torstai 13. maaliskuuta 2014

Lontoo osa II: Kohokohdat

Nyt siis vähän tarkemmin Lontoon reissun kohokohdista. Aioin ensin kirjoittaa Lontoon huonoista puolista tässä samalla, mutta postauksesta olisi tullut aivan liian pitkä, joten kirjoitan niistä myöhemmin erikseen. Nostan nyt muutaman yksittäisen jutun esille ja mainitsen lisäksi muutaman hyvän asian Lontoosta lyhyesti. Toivottavasti jaksatte lukea loppuun asti.

Olin tosiaan jo etukäteen päättänyt, että haluan ostaa Lontoosta itselleni uuden hajuveden. Olin etukäteen tutkinut mitä eri merkkejä Lontoosta saa, keskittyen merkkeihin, joita Suomesta ei saa tai joita on hankala hankkia Suomeen. Lisäksi otin jo etukäteen selvää, mitkä merkit ovat eläinkokeettomia. 
Hajuveden metsästys ei kuitenkaan ollut kovin helppoa ja tavarataloista en onnistunut mitään löytämään. Päätin lopulta mennä yhden kiinnostavan merkin Penhaligon'sin omaan myymälään ja se kannatti. Penhaligon's on jo 1870 perustettu Lontoolainen merkki. Kerron siitä enemmän sitten kun kirjoitan ostamastani tuoksusta tarkemmin, nyt haluan keskittyä ostoskokemukseen.Itse satuin menemään pieneen myymälään Brook Streetin ja New Bond Streetin kulmassa, vastapäätä Victoria's Secretiä. Penhaligon'silla on lukuisia muitakin myymälöitä Lontoossa. Myymälässä ei juuri silloin ollut muita asiakkaita, joten myyjä tuli heti auttamaan. Hän kyselin minulta mitä etsin ja minkälaisia tuoksuja olen aiemmin käyttänyt. Kerroin muutaman käyttämäni tuoksun (CK:n Euphoria ja Nina Ricciä) ja kerroin, että haluan kuitenkin jotain vähän eri tyylistä tällä kertaa. 
Myyjä alkoi heti antaa minulle tuoksuja haisteltavaksi, mutta ei kertonut mikä on mikäkin tuoksu ja mitä niissä on. Hän antoi ensin kaksi tuoksua ja pyysi kertomaan kumpi on minusta huonompi. Huonomman tilalle myyjä antoi aina uuden tuoksun ja pyysi kertomaan taas kumpi kahdesta tällä hetkellä tuoksuteltavana olevasta tuoksusta oli minusta huonompi. Haistelin tällä tekniikalla varmaan kymmenisen tuoksua, joista erottui kaksi parasta, joista minun oli todella vaikea sanoa kumpi on suosikkini. Näitä tuoksuja myyjä sitten suihkutti vähän iholleni, toista toiseen käteen ja toista toiseen. Tuoksut saivat olla ihollani hetken kun katselimme tuotteita hyllyissä ja myyjä kertoi merkistä, tuoksuttelin siinä samalla käsiäni. Lopulta onnistuin päättämään kahdesta tuoksusta suosikkini. 
Valitsemaani Eau Sans Pareilia ei ollut saatavana kuin 100ml koossa, joten ostin sen. Tuoksu ei ollut mikään halpa vaan maksoi 110£, mutta sainpahan ihanan uuden tuoksun, hyvää palvelua ja kauniin pullon, josta riittää pitkäksi aikaa.
Myyjästä huomasi, että tämä oli ammattilainen. Hän osasi hyvin lyhyen kyselyn perusteella valita useita tuoksuja, joista pidin ja tuntui, että hän todella ymmärsi mistä pidän ja mitä haen. Kaikista tuoksutelluista tuoksuista vain yksi oli sellainen, että en pitänyt siitä yhtään. 
Liikkeessä tuoksut oli suihkuteltuna valmiiksi lapuille, jotta niistä olisi esillä sydäntuoksu. Usein itse ainakin haistan juuri suihkutetuista hajuvesistä vain alkoholin, joten tämä oli hyvä. Itse liike oli kaunis ja tunnelmallinen, hyvin sopiva 1800 -luvulla perustetulle merkille. Ostokseni pakattiin kauniiseen pussiin papereilla pehmustettuna ja sain mukaani vielä pari näytettäkin. Toinen näytteistä oli vielä se toinen suosikkini, eli Iris Prima, joten saan tuoksutella sitäkin vielä muutaman kerran omalla ihollani.
Tuoksun ostaminen pienestä liikkeestä oli minulle uusi kokemus ja erittäin hyvä sellainen. Sinänsä asiakaspalvelutilanteessa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta harvoin ainakaan tavarataloissa saa enää niin asiakkaaseen keskittynyttä palvelua kuin Penhaligon'silla sain. Myyjä keskitttyi vain minuun koko tuoksun valitsemisen ja oston ajaksi. Ja kuten sanoin, myyjä oli tosiaan ammattilainen, joka osasi heti suositella minulle sopivia tuoksuja. Kerron Eau Sans Pareilista tosiaan tarkemmin sitten omassa postauksessaan!
Toinen ehdottomista kohokohdista Lontoossa oli musikaali Wicked. Minulla oli lippu esitykseen torstai-illalle, eli heti ensimmäisenä kokonaisena päivänäni Lontoossa. Itse olin ostanut lipun etukäteen boxoffice.co.uk -sivustolta ja lipun sai hakea teatterin omalta lippuluukulta tulostetulla tilausvahvistuksella ennen näytöstä.
Wickediä esitetään Apollo Victoria teatterissa ja näytöksiä on melkein päivittäin. Tällä hetkellä pääosarooleissa on Willemijn Verkaik (Elphaba), Savannah Stevenson (Glinda) ja Jeremy Taylor (Fiyero).
Wicked musikaali perustuu Gregory Maguiren kirjaan Noita: Lännen ilkeän noidan elämä ja teot. Se kertoo siis Ozin velhosta tutun lännen ilkeä noidan tarinan. Wicked on tarina ystävyydestä ja siitä, miten tarinoilla on aina kaksi puolta.
Musikaali kestää väliaikoineen noin  2 tuntia 45 minuuttia ja voin sanoa, että tuo aika menee nopeasti ja tylsää ei ehdi tulla. Musikaali oli aivan loistavasti toteutettu ja sen pohjalla on hyvä tarina. Lavasteet olivat ihan eri tasolla kuin Suomessa näkemissäni teatteriesityksissä ja esiintyjät olivat todella hyviä. Esiintyjät olivat sekä loistavia laulajia että näyttelijöitä. Itselläni oli lippu halvalle paikalle yläparvella, mutta silmälasien kanssa sieltä näki aivan hyvin. Punnan kolikolla pystyi myös vuokraamaan teatterikiikareita. Vaikka kaikkia näyttelijöitten ilmeitä ei yläparven perukoilta näekään, niin näyttelijät kyllä välittävät kaikki tunteet eleillä ja äänenpainoillakin. 
Iltanäytöksessä oli melko paljon katsojia, vaikka aivan täynnä katsomo ei ollutkaan. Katsojia oli pienistä lapsista vanhuksiin ja kaikki tuntuivat viihtyvän. Lopussa yleisö taputti seisaallaan ja muutamia suomalaisille epätyypillisiä kiljahduksiakin kuului. Kovimmat aplodit taisi saada Elphabaa näyttelevä hollantilainen Willemijn Verkaik, mutta miespääosa Jeremy Taylor sai ehkä kovimmat kiljunnat teinitytöiltä :D
Tunnelma teatterissa oli hyvin rento. Suurin osa ihmisistä oli pukeutunut aivan normaaleihin vaatteisiin ja ihmiset söivät ja joivat katsomossa. Katsomossa jopa myytiin sipsejä, karkkeja ja limsoja. Olutta, siideriä ja viiniä sai teatterin baareista. Suosittelen Wickediä ehdottomasti kaikille, joilla on se mahdollisuus päästä katsomaan. Meidän suomalaistenkaan ei tarvitse pelätä, että teatterissa olisi jotenkin muodollista ja jäykkää. Olen kuullut, että Wicked -musikaalin pohjalta oltaisiin tekemässä elokuvaa ja toivottavasti se on totta. Tarina on mielestäni paljon parempi kuin viime vuonna ilmestyneessä Oz The Great and Powerful -elokuvassa. Jos rooleihin löytyy sopivat näyttelijät, niin elokuvalta voi odottaa paljon.


Wickedin lavastusta. Hämärässä teatterissä ei kunnon kuvaa saanut. Esityksen aikana ei saannut kuvata ja tämä kuva onkin otettu ennen esityksen alkua.

Kolmanneksi kohokohdaksi haluan nostaa Illamasquan Beak Streetin liikkeessä shoppailun ja Beauty School Drop-In -meikkidemon. En käynyt ollenkaan Illamasquan pisteillä tavarataloissa, sillä halusin käydä nimenomaan merkin omassa liikkeessä. Illamasquahan on siis Englantilainen meikkimerkki, joka on tunnettu vähän massasta poikkeavista lookeista ja mainoskampanjoistaan. Itse olen tilannut Illamasquaa heidän nettikaupastaan ja olen ollut hyvin tyytyväinen tuotteiden laatuun. Merkki ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta kuitenkin selektiivisiä merkkejä hieman halvempi.
Kävin heti torstaina jo pikaisesti Illamasqualla ja ostinkin silloin yhden tuotteen. Torstaina julkaistiin juuri uusi Glamore -kokoelma ja liike oli koristeltu epätavallisen pinkiksi. Myyjät olivat hyvin ystävällisiä ja sain aivan loistavaa palvelua. Tuotteita sai katsella rauhassa halutessaan, mutta apua sai myös heti pyytäessä. Haluamaani tuotetta kokeiltiin minulle liikkeessä, jotta varmistettiin oikea sävy ja näin muutenkin sen toiminnassa. Torstai-iltana olisi ollut uuden kokoelman julkistamistilaisuuskin, johon minut kutsuttiin, mutta minulla oli tosiaan ostettuna jo lippu Wickediin illalle.


Illamasquan liike Beak Streetillä.

Sunnuntaina vierailin uudelleen Illamasqualla meikkidemon merkeissä. Beauty School Drop-Inejä järjestetään käsittääkseni melko säännöllisesti Illamasquan eri pisteissä ja ne ovat n. 45 minuuttia kestäviä meikkiopastuksia, joita kuka tahansa saa tulla seuraamaan. Tällä kertaa mallille tehtiin klassinen juhlalookki, koska sunnuntaina oli Oscar -gaala ja uusi Glamore -kokoelmakin henkii glamouria.
Meikissä käytettiin sekä Glamore -kokoelman uutuuksia että vanhoja tuotteita. Meikkipohja tehtiin Skin Basella, joka on ehdottomasti omia meikkivoidesuosikkejani. Silmämeikki oli hyvin klassinen neutraali juhlameikki, mutta sen jujuna oli, että varjostuksen pohja luotiin meikkikynällä. Meikkikynän päälle käytettiin kyllä sitten luomivärejäkin Neutral -paletista, jotta saatiin kauniisti häivytetty meikki. Liikkuvalla luomella käytettiin kaunista shampanjan sävyistä ja kimaltavaa Furore -pigmenttiä. Huulilla käytettiin uuden kokoelman huulipunaa Glissade, joka on uutta Satin koostumusta. Glissade on todella kaunis, syvä fuksian sävy. Olisin varmasti ostanut sen, jos minulla ei olisi niin monia fuksiapinkkejä huulimeikkejä. 
Meikkidemosta mieleen jäi meikkikynällä varjostamisen lisäksi erityisesti mieleen se, että meikkitaitelija kehotti käyttämään tuotteita moniin eri tarkoituksiin. Esimerkiksi poskipunia luomiväreinä, voidemaisia poskipunia huulilla ja pigmenttejä luomiväreinä ja korostuksiin. Kokonaisuudessaan Illamasquasta jäi mieleen loistava asiakaspalvelu ja ihanat, rennot työntekijät. Kaikki myyjät olivat ystävällisiä ja tuotteita kokeiltiin mielellään liikkeessä omalle iholle, jotta näki heti miten koostumukset ja sävyt toimivat itselle. Sunnuntaina ostinkin vielä muutaman tuotteen ja ainakin yksi niistä menee täysin hyvän myyjän piikkiin :D No, se ostos tulee ehkä olemaan koko kesän suosikkimeikkini, joten ei yhtään huono ostos!


Pikku-dinot kuoriutuvat Natural History Museumissa.

Lopuksi vielä muutama hyvä puoli Lontoosta. Ensinnäkin näin kosmetiikkahamsterina, Lontoossa on tosiaan melkein mitä tahansa myynnissä. Kosmetiikkatarjonta on aivan eri tasolla Suomeen verrattuna. Vaikka itselläni on eläinkokeiden takia vähän rajallisemmat ostosmahdollisuudet, olisi Lontooseen saanut tuhlattua omaisuuden pelkkiä meikkejä ostaessa. Kalliiden luksusmerkkien lisäksi tosin on tarjolla ilahduttavan edullistakin kosmetiikkaa. Kosmetiikkaa myös löytää helposti, isojen tavaratalojen lisäksi Bootseja ja Superdrugeja on vähän joka kulmalla ja niissä myydään mm. Barry M:ää, Sleekiä, Soap & Gloryä...
Lontoossa on myös hyvin helppo liikkua. Metrolinjat ovat selkeät ja niillä pääsee nopeasti melkein mihin tahansa Lontoossa. Busseja itse en käyttänyt ollenkaan, koska metrolla pääsi niin helposti joka paikkaan. En ollut tosiaan koskaan matkustanut metrolla, mutta se oli Lontoossa ensikertalaisellekin helppoa ja väärään metroon olisi ollut melkein mahdotonta mennä. Sen kun katsoi millä linjalla ja mihin suuntaan oli menossa ja seurasi aseman kylttejä.
Ilmaiset museot! Suurimmat ja monet pienemmätkin museot ovat Lontoossa ilmaisia. Lontoossa saa kyllä käytettyä rahaa myös nähtävyyksiin, jo käy esim. Madame Tussaudsilla. London Eyessa ja London Zoossa, mutta itse suosittelen kyllä ennemmin museoita. Luonnontieteellinen museo dinosauruksineen kiinnostaa varmasti myös lapsia ja kaikki historian klassisista kulttuureista kiinnostuneet suuntaavat British Museumiin.


British Museumissa.

Ehkä lopetan tällä kertaa tähän. Lisää Lontoosta taas pian. Yritän päivittää vähän tiheämmin, mutta olen ollut viime päivät aivan mielettömän väsynyt. Vuorokaudesta on mennyt helposti 14-15 tuntia nukkumiseen. Minulla on Lontoon ostokset kuitenkin jo kuvattuna ja sain swatchattua ennen reissua ostetun Chocolate Barinkin, joten aineksia postauksiin on!

Briefly in English: This post is about the highlights of my trip to London. I had a great experience buying a new fragrance from Penhaligon's. I couldn't find a fragrance from department stores and decided to go to Penhaligon's own store and finally found a new scent for myself. The customer service at Penhaligon's was great and the salesperson understood immediately what I liked and what I was looking for. I bought a fragrance called Eau Sans Pareil and I will write about it in detail later.
The other highlight was the musical Wicked. It was amazing. The musical runs in Apollo Victoria Theatre in London. The actors, staging, music, basically everything was put together so well. I love the story, which is based on the novel Wicked by Gregory Maguire. The atmosphere at the theatre was very laid back and everyone seemed to enjoy the show. I've heard that there will be a movie based on the musical and I hope that's true!
I also really enjoyed shopping and participating the Beauty Scholl Drop-In makeup lesson at Illamasqua. I only visited the Beak Street flagship store and skipped the counters at department stores. Illamasqua has great customer service and everyone was really nice and helpful. At the Beauty Scholl Drop-In session a makeup artist created a classic red carpet look. He used some new products from the Glamore collection mixed with old products. He used an interesting technique on the eye makeup and used a makeup pencil to create the shading to the crease. He also encouraged people to use products im multiple ways; blush as an eyeshadow or a pigment as an eyeshadow or highlighter.
The shopping possibilities in London are endless and London is very easy even if You haven't been there before. The underground system was so easy to use! I really recommend visiting the free museums in London instead of some of the expensive tourist attractions.

Mainitut tuotteet ostettu itse ja en saa mitään hyvitystä linkkien käytöstä.
Products mentioned purchased by me and there's no affiliate links!

12 kommenttia :

 1. Ihan mieletöntä palvelua! Upea tuon tuoksun pullo, eipä tule Suomessa vastaan kovin montaa, jolla olisi samaa tuoksua iholla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ihastuin heti noihin Penhaligon'sin pulloihin! Tuossa mun tuoksussa ei oo kauneimmasta päästä etiketti, mutta ei toisaalta rumimmastakaan ja tuoksu on ihana :)

   Poista
 2. Ihana kuulla sun kokemuksia Lontoosta! Nämä huippukohdat menevät ehdottomasti myös mulla niihin suosikkeihin: kulttuuri (teatterit, klubit, museot), shoppailu (ennen kaikkea asiakaspalvelu!) ja julkinen liikenne ovat Lontoon parhaita puolia. Vaikka Suomessakaan ei ole mitenkään huono asiakaspalvelun taso, Lontoossa asiakkaan palveleminen oli suurimmalla osalla kerroista aivan erinomaisen loistavaa. Suomessa ehkä kangistutaan niihin kaavoihin eikä kohdata asiakasta ihmisenä, kun taas Lontoossa tuntui niin ihanalta kun myyjät keskittyivät täysillä juuri suhun, kyselivät matkasta ja elämästä ja olivat muutenkin todella paljon rennompia. Tietenkin tavaratalojen luksustiskeillä ei saanut yhtä hyvää palvelua kuin vaikka vaateliikkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienissä liikkeissä erityisesti palvelu on kyllä huippua! Isoissa tavarataloissa ei tosiaan ihan samanlaista palvelua saa ja kirjoitan varmaan sitten niissä huonommissa kokemuksissa siitäkin.
   Ei mulla nyt oikeesti edes mitään kovin pahaa sanottavaa ole Lontoosta, mutta musta on itsestä kiva lukea niitä ei niin hyviäkin puolia, niiin ajattelin itsekin niistä vähän kirjoitella :)

   Poista
 3. Ihania elämyksiä sinulla oli Lontoossa! Juuri sellaisia kuin lomalla pitääkin, eli millaista ei voi kokea Suomessa!

  Sekä Penhaligon's että Illamasqua kuulostavat tosi mukavilta! Hyvä idea tuo Penhaligon'silla, että tuoksut oli suihkutettuna jo valmiiksi lappuihin. Enpä ole ennen kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta ehkä muissakin asiantuntevissa huippuparfymerioissa on niin?

  Minä odotan myös niitä Lontoon huonoja puolia. Itse olen matkoilla aikamoinen jännittäjä, joten minusta on kiva tietää niistäkin etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se itselläkin on mielessä, kun matkustaa, että pitää tehdä ja nähdä jotain mitä ei oo ennen :)

   Ei mulla Lontoosta mitään kovin pahaa sanottavaa ole, mutta ajattelin kuitenkin jotain kirjottaa :D

   Poista
 4. Aivan ihana postaus, kiva kun kirjoitit niin perusteellisesti kokemuksistasi! Mua ei ole Lontoo ikinä hirveästi kiinnostanut, mutta luettuani noista sinun asiakaspalvelukokemuksistani alkoi kyllä kiinnostamaan! Minulla oli Amsterdamissa ihan vastaavia kokemuksia, myyjillä oli aikaa rupatella ja he kyselivät kaikenlaista mm. Suomesta.
  Olisi ihana ostaa tuoksu noin asiantuntevalta myyjältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuullä, että nämä reissupostauksetkin kiinnostaa.
   Mua Lontoo kiinnosti kyllä aika paljon shoppailumahdollisuuksien takia :D Mutta onhan siellä paljon kaikkea muutakin ihanaa, niin kuin nuo museot ja kulttuurielämän tarjonta.
   Hajuveden ostokokemus oli kyllä ihana Lontoossa. Suosittelen ehdottomasti Penhaligon'sia jos siihen jossain törmää. Lontoon lisäksi kai ainakin Pariisissa on niiden omia liikkeitä ja muuallakin maailmassa löytyy jälleenmyyjiä!

   Poista
 5. Oi vitsi, tahdon kanssa käymään tuollaisessa tuoksukaupassa! :)

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana matkata mielikuvien voimalla Lontooseen! Todella kauniit nuo Penhaligon's-näytepakkauksetkin.

  beylakraal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)
   Penhaligon'silla oli kyllä kaikki pakkaukset ja liikkeiden sisustukset ihan viimeisen päälle suunniteltua ja kaunista.

   Poista