maanantai 18. tammikuuta 2016

IT Cosmetics meikkipuuteri

Taas yksi pitkään odottanut postaus. Myönnän, että tämä on roikkunut ihan vain siksi, että meikkipohjista on aika työlästä kirjoittaa, koska huomioon otettavia asioita on niin monia. 

Lopulta arvostelussa kuitenkin IT Cosmeticsin Your Skin But Better CC+ Airbrush Perfecting Powder SPF 50+. Nimihirviö on siis meikkipuuteri, jossa on korkea suojakerroin. Tai itseasiassahan tämä on olevinaan viimeistelypuuteri, mutta kyllä tämä sen verran peittävä on, että puhuisin meikkipuuterista. Ultan myyjäkin oli sitä mieltä, että tätä voi käyttää ihan yksin meikkipohjana. Tämä on siis viime kevään New Yorkin reissun ostoksia.
Aloitetaan siitä peittävyydestä, kun se kerran tuli jo puheeksi. Purkin mukaan tällä saa jälkeä kevyestä täysin peittävään. Minä sanoisin, että puuteri on sen verran pigmenttistä, että kevyttä jälkeä on itseasiassa jopa vaikea saada. Tosin kyllähän sekin varmaan onnistuu, ehkäpä löysää puuterisivellintä käyttäen? 
Koska käytän itse tätä ihan yksin meikkipohjana, en ole edes yrittänyt saada kovin kevyttä jälkeä vaan pyöritellyt tasapäisellä puuterisiveltimellä ihan reilusti tätä kasvoille. Yhdellä kerroksella saa jo hyvin peittävän pohjan ja tarvittaessa kerroksia voi lisätä enemmänkin. Sanoisin, että täysin peittävä meikkipohja ei ole ainakaan kaukana. Kerrostaessa puuteri alkaa tosin näyttää helposti paksulta ja vähän kuivalta, mutta kun puuteri asettuu iholle ja ihon omat rasvat pääsevät vähän sekoittumaan meikkipohjaan, jälki on jo varsin hyvä. Pahitteeksi ei ole myös, jos on suihkauttaa jotain meikin viimeistelevää kiinnityssuihketta tämän päälle. 
Parhaimmillaan IT Cosmeticsin CC -puuteri on kuitenkin silloin, kuin iho on kohtalaisen hyvässä kunnossa ja puuteria ei tarvitse pakata paksusti kasvoille. Paksu puuterikerros korostaa helposti ihon epätasaista tekstuuria.


Kasvoillani pelkästään IT Cosmetics CC -puuteri. Peittävyys on todella hyvä, mutta ihohuokoset ja muu ihon tekstuuri kyllä erottuu selvästi.

Peittävyyden lisäksi jälki CC -puuterilla on mielestäni hyvä, mutta ei mikään ihmeellinen. Vaikka puuterin nimessäkin on airbrush perfecting, en ole kokenut, että tämä erityisesti tasoittaisi ihoa tai blurraisi huokosia. Omat ihohuokoseni ovat todella isot ja jäävät kyllä selvästi näkyviin tämän kanssa. Jälki on kuitenkin ihan nätti, jos puuteria ei ole tarvinut pakata kovin paksusti. 
Pysyvyys tällä puuteripohjalla on mielestäni hyvä, sanoisin, että keskimääräistä parempi. Minun kasvoillani kaikista meikkipohjista tulee muutaman tunnin sisällä kiilto läpi, mutta tällä kiilto pysyy paremmin kurissa kuin monilla muilla pohjilla. Nenälläni tämäkään ei kovin hyvin pysy paikallaan, mutta se onkin ongelmakohtani, josta kaikki meikit tuntuvat katoavan lähes samantien.
Sävyvalikoimasta on IT Cosmeticsille annettava plussaa vaaleana suomalaisena. Tuotteista ei ole kovin montaa sävyvaihtoehtoa, mutta niistä löytyy oikeasti vaalea sävy. Minun puuterini on vaaleimmassa sävyssä Fair, ja se on todella vaalea. Tuosta kuvasta, jossa puuteri on kasvoillani, toivottavasti näkyy, että sävy sopii aikalailla kalmoillekin. Pelkkä puuteripohja kasvoillani näytän suorastaan elottomalta, mutta onneksi pieni värin lisäys poskipunan ja varjostusten voimin tuo minutkin takaisin elävien kirjoihin. 

Pakkauksesta sen verran, että se on hyvää perustasoa. Hopeinen muovi on ihan tyylikäs (joskin painajainen kuvata) ja tuntuu olevan jämäkkää ja laadukasta. Kannessa on peili ja puuteriosan alla on oma lokero sienelle. Mielestäni tätä meikkipuuteria ei tosin kannata missään nimessä levittää sienellä, vaan ehdottomasti siveltimellä. Sieni soveltuu korkeintaan meikin korjailuun päivän mittaan. 
IT Cosmeticsin CC -meikkipuuteri on mukava tuttavuus, joka sopii sellaiselle, joka kaipaa hyvin peittävää puuterimaista pohjaa, mutta jonka iho on kohtalaisen hyvässä kunnossa. Kovin kuivalle iholle en tätä suosittelisi, kuin korkeintaan viimeistelykäyttöön ja kevyesti annosteltuna. 

Puuterin vahvuus on mielestäni ehdottomasti sen peittävyys, ja olen peittäviä pohjia suosivana ollut kyllä tähän tyytyväinen. Plussaa saa myös korkea aurinkosuojakerroin, sillä vaalealle iholle SPF 50 ei ole mitenkään liioiteltu. Mitään mieletöntä rakastumista en kokenut, mutta mielellään käytän tämän loppuun, enkä ihmettelisi, vaikka joskus ostaisin tätä uudelleen. Saatavuus tällä ei ole kovin hyvä, mutta ainakin Suomeen toimittavasta Beautylish -verkkokaupasta tämä on mahdollista hankkia 35 $ hintaan (n. 32 €).


Briefly in English: Finally it's time to review the IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Airbrush Perfecting Powder SPF 50+. The packaging says it's a finishing veil, but I'd call it a make up powder and since it can be build up to a full cover it's enough on it's own.
The coverage of the powder is really good. It's kinda hard to get a sheer cover. I use this as a make up base alone and one layer gives a good cover and you can add more to the areas that need more cover.
The finish is alright, but can look a little thick and dry if you add too much powder. When the oils of your skin mix into the powder it settles nicely and you can always use a finishing spray, if your make up looks too powdery. Still, I wouldn't recommend this if you have really rough texture on your skin, because this can emphasize skin texture when used heavily.
The lasting power of IT Cosmetics´ CC+ Powder is good. I'd say it's above average. On my oily/combination skin everything gets shiny in a few hours, but this seems to last longer than many other make up bases. 
Mine is in the shade Fair and I'm glad IT Cosmetics have light enough shade for my pale Finnish skin. The shade range isn't big though. The packaging is pretty nice. It's made from sturdy, silver colored plastic. On the lid there's a mirror and there's a separate compartment for a make up sponge under the powder itself.
If you're looking for a powder base and like a good cover, this might be for you. I like it, but I don't love it. I might end up purchasing this one again though. I would not recommend this if you have dry skin or if you're looking for a sheer and natural finish. 

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni IT Cosmetics ei käytä eläinkokeita!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know, It Cosmetics is cruelty free!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti