sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Meikkimunarakkautta!

Hei kaikki! Hengissä ollaan ja blogi on myös edelleen olemassa, vaikka edellisestä postauksesta on kulunut aikaa. Tauko venähti pitkäksi ja oli ihan suunnittelematon, mutta ehkä se teki blogille ja minulle hyvää. Ainakaan tässä postauksessa en nyt mene tauon syihin, vaan vinkkaan teille uudesta ihastuksestani. Monille tämä voi olla jo tuttu tuote, mutta ehkä siellä on joku, joka tätä ei ole kokeillut ja saa tästä postauksesta jotain irti :).

Olen ollut aina todella laiska meikkisienien käyttäjä. Kaikkien meikkimunien äiti Beautyblender on minulla edelleen kokeilematta, koska sen hinta on mielestäni vain aivan liikaa meikkisienestä. Real Techniquesin versiota olen kokeillut (tykkäsin) ja samoin jotain BeautyBay -verkkokaupan omaa versiota.


EcoTools Perfecting Blender Duo


Sienissä minua on vaivannut niiden jatkuva pesu. Koen, että en halua hygieniasyistä käyttää sientä kuin kerran ennen kuin pesen sen. Pesun lisäksi sienien on tärkeää antaa kuivua kunnolla välissä, jotta bakteerit tai home ei pääse pesimään sieneen. Siveltimiä pitää toki pestä myös, mutta uskallan sentään käyttää sivellintä meikkivoiteen levitykseen pari kertaa ennen pesua. Siveltimien pesun koen myös helpommaksi eikä niiden sisään pääse piiloutumaan yllätyksiä, kuten sienen kanssa voi käydä, jos siitä ei huolehdi.

Tästä huolimatta onnistuin saamaan puolittaisen pakkomielteen EcoToolsin meikkimunaduoon. EcoTools Perfecting Blender Duo -pakkauksessa on kaksi eri kokoista "meikkimunaa". EcoToolsin sienet ovat muotoiluiltaan hieman erilaiset kuin alkuperäinen Beautyblender. Niissä on munan kapeammassa päässä molemmin puolin tasaiseksi leikatut viistot pinnat. Isompi sieni on hieman pehmeämpi ja se on tarkoitettu meikkivoiteen levitykseen ja kevyempään tai kerrostettavaan meikkipohjaan. Pienempi sieni on hieman tiiviimpi ja sen on tarkoitus jättää peittävämpää jälkeä esimerkiksi peitevoiteen kanssa.

Molemmat EcoToolsin sienet kasvavat selvästi kasteltaessa. Sieniä voi kuitenkin pakkauksen ohjeen mukaan käyttää myös kuivana. Itse olen kokeillut näitä vain kasteltuina. Sienet ovat mielestäni miellyttävän pehmeitä ja joustavia molemmat. Pienempi on kuitenkin tosiaan hieman tiiviimpi.

Itse käytän isomman sienen pyöreää pohjaa meikkivoiteen paineluun iholle. Sieni jättää mielestäni todella kauniin ja luonnollisen pinnan iholle. Meikkivoiteen levitys käy myös erittäin nopeasti. Viistoja pintoja käytän lähinnä levittäessä meikkivoidetta silmien alle tai nenän ympärille. Pientä sientä käytän peitevoiteen häivytykseen silmien alla ja tarvittaessa muualla kasvoillani. Itse en ole huomannut merkittävää eroa sienien jättämässä jäljessä, mutta pienempi sieni toki soveltuu paremmin silmien alle kokonsa puolesta. Ehkä peittävyydessä huomaisi eron, jos kokeilisi pienempää sientä myös meikkivoiteen levitykseen?

Meikkivoiteen lisäksi olen käyttänyt isompaa sientä puuterointiin. Kostea sieni toimii erittäin hyvin puuterin kanssa ja sillä saa paineltua puuterin ihoon, niin, että meikki on kestävä, mutta ei näytä kuivan puuteriselta.

Sen lisäksi, että nämä sienet jättävät kauniin pinnan ja levittävät meikin kasvoille nopeasti, ne eivät myöskään ime suuria määriä meikkiä itseensä. Olen aina pitänyt sitä vähän ärsyttävänä, että meikkisienet imaisevat osan tuotteesta. EcoToolsin sienet kuitenkin tuntuvat imevän meikkiä niin vähän itseensä, että asia ei ole minua haitannut.

Nämä sienet ovat ainakin toistaiseksi vieneet sydämeni! Toivottavasti jaksan pestä sieniä jatkossakin ja niitä tulee käytettynä. Todennäköisesti tämä pari eksyy ostoskoriini tulevaisuudessakin.


Molemmissa sienissä on isompi ja pienempi viistoon leikattu pinta.EcoToolsin filosofian mukaan sienissä on käytetty 70 % kasvipohjaisia materiaaleja. Sienet ovat myös lateksittomia, eläinkokeettomia ja vegaanisia. Oman duoni ostin Sokokselta noin 10 eurolla, normaalihinta taitaa olla 12,90 €.


Mikä on suhteesi meikkisieniin ja mikä on suosikkisienesi?


Briefly in English; First of all, I'm back! I'm not going to go to the reasons why my break was so long. Instead I'm going to tell you about my new make up tool crush. 
I've never been into make up sponges and have never tried the "original" one, Beautyblender, since I feel it's heavily overpriced. I have always felt that the task of constantly washing and drying a sponge is too much of a hassle. I also feel that make up brushes are easier to keep clean. 
For some reason I still got obsessed over getting the EcoTools Perfecting Blender Duo. I bought mine from a local department store for about 10 € (on sale). You can find EcoTools pretty much everywhere. On iHerb these sponges are about 10 $ USD. 
As the name suggest there are two sponges in the package. The larger one is meant for a light or buildable base and the smaller one is for more coverage and great for concealer. Both of the sponges are soft and flexible, but the smaller is a bit more dense. Both of the sponges also get quite a bit larger when they are wet, but they can be used dry too.
I love the natural finish these sponges give me. I use the larger one for foundation and the small one for concealer. I don't see a big difference in the finish between the two, but the small one is great for under eye area for it's size. I also love using the big one for powder. Make up application is fast with these too and they don't soak up too much product in them.
EcoTools sponges are made with 70 % plant based materials. They are also cruelty free, latex free and vegan! So far, these are my absolute favorite make up sponges. I like the original Real Techiques one too, but these are better in my opinion. What's your favorite sponge?

Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni EcoTools ei käytä eläinkokeita!
Products in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliat links in this post. As far as I know EcoTools is cruelty free!

4 kommenttia :

 1. Minäkään en olisi valmis maksamaan meikkisienestä sitä mitä BeautyBlenderistä pyydetään. Yleensä käytän meikkivoiteen levitykseen omia sormiani tai sivellintä. Olen kokeillut vain halpis meikkisieniä, enkä ole niistä vakuuttunut. Useimmat ovat liian kovia ja joustamattomia kastelusta huolimatta. Ecotoolsin sienessä on kiva erilainen muoto, ehkä voisin sitä kokeilla, koska tuollainen viistoon leikattu muoto voisi toimia paremmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormia ja sivellintä minäkin olen tähän asti pääasiassa käyttänyt. Nämä sienet ovat ainakin minun mielestä mukavan pehmeitä ja pehmenevät ihan selvästi kasteltaessa. Harmi kun sitä pehmeyttä ei oikein saa kuviin tallennettua :D

   Poista
 2. Nää oli ihan kivat, mutta varsinkin toi pienempi sieni on musta kovempi kuin tuo iso ja siitä en tykännyt yhtään. Mun herkkisiholle bb on pehmeydessään parempi, vaikka tykkään näiden Ecotoolsien muotoilusta, saa esim. hyvin nenänpielet meikattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se pienempi tosiaan tiiviimpi, mutta mun mielestä kyllä molemmat on pehmeitä. Mun budjetille BB on ihan liian kallis, sillä hintaa sen pitäis kestää vähintäänkin vuoden käyttöä :D.

   Poista