sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Söpöys yliannostus!

Postauksen otsikko sitten sisältää varoituksen...

Tämä postaus käsittelee jälleen yhtä indiekosmetiikan yritystä. Tällä kertaa vuorossa on Etsyssä toimiva Scaredy Cat Cosmetics. Linkin takaa löytyy kekseliäimpiä ja söpöimpiä luomiväripurkkeja, mitä olen ikinä nähnyt <3 Purkit on suunnitellut yrityksen omistaja itse.

Scaredy Catilla on myynnissä vain luomivärejä, suurin osa jauhemaisina. Itse asiassa jauhemaisten luomivärien lisäksi valikoimasta löytyy vain yksi 10 värin luomiväripaletti, jossa värit on puristettuina nappeina. Paletti kustantaa 30$ ja yksittäiset jauheluomivärit 5$ kappaleelta, mahdollisuus on myös tilata 6 täysikokoista jauheluomiväriä hintaan 25$. Lisäksi jauhemaisia luomivärejä saa näytekokoisina hintaan 5$/5 kappaletta, 10$/10 kappaletta tai kaikki 40 väriä 40$ hintaan. Postikulut Suomeen (Yhdysvalloista) näyttivät olevan 5$, riippumatta tilauksen koosta.

Olen tehnyt tähän mennessä vain yhden tilauksen Scaredy Cat Cosmeticsilta, ja kyllä harmittaa, että odotin niin pitkään. Kävin nimittäin useamman kuukauden ajan ihastelemassa värejä (eli siis niitä söpöjä purkkeja) Etsy-kaupassa, ennen kuin uskaltauduin tilaamaan. Ihanien täysikokoisten purkkien lisäksi, luomivärinäytteet ovat omaperäisissä pienissä näytepulloissa.

Taidankin siirtyä tämän söpöyden ylistyksen jälkeen kuviin tuotteista. Valitettavasti minulla on ainoastaan viisi näytekokoista luomiväriä, mutta saattepa ainakin nähdä niiden pakkaukset ja swatchit niistä. Täysikokoisia purkkeja voi käydä katsomassa sitten tuon alussa olleen linkin kautta. Sieltä löytyy todella hyviä kuvia niin pakkauksista kuin itse väreistäkin. Lisäinfoa jälleen postauksen lopussa!

Näytepullot omissa pusseissaan

Snow Bird - Teal Deer - Smooze - Dee's Nuts - Nouveau

Pakkohan se on myöntää, että nimenomaan luomivärien pakkaukset vetivät minua kyseisen yrityksen puoleen. Saattoi kuitenkin olla jopa osittain pakkausten syy, etten tehnyt tilausta aiemmin. Jotenkin en vain voinut uskoa, että näin ihanien pakkausten lisäksi itse luomivärit voisivat olla kauniita ja laadukkaita. Itse pakkauksetkin kyllä olisivat melkein hintansa arvoiset, mutta onneksi myös sisältö vastaa toiveita.


Swatchit luonnonvalossa - järjestys sama kuin edeltävissä kuvissa

Kuvissa pohjalla Fyrinnaen Pixie Epoxy ja tässä kuvassa keinovalo

Kuten kuvista (toivottavasti) näkyy, ei yritys ole käyttänyt kaikkia paukkujaan pakkauksiin. Luomivärit ovat todella hyviä. Swatchasin nämä Pixie Epoxyn päälle, koska silloin niiden koko potentiaali tulee esiin. Värit toistuivat kuvissa hyvin samanlaisina kuin luonnossakin. Oikeastaan vain ruskea Dee's Nuts on oikeasti paljon kauniimpi kuin kuvassa. Se on itseasiassa ehkä suosikkini väreistä, vaikka yleensä neutraalit värit eivät niitä ole.

Dee's Nuts on siis oikeasti kaunis kullanruskea eikä noin...öh kakan ruskea :) Noveau on ihanan keltainen kulta tai kultainen kelta, ihan miten itse tykkää. Noveau eroaa täysin kaikista aiemmin tapaamistani kullan sävyisistä luomiväreistä, ja minulla on kuitenki ollut aika monenlaisia kultia! Väreissä on jonkin verran kimallusta, mutta mitään isoa glitteriä näissä ei ole. Smoozessa esimerkiksi on pientä vaaleanpunaista shimmeriä, mutta ei niin paljoa, että väri taittuisi liikaa pinkkiin.


Snow Bird ilman pohjustusta keinovalossa

Swatchasin vielä vertailun vuoksi Snow Birdin ilman mitään pohjustajaa. Väri ei ole yhtä peittävä eikä voimakas, mutta pienet kimalteet sen sijaan erottuvat paremmin kuin tahmean pohjan päällä. Pysyvyys ilman mitään pohjustajaa tuskin on kovin hyvä, joten ainakin jokin pohjustaja jauhemaisten luomivärien alle kannattaa laittaa, vaikkei tahmeaa pohjustajaa käyttäisikään.


Täysikokoiset purkit ovat kooltaan 4 grammaisia ja väriä niissä on Scaredy Catin mukaan 1,5 - 2 grammaa. Näytteiden kooksi kerrotaan 1/4 teelusikkaa, mutta minusta tuntuu, että väriä on jopa enemmänkin. Täysikokoisen pakkauksen toimivuutta en (vielä) ole päässyt testaamaan, mutta sen tiedän, että niissä on irroitettava sirotin. Näytepullot eivät kaikessa suloisuudessaan ole maailman toimivin tapa pakata luomivärejä, niiden suu on liian pieni mille tahansa luomivärisiveltimelle, mutta kuitenkin mielestäni parempi tapa kuin muovipussit.

Tuotteet postitettiin pienessä pahvilaatikossa ja näytepullot oli jokainen pakattu omaan pieneen muovipussiinsa, jossa oli värin nimi ja ainekset. Kaikki näytteet oli vielä laitettu hieman isomman muovipussin sisään. Jos ei satu pitämään pulloista voi näytteet helposti kaataa kunkin omaan pussiinsa! Itse säilytän värit mieluummin pulloissa, ja olen käyttänyt muovipusseja alustana, jolle kaadan vähän väriä ja noukin siitä siveltimeeni.

Tuotteiden postitus tapahtui parin päivän päästä tilauksestani ja mitään ongelmia minulla ei tilaukseni suhteen ollut, joten asiakaspalvelusta en osaa sen tarkemmin kertoa. Nettiarvostelujen perusteella ihmisillä ei kuitenkään näytä olleen ongelmia ja Etsyssä annettu palautekin on loistavaa (565 positiivista ja 4 neutraalia palautetta, ei ainuttakaan negatiivista).

Oman ostoskokemukseni perusteella uskallan kyllä suositella Scaredy Cat Cosmeticsia. Kissaihmisenä ja kaikesta överisöpöstä pitävänä, yrityksen konsepti kolahtaa minuun täysillä. Kun kyse on vielä luomiväreistä, niin koukutus on kohdallani varma. Pisteitä firmalle myös siitä, että edes osa luomiväreistä on vegaanisia. Pakkaukset ovat sekä firman vahvuus että heikkous. Toisaalta pakkaukset ovat uniikkeja ja houkuttelevia, toisaalta ne eivät ehkä ole kaikkein toimivimpia ja saattavat aiheutta epäilyksiä sisällön laadusta. Harmi, että valikoima on vielä aika pieni, mutta toisaalta on kiva seurata, miten yritys kehittyy ja millaisia uusia tuotteita se mahdollisesti tuottaa valikoimiinsa tulevaisuudessa.


Mikäli Etsy ei ole tuttu ostospaikka niin kannattaa tutustua siihenkin..tai no se saattaa kyllä syödä rahavarastosi aika äkkiä :) Olen ajatellut kirjoittaa jossain vaiheessa postauksen meikkien saatavuudesta/saavutettavuudesta, ja siinä tulen varmasti kirjoittamaan myös omista kokemuksistani Etsy-shoppailijana.


 Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Scaredy Cat Cosmetics ei testaa eläimillä!

4 kommenttia :

 1. Onpahan tosiaan todella söpöisiä pulloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ne täyskokoset purkit on vielä ihanempia :)

   Poista
 2. Apua. Tarkoitukseni oli lukea sun blogitekstit alusta alkaen ja tarkistaa samalla, että oletko jo tehnyt haasteen, jossa pitää listata 5 kosmetiikka/kauneudenhoito -juttua, jotka hankkisit, jos raha ei olisi este. Emmä kuitenkaan tiedä, pystynkö jatkamaan lukemista, koska alotin Project 10 Panin ja näiden kuvien katsominen edes harkitsematta minkään hankkimista tuo mulle oikeasti lähes fyysistä tuskaa. :D
  Olet kuitenkin täten haastettu. Katsotaan miten mun luku-urakan... tai P10P:n käy. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D mää kyllä kauhistelinki tuota sun projektia, ite en varmaan siihen pystyis! No ajattele, että sitten kun P10P on lopussa niin voit paremmalla omatunnolla ostaa jotain kivaa ;) Minäpä vastailen haasteeseen mahdollisimman pian!

   Poista