torstai 9. lokakuuta 2014

Tuoksutaivaassa

Keväällä Sinistä pintaa -blogin hellin tarjoutui lähettämään minulle tuoksunäytteitä kokeiluun ja minähän otin tarjouksen vastaan. Yllätyksekseni sainkin ison kasan tuoksuja, en todellakaan osannut odottaa niin montaa näytettä. Yhteensä tuoksuja oli yli 20 ja suurin osa niistä oli Suomessa vähän tuntemattomammilta merkeiltä. Kiitokset vielä hellinille ihanasta tuoksupaketista!

Olen keväästä lähtien testaillut aina silloin tällöin jonkun tuoksun paketista ja olen löytänyt jo muutaman suosikin. Kaikkia tuoksuja en edes aio esitellä, koska niitä on niin paljon, mutta joitain poimintoja haluan nostaa esiin täällä blogissakin. Tuoksun nimeä klikkaamalla pääsee Fragrantican sivuille tutkimaan kyseistä tuoksua tarkemmin.

Parfums de Nicolaï - Kiss Me Tender: Tämä tuoksu on pehmeä kuin nimensä. Ihastuin tähän välittömästi, kun kokeilin sitä eräänä kesäiltana valmistautuessa illan viettoon kaupungilla kaverini kanssa. Tuoksussa erottuu selvästi vanilja ja manteli, lisäksi haistan kevyttä kukkaisuutta ja pohjan myskikin häilyy taustalla lämpimästi. Tuoksussa on myös mausteita, jotka entisestään lisäävät tuoksun lämpöisyyttä, vaikka eivät erotu voimakkaasti.
Itse luokittelisin tämän tuoksun gourmand -luokkaan selkeän vaniljaisuuden ja mantelin vuoksi. Tuoksu on mielestäni helppo ja tasapainoinen. Se ei ole liian makea eikä voimakas, mutta erottuu kuitenkin selvästi iholta ja kestää pitkään. Tämä tuoksu sopii mielestäni melkein mihin tahansa kellon- ja vuodenaikaan. Kaverinikin piti tästä kovasti, vaikka meillä on melko erilainen tuoksumaku. Itse olen makeampien ja voimakkaampien tuoksujen ystävä ja kaverini valitsee kevyitä ja hieman raikkaampia tuoksuja.
Merkki oli minulle entuudestaan täysin tuntematon, enkä ehkä olisi koskaan siitä edes kuullut ilman hellinin tuoksupakettia. Tämä on ehdottomasti tuoksu, jonka voisin ostaa itselleni täysikokoisena ja tähän mennessä ehdoton suosikkini paketista!


Tuoksunäytteiden kuvaaminen tuntui vähän oudolta ja kuvasin ne lopulta asunnostani löytyvien eri esineiden rinnalla. Ensimmäisenä Kiss Me Tenderin rinnalla pinkki käärmes.

Annick Goutal - Vanille Exquise: Ei tullut ainakaan itselleni yllätyksenä, että pidän tästä vaniljatuoksusta. Tästä ei oikeastaan ole mitään kovinkaan kummoista sanottavaa, sillä tuoksu on mielestäni melko suoraviivainen, pehmeä vaniljatuoksu, mutta minä satun pitämään vaniljasta paljon. Tässä on samoja tuoksunuotteja kuin Kiss Me Tenderissä, sillä tässä on vaniljan lisäksi mm. mantelia ja myskiä. Kokonaisuus muistuttaa vaniljajäätelöä iholla. Lontoossa Penhaligon'sin myyjäkin huomasi rakkauteni vaniljaan ja se kyllä näkyy näissä tuoksupoiminnoissanikin.
Tällä hetkellä minulla ei ole tarvetta näin puhtaalle vaniljatuoksulle, koska omistam jo Lushin Vanillaryn, mutta pidän tämän mielessä, jos vaikka tulevaisuudessa etsin vaniljaa ja vaniljan ystävien kannattaa tuoksuttaa tämä tilaisuuden tullessa.

Keittiöhiiri edustaa vaniljatuoksun kanssa. Kyseinen hiiri asuu aina keittiössä ja tipauttelee silloin tällöin riisiä sisuksistaan.

Bottega Veneta - Bottega Veneta - Tämän hellin taisi laittaa mukaan, koska ihastuin Penhaligon'sin nahkatuoksuun Iris Primaan? Tässä tuoksussa on siis myös nahkaa, mutta tämä on makeampi ja voimakkaampi kuin Iris Prima. Se, että kirjoitan täällä Bottega Venetasta kertonee kuitenkin jo sen, että pidin tästäkin nahkatuoksusta. Tästä tuoksusta ei löydy monia perinteisimpiä suosikkinuottejani, kuten kahdesta edellisestä, mutta tässäkin on silti tuoksuja, joista tiesin jo etukäteen pitäväni. Edellä mainitun nahan lisäksi tuoksussa on suosikkikukkaani, näin tuoksumaailmassa, jasmiinia. Lisäksi punapippuri on nuotti, jonka olen löytänyt muutamasta pitämästäni tuoksusta. Jasmiini nousee selvästi esiin sydäntuoksussa, jolloin tämä tuoksu on mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan.
Tämä on tosiaan makeampi ja ehkä enemmän maanläheinen kuin kepeä Iris Prima. Näiden kahden vertailussa Bottega Veneta jää kuitenkin kakkoseksi. Mielenkiintoista, että pidän kevyemmästä ja vähemmän makeasta tuoksusta enemmän, kun tuoksumakuni kallistuu yleensä makeaan. Luulen, että Bottega Veneta häviää kevyemmän nahkaisuuden ja patsulin, joka ei kuulu suurimpiin suosikkeihini, myötä. Iris Primassa on taas mukana suosikkejani vaniljaa ja jasmiinia, ja muutenkin se tuntui todella omalta.
Tämä ei päätyisi ostoskoriini, sillä Iris Prima vie nahkatuoksujen ykkössijan. Makeahkoa nahkatuoksua etsivien kannattaa kuitenkin tutustua tähän.


Douglasin pullossa asuva Bottega Veneta sai vartijoikseen kaveriltani saadut kissat.

Juliette Has a Gun - Miss Charming: Tältä merkiltä hellin oli sujauttanut mukaan kaksikin tuoksua, mutta Miss Charming nousi näistä suosikikseni. Tuoksutin Julietten paria tuoksua viime keväänä Lontoossakin, mutta niin pikaisesti, että niistä ei jäänyt oikein mitään mieleen. 
Miss Charming on makea ja tyttömäinen tuoksu, mutta ei kuitenkaan liian imelä. Tätä voisin kuvitella käyttämäni aurinkoisena kesäpäivänä, kun elämä tuntuu helpolta ja ihanalta. Synkistelypäiviin tämä tuoksu ei sovi, paitsi ehkä piristämään känkkäränkkäpäiviä?
Miss Charmingista en oikein osannut erottaa mitään tuoksunuotteja, se tuntui vain makeahkolta, hedelmäiseltä ja kevyen kukkaiselta. Fragranticasta lunttasin tuoksun nuoteiksi litsin, mansikan, Marokon ruusun, myskin ja marjat. Erikoinen hedelmäisyys lienee peräisin litsistä, jota ei varmaan monikaan heti tunnista. Kukkaisuus on mitä ilmeisimmin peräisin Marokon ruususta. Yleensä ruusut ovat inhokkejani, mutta tässä tuoksussa ruusu ei ole ollenkaan voimakasta eikä tunkkaista (jopa mummomaista). Sait siis minut pitämään ainakin jonkin tasoisesta ruususta hellin!
Miss Charming on helpon oloinen tuoksu, josta varmaan moni nuorempikin tyttö pitäisi. Itse voisin hyvinkin ostaa tästä ainakin jonkin pienemmän pullon itselleni. Joka päivä en tätä käyttäisi, mutta iloisiin päiviin, jolloin tekee mieli heilua auringossa mekko päällä ja syödä jäätelöä, tämä sopisi mainiosti.

Miss Charming sai kaveriksi tuliaislimsatölkin, jota olen säilyttänyt lapsuudesta asti, koska se on tuotu Peppi Pitkätossun talolta :D

Meinasin laittaa mukaan vielä ainakin yhden tuoksun, mutta ehkä tämä riittää tältä erää. Saattaa olla, että kirjoittelen myöhemmin vielä muutamasta tuoksusta! Eri tuoksuja on ollut ilo testailla ja saan onnekseni vielä kokeilla näitä lisää. Tuoksujen maailma on todella mielenkiintoinen ja olisi mahtava joskus päästä itse suunnittelemaan tuoksu!

Kertokaahan kommenteissa kuulostiko mikään näistä tuoksuista houkuttelevalta? Millaisista tuoksuista yleensä pidätte ja onko viime aikoina löytynyt uusia suosikkeja?


Briefly in English: A fellow beauty blogger hellin sent me a pile of perfume samples earlier this year. I've been testing different samples slowly but surely and now it's time to highlight some of my favourites out of the bunch. 
Kiss Me Tender by Parfums de Nicolaï won me over immediately and is as soft as it's name. This scent has a clear gourmad feel with vanilla and almond. Musk and some spices warms the perfume nicely and there's also some light floral notes. This is my favourite so far and I could definitely buy this in full size!
I love vanilla so Annick Goutal's Vanille Exquise was an easy pick for me. It's quite a straight forward, soft vanilla scent and has some of the same notes as Kiss Me Tender, i.e. musk and almond. I will keep this in mind if I need a new vanilla perfume at some point.
Bottega Veneta's Bottega Veneta is a competetor to Penhaligon's Iris Prima, which I love. They both have leather in them as well as jasmine. Bottega Veneta is sweeter and stronger and it also have some earthiness in it. Iris Prima is lighter and more floral. My personal favourite is the lighter Iris Prima, eventhough I usually lean towards sweeter and stronger perfumes. In Bottega Veneta the leather is not as prominent and it has patchouli in it, which is not my favourite. Iris Prima on the other hand has some vanilla and that's a big plus for me.
My last pick is Juliette Has a Gun's Miss Charming. It's a sweet and girly scent without being sickly sweet. The name is very appropriate and I think many younger girls would like this one too! I didn't recognize the notes in this and only felt it was a fruity and lightly floral scent. Fragrantica revealed that it has litchi, wild strawberry, Moroccan rose, musk and wild berries in it. I believe it's the litchi that had me confused and which I only recognized as fruity. The rose is very light and not musty at all. I usually hate rose, but not in this one. This is a perfume for happy summer days and I could definitely buy at least a small bottle of this!

Postauksen tuotteet saatu toiselta bloggaajalta. Kaikki mielipiteet omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Mainituista merkeistä eläinkokeettomia ovat tietääkseni Annick Goutal, Penhaligon's ja Juliette Has a Gun. Tietääkseni Bottega Veneta ei ole eläinkokeeton ja Parfums de Nicolaïsta en löytänyt tietoa!
Products in this post were a gift from another blogger. All of the opinions are my own and there's no affiliate links in this post. As far as I know Annick Goutal, Penhaligon's and Juliette Has a Gun are cruelty free! To my knowledge Bottega Veneta is not cruelty free and I couldn't find any information about the situation with Parfums de Nicolaï. 

6 kommenttia :

 1. Olipa kiva lukea näistä! Kiva, että joukossa oli tuoksuja, joista pidit!

  Unkarilaisesta Nerolista ainakin saa Nicolaïta. En ole tuolta tilannut kuin näytteitä, niiden kanssa ei ole ollut ongelmaa. Tuoksufoorumilta löytyy varmaan lisää kokemuksia :)
  http://www.parfumneroli.hu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa oli myös tuoksutella ja kirjoittaa näistä :) Ja kiitos tuosta nettikauppavinkistä!

   Poista
 2. Tuo Annick Goutalin Vanille on ihana!

  VastaaPoista
 3. Siis toi keittiöhiiri... Kuolen! Aivan ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri kiittää :D Kaveri taitaa olla yli 20 vuotta vanha ja on uskollisesti seurannut minua kaikki vuodet, vaikka onkin jo vähän rähjääntynyt,

   Poista