perjantai 27. tammikuuta 2012

Myrkyllisiä meikkejä

Indiekosmetiikka on yksi elämäni pienistä iloista. Edullisia, hyvälaatuisia meikkejä, eivätkä rahani mene isojen firmojen pomoille vaan pienyrittäjän elannoksi tai pieneksi lisätienestiksi. Indiekosmetiikkaa alkaa olemaan tarjolla aika lailla ja pyrin aina tutustumaan merkkiin, edes muutaman arvostelun verran, ennen kuin tilaan itse. Meikkiblogit ovat hyvä tiedonlähde ja niiden kautta löytää usein uusia indietuttavuuksia.

Tänään pistin musiikit läppäriltä soimaan ja swatchailin (sekä kuvasin) Venomous Cosmeticsin meikkini. Valoa on tähän aikaan vuodesta Oulussa rajallisesti tarjolla, mutta pienen myrkyllisten meikkien kokoelmani ehdin sentään saada kuvattua valoisaan aikaan.Swatchailun taustamusiikkina ehti kone soittaa ainakin The Arkia, Beatlesia ja Eläkeläisiä :)

Venomous Cosmetics on yhdysvaltalainen yhden naisen yritys. Meikeissä ei tietenkään ole oikeasti myrkkyä, vaan nimensä yritys saa omistajansa lemmikeistä. Omistajalla Tracylla on aikamoinen kokoelma myrkyllisiä lemmikkejä hämähäkeistä skorppiooneihin. Öttiäisiin pääsee tutustumaan ihan selailemalla firman nettikauppaa (linkki sivupalkissa), sillä sivuilla on kuvia Tracyn lemmikeistä.

Sain tietää Venomous Cosmeticsista ulkomaisten blogien kautta. Suomalaisissa blogeissa en ole juurikaan nähnyt yritystä mainittavan. Omaan blogiini halusinkin saada esittelyn firmasta nopeasti, sillä se ansaitsee enemmän näkyvyyttä! Siiirryn nyt kuviin ja kuvauksiin tuotteista ja kerron postauksen lopuksi lisätietoja ja omia kokemuksiani.

 

Käyntikortti ja söpöt pienet näytenapit
Usein indiemeikkifirmoilla on luomivärejä vain irtojauheina. Venomous Cosmetics myy kuitenkin myös luomivärinappeja, ja niitä saa myös näytekokoisina. Napit ovat suloisen pieniä, mutta niistä kyllä riittää moneksi käyttökerraksi.

Centipede - Chupacabra - Cobalt Blue


Yllä olevassa kuvassa edellisen kuvan näytenapit swatchattuina luonnonvalossa. Ylemmän rivin pohjalla ELF Eyelid Primer-pohjustaja ja alarivissä samoja värejä alustaa Fyrinnaen Pixie Epoxy. Pigmenttiä väreillä on siis hyvin, mutta Pixie Epoxy korostaa niitä ennestään. Erityisesti violetin Chupacabran sininen hohde korostuu PE:n kanssa. Centipede muuten näyttää sinisemmältä Venomous Cosmeticsin sivuilla, mutta on joka tapauksessa kaunis.

Itselläni värien levittäminen onnistuu helpoiten ihan perinteisellä vaahtomuovipäisellä luomiväriaplikaattorilla, mutta hyvillä siveltimilläkin luulisi homman onnistuvan. Omat luomivärisiveltimeni eivät ole kovin laadukkaita, mutta toimivat kyllä hyvin jauhemaisten värien kanssa.

Minulla on jo kauan ollut menossa täydellisen violetin luomivärin metsästys. Chupacabra on ehdottomasti yksi parhaista, mihin olen törmännyt, se on tarpeeksi sininen minulle (punertavammat sävyt saavat silmäni näyttämään itkuisilta). Sivun ylänurkasta löytyvässä silmäkuvassa muuten luomellani juurikin Chupacabra ja silmän sisänurkan korostusvärinä alempana esitelty Deathstalker.

Jauhemaiset luomivärit
Täysikokoinen Scales of Gold
Jauhemaiset luomivärinsä Venomous Cosmetics pakkaa näytekokoisina pieniin muovipusseihin ja täysikokoisina ihan tavallisiin 5 gramman muovipurnukoihin, joissa on sirotin. Lista aineksista on sekä näytteissä että täysikokoisissa luomiväreissä. Kuten kuvasta näkyy ainesosaluettelo on purkin kannen sisäpuolella ja sotkeutuu kovin helposti, värin nimi puolestaan löytyy purkin pohjasta. Itse en sirottimista juurikaan välitä, mutta onneksi ne yleensä lähtevät irti helposti.

Jauhemaiset värit luonnonvalossa...

...ja kylpyhuonevalaistuksessa
Yllä olevissa kuvissa värit järjestyksessä ylärivistä aloittaen ja vasemmalta oikealle: Nightmare - Faraway Galaxy - Fire Ant - Thai Black - Black Mamba - Deathstalker - Wings of Legend - Scales of Gold. Värit ovat samassa järjestyksessä myös kuvassa, joissa pakkaukset näkyvät. Swatchattu Pixie Epoxyn päälle.

Fire Antissa on punaista glitteriä. Thai Blackissä on pienen pientä hopeaista(?) glitteriä, joka ei juurikaan kuvissa näy. Black Mamba on metallinen harmaa mustalla pohjalla. Keinovalaistuksessa siinä näytti olevan myös pientä värikästä glitteriä. Wings of Legend näyttää ylemmässä kuvassa enemmän itseltään, alemmassa näyttää sinisemmältä kuin oikeasti on. Scales of Gold oli vaikea kuvattava ja näyttää luonnossa paljon paremmalta. Siinä on vihertävänkultainen hohde mustan pohjan päällä ja siinäkin näytti keinovalossa olevan pikkuruista värikästä glitteriä. Muut värit näyttävät  kuvissa aika lailla siltä miltä luonnossakin. Nightmare, Wings of Legend ja Scales of Gold ovat kokoelmista, jotka eivät ole enää saatavana, mutta muut värit pitäisi löytyä myynnistä edelleen.

Venomous Cosmeticsin jauhemaisissa väreissäkin on hyvin pigmenttiä ja värit käyttäytyivät hyvin Pixie Epoxyn päällä. Jauhemaisten luomivärien alle suositellaan yleensä jotain tahmeaa pohjaa. Vaihtoehtoja löytyy itseni käyttämän Pixie Epoxyn tilalle, ja muutenkin kannattaa kokeilla ja käyttää värejä siten mikä itselle tuntuu sopivalta. En ole vielä käyttänyt näitä luomillani kovin paljoa, mutta mitään pahaa sanottavaa ei muutaman kokeilun jäljiltä ole.

Huulimyrkyt - ylhäällä Hypnotize, alla Candy Apple

Ja sitten suosikkini, Venomous Cosmeticsin huulikiillot, Lip Poisonit. Nimi saa jotenkin kummasti Alice Cooperit soimaan päässäni, mutta mikäpäs siinä ;) Kiillot ovat peittäviä, hieman tahmeita koostumukseltaan ja niissä on aavistuksenomainen mintun tuoksu. Ne kestävät huulilla hyvin eivätkä kuivata huulia. Eivät ole koostumukseltaan tavallisen huulikiillon kaltaisia, en vain osaa oikein kuvata millainen koostumus oikeastaan on. Ehkä voisin sanoa, että nämä ovat paksumpia kuin useimmat huulikiillot, mutta eivät mitenkään epämiellyttäviä. Unohdin ottaa kuvan aplikaattorista, mutta näissä on sellainen ihan tavallisin huulikiiltoaplikaattori (doe foot).


Lip Poison - Hypnotize
Lip Poison - Candy Apple


Hypnotize kuvattuna keinovalossa ja Candy Apple luonnonvalossa. Kuvasin kiillot eri valaistuksessa siksi, että Hypnotize ei suostunut millään kuvautumaan läheskään oikein luonnonvalossa ja Candy Apple vastaavasti suostui kuvautumaan vain luonnonvalossa. Hypnotize tosin näyttää vähän oranssimmalta kuin oikeasti on, se on oikeastaan  punainen, jossa on kultainen hohde. Hypnotize on myynnissä pysyvässä kokoelmassa, mutta Candy Apple ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavilla. CA oli alunperin myynnissä viime halloweenin aikaan, mutta se oli myös myynnissä myöhemmin osana Flashback kokoelmaa. Ehkä se vielä tullaan näkemään myynnissä, sillä se oli ilmeisesti melko suosittu.


Huulikiillot vielä kädelle swatchattuina - Hypnotize - Candy Apple
Pitkän postauksen loppuun vielä hiemän lisäinformaatiota Venomous Cosmeticsista. Hinnat ovat varsin kohtuulliset, luomivärinäytteet 1-2$, täysikokoiset luomivärit 6,5$, Lip Poisonit tällä hetkellä 6$. Omat huulikiiltoni ovat nykyistä pienempää kokoa, jota ei tällä hetkellä ole saatavana. Postikulut Suomeen olivat muistaakseni 4$. Maksu tapahtuu Paypalilla, mutta siihen ei tarvitse Paypal-tiliä, riittää kun on luottokortti (debit-kortit toimivat varmaan myös, en ole itse kokeillut).

Jauhemaisissa luomiväreissä ainekset ovatkin listattuina, mutta ainakaan näytenapeissa ei ainesluetteloa mahdukaan olemaan. Kaikki meikeissä käytetyt aineet löytyvät kuitenkin VC:n nettisivuilta ja siellä on myös merkinnät niille luomiväreille, jotka eivät sovellu käytettäväksi myös huulilla.

Venomous Cosmetics tekee melko usein kokoelmia, jotka ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. Pysyvässä kokoelmassakin on kuitenkin melko hyvä valikoima, ja itselläni onkin aika monta tuotetta odottamassa parempaa taloudellista tilannetta...Myyntiin on jossain vaiheessa tulossa myös huulten- ja silmänrajauskyniä, ja useimmiten saatavana on jo magneettisia paletteja irtonaisille luomivärinapeille.

Olen tilannut VC:ltä kaksi kertaa. Ekalla kerralla tilaus postitettiin nopeasti ja saapui n.viikon kuluttua postittamisesta. Toisella kertaa postitus viipyi hieman, sillä omistaja ilmoittikin hänellä olevan ruuhkaa. Kyselin silloin tilauksestani ja sain vilpittömät pahoittelut viivästyksestä ja vielä anteeksipyyntönä täysikokoisen Scales of Gold- luomivärin tilaamani näytteen sijasta. Lisäksi sain extra näytteitä, normaalistikin joka tilauksen mukana saa kaksi ilmaista näytettä! Toisen tilaukseni mukana oli myös omistajan Tracyn henkilökohtaisesti kirjoittama kirje, jossa hän vielä pahoitteli tilauksen viivästymistä ja antoi vielä kaiken lisäksi koodin, jolla saan 10% palautuksen seuraavan tilaukseni hinnasta. Asiakaspalvelussa ei siis todellakaan ole valittamista ja itse en todellakaan odottanut tällaista kysellessäni tilaukseni perää. Tarkoituksena oli oikeastaan vain varmistaa, että tilaus on mennyt perille. Muistaakseni tilauksesta ei tule kuin Paypalin vahvistus, mutta kuten edeltävä teksti kertoo, yritys on varsin luotettava ja omistaja kyllä auttaa, mikäli on jotain kysyttävää/ongelmaa. Itselläni on siis kaikinpuolin positiivinen kuva Venomous Cosmeticsista ja tulen aivan varmasti tilaamaan sieltä tulevaisuudessakin.

Loppuun vielä sellainen huomautus, että jos pitää kynsilakoista, kannattaa tutustua Venomous Cosmeticsin omistajan blogiin The Venomous Life. Siellä on tällä hetkellä meneillään blogiarvonta, jossa on mahdollista voittaa monenlaisia kynsilakkoja. Itse en ole arvontaan viitsinyt osallistua, sillä en oikeastaan koskaan jaksa lakata kynsiäni.

Tarkempia tietoja Venomous Cosmeticsista löytyy firman omasta nettikaupasta, johon linkki tosiaan sivupalkin suosittelen-listassa. Tutustukaa ihmeessä tuotteisiin!Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Venomous Cosmetics ei testaa eläimillä!

2 kommenttia :

 1. Onpa mukava lukea kosmetiikasta josta ei ennestään mitään tietokaan, toisaalta maailma on täynnä meikkejä ja firmoja ..tänne pohjolaan eksyy aika harva. Koska olet innostunut jauhemaisten luokkarien käyttäjä postaa ihmeessä niiden laittamisesta, vinkkejä ja muistele mokia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tylymuija! (ihana nimimerkki)
   Pitääpä pistää ylös itselle tuo idea postauksesta jauhemaisten luomivärien käytöstä! Kyllähän minä siitä ehdottomasti voin kirjoittaa.
   Tosi kiva jos tämä postaus tavoittaa just sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet Venomous Cosmeticsista.
   Kiitos vielä ideasta ja kommentista!

   Poista