, ei vaan ole parempia harjoja olemassa. Kokeiltu on. :D Mulla on myös tämä lapio ja aion kyllä testata tätä föönaukseen, vaikka kovuus kyllä pelottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo varaa Mason & Pearsoniin, muuten kyllä mielellään niitä kokeilisin :D
   Kannattaa tosiaan olla varautunut siihen, että piikit on tässä Teezerissä kovat, eli ei suoraan vaan kumattaa lapiota päähän! Itse kyllä totuin nopeasti piikkien kovuuteen ja tykkään siitä, miltä hiukset näyttää, kun ne on kuivannut tämän kanssa.

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä! En ole ikinä kokeillut edes sitä original tangle teezeriä,vaan jotain halppis glitterin harjaa,josta tykkäsin paljon! Mulla on sillointällöin aika "säkkärällä" hiukset ja aika taipuisat,enkä ole pitkään aikaan jaksanut suoristella.mutta jos tämän ostaisi niin sais ehkä helpommin ja nopeammin siistit hiukset.:)

  ♥:Riikka // http://riikkaamalia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jossain TT "kopio" BeautyBayltä, kun tuli joskus tilauksen mukana ilmaislahjana, mutta se ei ainakaan ole yhtä hyvä kuin tuo oikea TT original. Niitä Glitterin harjoja oon kans nähnyt, mutta en oo kokeillut.
   Mullakin taipuu aika paljon hiukset luonnostaan ja tykkään kun harjan kans kuivaamalla saa hiukset enemmänkin suoraksi. Mulla se taipuilu ei oo kovin kivan näköistä, kun ne hiukset tietenkin taipuilee miten sattuu ja vääriin suuntiin :D Luulen, että voisit tästä harjasta tykätä, jos haluat suht suorat hiukset saada kuivauksen yhteydessä. Tuohon harjan kovuuteen vaan kannattaa varautua!

   Poista