sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Ultramatat

Olen joissain postauksissa "hieman" myöhässä ja tämä ostos on jo viime toukokuulta. Hyödynsin silloin Pretty.fi:n ilmaiset postikulut ja tilasin ensimmäisen, ja ainakin toistaiseksi ainoan, Sleek palettini. Sleek MakeUPin paletteja vilahtelee blogeissa tuon tuostakin, ja vaikka itse olin aiemmin vähän pettynyt merkin joihinkin tuotteisiin, uskalsin luottaa luomiväripalettien laatuun. Koska minulla on paha taipumus keräillä hohtavia ja kimaltavia luomivärejä, on mattavärien kokoelmani aika puutteellinen ja tätä pelastamaan valitsin Sleekin Ultra Mattes V2 Darks -paletin. Paletin kaikki 12 sävyä ovat siis mattaisia.


Keväisen auringon haalistama kuva paletin kannesta :D


Paletin napit neitseellisessä tilassa keväällä.

Sleekin paletit ovat edulliseksi kosmetiikaksi ihan kivan näköisiä ja ne ovat varsin pienikokoisia ja helppoja kuljettaa mukanakin. Värivalikoima tässä paletissa on nimen mukaisesti painottunut tummiin sävyihin, mutta mukana on pari ihon sävyä lähellä olevaa väriä sekä mattavalkoinen. Sleekiltä löytyy myös vaaleampia ja kirkkaampia mattasävyjä sisältävä Ultra Mattes V1 Brights -paletti. Paletin mukana tulee kaksipäinen aplikaattori, mutta sitä en itse juuri käytä. Vanhoissa Sleekin paleteissa luomivärinappien pinnassa on vohvelikuviointi, mutta uudemmissa napit ovat tasaiset. Itse pidän tästä tasaisesta vaihtoehdosta enemmän.


Ylärivin sävyt swatchattuna kämmenselälleni. Kuvattu luonnonvalossa ja tarttumapintaa antoi ELFin luomivärinpohjustaja.

Alarivin sävyt swatchattuna kämmenselälleni. Kuvattu luonnonvalossa ja tarttumapintaa antoi ELFin luomivärinpohjustaja.
 
 Sleekin luomivärejä ei turhaan kehuta. Mattavärit ovat tunnetusti niitä hankalimpia, mutta Sleek on saanut näihinkin varsin hyvän koostumuksen. Värit ovat sekä pehmeitä että pigmenttisiä. Pari heikompaa väriäkin joukkoon kuitenkin mahtuu. Hieman vaaleammat sävyt Highness ja Thunder, sekä toinen ihonsävyistä Flesh, ovat hieman heikompipigmenttisiä ja kuivempia kuin muut värit. Highnessia ja Fleshiäkin olen kuitenkin käyttänyt meikeissä ja ne toimivat silloin ihan hyvin. Thunderia en muista vielä käyttäneeni meikatessa. Mattamusta ja valkea ovat aika vakuuttavia laadultaan, vaikka musta Noir ei mustin musta olekaan. Tummat Ink, Villan (pitäisiköhän tämän olla Villain?), Maple ja Fern ovat aivan uskomattoman pigmenttisiä eivätkä loput sävytkään juuri näille häviä. Pigmenttisyyden lisäksi olen huomannut, että nämä värit pysyvät kauemmin luomillani kuin jotkut muut, vaikka mitään isoja eroja minulla ei pääsekään syntymään, koska käytän aina pohjustajaa.
Olen ollut oikein tyytyväinen Sleekin Ultra Mattes V2 Darks -palettiin. Hinta-laatusuhde on aivan loistava, sillä Sleekin paletit maksavat Pretty.fi:ssä tällä hetkellä 12,90€. Hieman halvemmalla paletit saattavat irrota Sleekin omilta sivuilta. Hyviä, tummia mattasävyjä hakevalle suosittelen ehdottomasti tätä palettia!

p.s. Muistakaa osallistua arvontaan! Vielä perjantaihin asti aikaa ja ylhäältä sivupalkista löytyy suora linkki :)Briefly in English: I purchased this palette already in last May and only got to swatching it now. It's the Ultra Mattes V2 Darks palette by Sleek MakeUP. As the name suggest, these are all matte eyeshadows and they are mostly darker colours. There's also an Ultra Mattes V1 Brights palette which has lighter and brighter matte shadows.
The palette itself is quite nice looking and sleek (pun intented) especially for a lower-end product. It's small enough to be a great palette when traveling. The quality of the eyeshadows is great! Almost all of the shadows are intensily pigmented and soft. Highness, Thunder and Flesh are a bit drier and not as pigmented, but I've used Highness and Flesh in make up looks and they work well. I haven't tried Thunder yet. The swatches above are made on top of ELF eyeshadow primer and photos are taken in natural light.
The palette costs about 10 - 13€ depending where You buy it. In my opinion the price is very good for the amount and quality of product You get. I'd recommend this palette to anyone looking for some nice dark matte eyeshadows.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Sleek MakeUP ei käytä eläinkokeita!
Product in this post purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Sleek MakeUP is cruelty free!

9 kommenttia :

 1. WOW, Orbit ja Maple näyttää niin mun suosikeilta. Maplella saisi juuri sellaisen punaisen hittimeikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maplea mää en oo uskaltautunut kokeilemaan :D Mun punasävyisten luomivärien käyttö on hyvin rajattua. Tosin on tuolla luonnoksissa yksi meikkipostaus punasävyisestä meikistä odottamassa uskallanko julkaista sen ;)

   Poista
  2. Julkaisuun vaan se punasävyinen meikkipostaus. ;) Noissa sleekin paleteissa on kyllä ehdottomasti hinta-laatu suhde kohdallaan! :)

   Poista
  3. Jospa mää sen meikin uskallan tänne laittaa. Eniten siinä häiritsee se, että kuvat ei onnistunut kovinkaan hyvin, mutta kai ne kehtaa näyttää :D

   Poista
 2. Itse kokeilin jotain(oisko ollu laguuni nimeltään) palettia ja se oli surkea. Mulla oli aika kovat odotukset,kun näitä aina kehutaan. Pitäisi varmaan koittaa jotain toistakin palettia,koska eka saattoi olla vain huono paletti. en toisaalta haluaisi ostaa uutta palettia vain roskikseen vanhan seuraksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi :( Mutta varmastihan näiden palettien välillä on eroja. Yleensä kyllä oon kuullut vaan positiivisia kommentteja Sleekin paleteista. Mikä siinä paletissa oli vikana?

   Poista
  2. Väriä ei nakynyt ollenkaan,vaikka olikin pohjustukset.Ei oikein viitti käyttää sellaista palettia,josta ei saa tehtyä mitään meikkiä :(

   Poista
  3. Onpa kyllä erikoista, kun yleensä Sleekiltä ei todellakaan pigmenttiä puutu. Ehkä tuo kyseinen paletti on sitten se poikkeus sääntöön.

   Poista