lauantai 3. lokakuuta 2015

Dumle sai tonttulakin

Miten olisi viikonlopun kunniaksi jotain ihan muuta kuin kosmetiikkaa?

Minulla ainakin on ihan näin aikuisiälläkin karkkipäivä lauantaisin. Tosin myönnän joskus lipsuvani herkuttelemaan muulloinkin...Ruokaostoksilla törmäsin uutuustuotteeseen vanhalta kunnon Fazerilta, piparkakun makuiseen Dumleen! Klassikkokarkista on siis tuotu joulumarkkinoille erikoisversio nimellä Dumle taste of gingerbread. Minä ainakin olen uusille karkeille helppo uhri ja poimin pussin pipari-Dumleja ostoskoriini.

Karkki on muuten aivan kuin perinteinen Dumle, mutta toffeinen ydin maistuu nyt piparkakulta. Maku on saatu hyvinkin lähelle aitoa esikuvaa, tosin ehkä esikuvana on ennemminkin ollut kypsentämätön piparkakku kuin valmis tuotos. Mutta kaikkihan me tiedetään, että piparkakkutaikina on parempaa kuin itse piparit, vai?

Piparilta maistuvia Dumleja ei tarvitse syödä kovin montaa. Makeat toffeet maistuvat parhaalta muutaman karkin verran, mutta liian monen jälkeen ne alkavat maistua aavistuksen esanssiselta. Ehkä on ihan hyväkin, että näitä ei pysty syömään kovin paljoa kerralla. Näitä voi vaikka sitten nappailla joulua odotellessa aina karkin tai pari kahvin tai teen seurana.

Joko olet maistellut joulukarkkeja?


Briefly in English: I ran into a gingerbread flavored Dumle in my local grocery store! The taste of gingerbread is pretty authentic, but I can only eat a few of these at a time. Although, that might actually be a good thing :D.

Karkit ostettu ja syöty itse, mielipiteet niistä omiani.
I bought and ate the candies myself. All of the opinions are my own.

2 kommenttia :

 1. Mä katsoin näitä kaupassa, mutta en uskaltanut ostaa, kun mua ei oikein tähän mennessä oo sykähdyttänyt mitkään piparijutut. Paitsi tietenkin se aito taikina ja piparit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile rohkeesti vaan! Mun mielestä näiden maku on tosiaan aika lähellä aitoa piparitaikinaa. Mää yleensä tykkään kaikista piparijutuista :D.
   Lidlissä oli ainakin viime vuonna ihania piparirullia, samalla tyylillä kuin ne vihreet punssirullat, mutta ruskeina ja piparin makuisina. Toivottavasti niitä tulee tänä vuonnakin myyntiin.

   Poista