maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kingfisher

Postausten väli hieman venähti. Olin koko viime viikon tosi väsynyt ja jotain flunssaakin tuntuu hieman olevan. Lähiviikot minulla voi olla aika hiljaisia, koska nyt pitäsi saada gradu viimeisteltyä ja esitettyä seminaarissa, jotta sen saa ajoissa arvosteltavaksi. Joitain postauksia yritän kuitenkin joka viikko saada!


Nonnun hammastahnapostauksen innoittamana päätin myös kirjoittaa hammastahnasta. Ihan peruspepsodentista en jaksaisi mitään sanoa, mutta olen siirtynyt käyttämään luonnollista Kingfisher hammastahnaa ja ajattelin, että monet eivät varmaan sitä ole kokeilleet ja kuulisivat mielellään, millaista se on.
Kingfisherin hammastahnat ovat vegaanisia eikä niitä testata eläimillä. Makuja löytyy useita ja tahnoja on fluorilla tai ilman. Itselläni on käytössä fluoria sisältävä mintun makuinen tahna. 100g tuubit maksavat vajaa 5 euroa Punnitse & Säästä liikkeissä, Oulussa myös ainakin kuudes maku myy näitä. Tahnoja varmaan löytyy myös luontaistuoteliikkeistä tai nettikaupoista.

Koostumus tahnassa eroaa vähän perinteisestä. Tämä ei ole paksua tahnaa eikä geeliä vaan hieman vaahtomaista kevyttä tahnaa. Väriltään ainakin tämä minttu -versio on täysin valkoista. Tahna vaahtoaa, mutta ei ehkä niin voimakkaasti kuin monet tavalliset hammastahnat. 


Blogin takia kuvataan myös hammastahnaa kämmenselällä...

Maku tahnassa on kevyempi kuin useimmissa perus kauppojen tahnoissa. Maku ei kuitenkaan muuten eroa juurikaan tavallisista tahnoista, vaikka onkin vähän luonnollisempi ja ehkä siitä hieman maistaa fenkolin, jota myös minttutahna sisältää. Ensin ajattelin, että kevyen minttuisen tahnan jälkeen suuhun ei jäisi kovin raikasta makua ja tunnetta, mutta olin väärässä. Mielestäni tällä tulee ihan yhtä raikas maku ja olo suuhun kuin tavallisilla, voimakkaamman makuisilla tahnoillakin. Koska maku ei kuitenkaan ole niin voimakas, ei tämän jälkeen tarvitse odotella kauaa syömistä tai juomista siinä pelossa, että kaikki maistuisi oudolle.

Mielestäni Kingfisherin tahnalla tulee hampaat ihan yhtä puhtaaksi kuin muillakin tahnoilla. Hampaiden puhtauteen varmaan vaikuttaakin enemmän se, millaista harjaa käyttää ja kuin huolellisesti hampaat harjaa. Itse käytän sähköhammasharjaa ja ainakin sen ja tämän tahnan yhdistelmällä tulee puhtaan tuntuiset hampaat ja raikas suu.


Tuubissa on kätevä taulukko siitä, mitä tahna sisältää, mistä ainekset ovat peräisin ja mitä varten ne ovat tahnassa.


Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluaa käyttää enemmän luonnnollisia tuotteita ja voisi kuvitella, että tämä on turvallisempi valinta myös lapsille, jos pelkää, että lapsi nielee tahnaa. Mielestäni hintakaan ei ole tällaiseksi "erikoistahnaksi" paha, sillä alle 5 euron tuubi kestaa kuitenkin yhden ihmisen käytössä muutaman kuukauden. Minä aion jatkossakin käyttää Kingfisherin tahnoja. Saa nähdä uskallanko jossain vaiheessa kokeilla muita makuja kuin perinteistä minttua. Muut näkemäni maut ovat nimittäin fenkoli, aloe vera/tee puu/minttu ja aloe vera/tee puu/fenkoli :)


Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia. En saa mitään hyvitystä postauksen linkkien käytöstä. Tietääkseni Kigfisher ei testaa eläimillä.

2 kommenttia :

  1. Tätä voisi kyllä testata jossain kohtaa, kuulostaa hyvälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepas ja kerro sitten mitä tykkäsit! Varsinkin, jos uskallat ottaa kokeiluun jonku muun maun kuin tuo minttu :)

      Poista