perjantai 21. syyskuuta 2012

Ihmeöljy

 *Huom! Tiedot Schwarzkopfin eläinkokeiden käytöstä päivitetty postauksen loppuun!*


Hiustenhoitotuotteet ovat olleet melko harvinaisia blogissani, mutta nyt yksi sellainen. Elokuussa oli Stockmannilla jonkinlainen hiusviikko, jolloin hiustenhoito- ja muotoilutuotteista oli paljon erilaisia tarjouksia ja kanta-asiakkaat saivat kotiin myös alekupongin, jolla sai yhdestä normaalihintaisesta tuotteesta 20% alennuksen. Koska Four Reasonsin hiuksiinjätettävä hoitosuihkeeni alkoi olla vähissä, päätin käyttää kuponkini uuteen hiuksiinjätettävään hoitikseen. Lähtökohdaksi vielä sen verran, että hiukseni ovat kohtuullisen paksut, jonkin verran taipuisat, aavistuksen karheat ja melko hyväkuntoiset. Mitään käsittelyjä hiuksissani ei ole.

Halusin löytää kosteuttavan hoitotuotteen, jota ei ole testattu eläimillä ja joka levitetään käsin hiuksiin. Pidin Four Reasonsin hoitosuihkeesta, mutta aloin sitä käyttäessäni kaipaamaan käsin levitettävää tuotetta, sillä minusta tuntui, että suihketta leijaili aina paljon ihan muualle kuin hiuksiini. Palloilin aikani tutkimassa  Stockan hyllyjä kunnes myyjä tuli kyselemään tarvitsenko apua. Kerroin myyjälle, mitä etsin ja hän suositteli minulle Bonacuren Oil Miracle Light Finishing Treatment -hoitoöljyä. Myyjä vakuutti minulle, että Bonacuren valmistaja Schwarzkopf ei ole käyttänyt enää vuosikymmeniin eläinkokeita (myyjä oli Schwarzkopfin konsultti tms.), joten päädyin ottamaan öljyn kokeiluun. Öljystä oli saatavilla kahta versiota, joista itse valitsin hennoille tai normaaleille hiuksille tarkoitetun, toinen on tarkoitettu paksuille, karheille tai luonnonkiharoille hiuksille. Suomalaisille sopii siis yleensä tuo valitsemani kevyempi versio. 

Tuotteen tehoaineena on marula -öljy ja se lupaa tehdä hiuksista välittömästi kiiltävät ja pehmeät. Öljyn on tarkoitus levittyä kevyesti ja imeytyä hiukseen välittömästi ja jättää hiukset kevyiksi ja ilmaviksi. Marula -öljy löytyy INCIssä sijalta kuusi, hieman ennen puoliväliä, joten öljyä pitäisi olla ihan kohtalaisesti tuotteessa.  Sitä ennen löytyy jo sijalta neljä toinen öljy, auringonkukkaöljy. Kuten silottavat tuotteet yleensäkin, tämäkin sisältää lisäksi silikoneja. Itse en kuitenkaan ole mikään silikoni -kammoinen, joten tämä ei minua liiemmin haittaa.
Öljy levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Ohjeessa käsketään laittamaan tuotetta helmen kokoinen määrä, mutta mielestäni helmeä on aika vaikea määrittää nestemäisestä öljystä, joten olen laittanut melko summassa pienen läntin tätä käsiini ja levittänyt hiuksiin. Öljyä tarvii joka tapauksessa hyvin pienen määrän. 

Ensimmäisenä öljystä huomaa sen tuoksun. Itse olen aivan rakastunut tämän tuoksuun. Tuoksun huomaa, mutta se ei ole liian voimakas. En osaa sanoa, mikä tuoksu on, mutta omaan nenääni se on pehmeä, lämmin ja jollain tapaa ylellisen tuntuinen. Valitettavasti tuoksu ei jää hiuksiin pitkäksi aikaa. Levitettäessä öljy pitää lupauksensa ja imeytyy heti hiuksiin. Hiuksiin ei jää rasvaista eikä raskasta tunnetta. Tuote on kai tarkoitettu pääasiassa hiusten latvaosiin ja itse levitänkin tuotteen vain latvoihin, minkä jälkeen pyyhkäisen hiusten pinnan vielä kauttaaltaan läpi käsilläni ja lopuksi harjaan hiukset juurista latvoihin. Levityksen jälkeen hiukset voi kuivata tai muotoilla haluamallaan tavalla. 

Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen en huomannut öljyn tekevän mitään ihmeitä hiuksilleni. Ihan mukavalta se tuntui, mutta mitään suuria muutoksia en huomannut. Nyt olen käyttänyt tuotetta kuukauden verran ja olen huomioinut jo jonkin aikaa eron hiuksissani. Hiuseni olivat ennestäänkin kiiltävät, mutta pehmeyttä ja sileyttä hiuksiini on mielestäni tullut selvästi lisää. Osittain hiusteni kunto johtunee myös Tangle Teezer -harjan käyttöönotosta, mutta öljykin on varmasti vaikuttanut hiuksiini. Erityisesti huomaan eron aivan hiusten latvoissa, jotka ovat tietysti aina hiusten kuivimmat osat.
Öljy on pitänyt lupauksensa olla kevyt. Kertaakaan en ole saanut raskaita, lähmäisiä hiuksia aikaan. En edes niillä parilla kerralla, kun olen vahingossa puristanut pulloa ja saanut aivan liikaa tuotetta käsiini :)
Oil Miracle -hoitoöljyssä minua ilahduttaa myös sen riittävyys. Kuvasta näkee, kuinka vähän öljyä on kulunut kuukauden aikana ja olen tosiaan pari kertaa vahingossa lorauttanut aivan liikaa öljyä pullosta. Lisäksi pesen hiukseni vähintään, joka toinen päivä ja käytän öljyä joka pesun jälkeen. Eiköhän pullo riitä minulle vielä kuukausiksi eteenpäin. 
Pullon kanssa saa olla hieman varovainen, sillä jos sitä puristaa kevyestikään, tursauttaa se liikaa öljyä. Paras on siis vain valuttaa pullosta tippoja kädelle korkeintaan kevyesti ravistamalla. Pullon "herkkyys" onkin minulle tuotteen ainoa vika. Itse pullon ulkonäöstäkin pidän, se on tyylikäs vaikka onkin muovia. Lasipullo olisikin ainakin minulle ihan liian riskialtis valinta ja sellaisen olisin aivan varmasti jo onnistunut hajottamaan. 

Ihana tuote siis kyseessä ja olen todella tyytyväinen, että myyjä suositteli tätä minulle. Jos vain maltan olla kokeilematta uusia tuotteita, tulen varmasti ostamaan tätä uudestaankin. Mielestäni Oil Miracle Light Finishing Treatmentin hintakin on aika kohtuullinen. Stockalla 100ml pullo maksaa normaalisti 18,70e, itse käytin siin -20% kuponkini tähän ja sain öljyn hintaan 14,96e. Koska tuote on todella riittoisa ei minusta tuo normaalihintakaan ole kovin kauhea. Ostaessani tämän, Schwarzkopfin konsultti antoi minullle vielä kaupanpäällisiksi kierrätysmateriaaleista tehdyn vetoketjullisen kassin, joten ostoksista jäi extrahyvä mieli. Stockan lisäksi tätä löytyy luultavasti monista kampaamoista ja kampaamotuotteita myyvistä liikkeistä. Suosittelen kokeilemaan öljyä, mikäli etsii silottavaa ja pehmentävää hoitoa, joka ei lähmää hiuksia ja on kohtuu hintainen.


Valitettavasti olen nyt saanutkin tiedon, että Schwarzkopf käyttää eläinkokeita! Olen pettynyt siihen, että sain väärää tietoa suoraan yhtiön edustajalta enkä aio enää ostaa kyseisen yhtiön tuotteita. Kiitos kommentoijalle, joka vinkkasi minulle saamastani väärästä tiedosta ja pahoittelen, että alunperin kerroin täällä Schwarzkopfin olevan eläinkokeeton! Tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia.

7 kommenttia :

 1. Minäkin olen tänä vuonna ihastunut hiusöljyihin ja "öljyihin", silottavat kuivat latvat ihan mahdottoman hyvin. Piti tulla huikkaamaan, että jos suunnittelet jo toisen pullon ostoa, käy kurkkaamassa tämä Nonnun juttu: http://nonnula.blogspot.fi/2012/07/astuin-oljyhimoissani-ansaan.html Tuolle Bonacurelle on nimittäin olemassa täysin identtinen, mutta edullisempi vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markettipuolelta tosiaan löytyy täysin identtinen vaihtoehto nimittäin schwarzkopfin gliss hiusöljy! ja näissä on täysin sama INCI, mutta gliss on vain huomattavasti halvempi :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä, pitääkin lukea tuo Nonnun juttu kunhan ehdin! Taitaa olla aika yleistä tuo, että samalla valmistajalla on samaa tuotetta eri hinnoin eri tuotenimillä. Pitää varmaan tuo Gliss testata niin näkee onko niissä tosiaan mitään eroa, onko esim. toisessa eri aineita eri määrä, vaikka sama INCI onkin.

   Poista
 2. itellä ollu sama öjy purnukka jo puoli vuotta, ja olen aivan täysin rakastunu tähän!
  Latvat ruukannu olla takkuset ja kuiva, mutta eipä enään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin on tykkäillyt tuotteesta! Kannattaa varmasti katsastella tuo yläpuolella olevissa kommenteissa mainittu Gliss, jos kerran samaa öljyä saa myös halvemmalla.
   Luin juuri tuon Nekun linkkaaman jutun ja siinä kyllä vertailtiin Glissiä ja sitä Bonacuren karkeammalle hiukselle tarkoitettua arganöjy -versiota, joten en tiedä löytyykö juuri tätä marula -versiota sitten Glissiltä. Aion itse kyllä tuon asian selvittää seuraavalla markettireissulla :)

   Poista
 3. Hei! Jottei väärää tietoa pääse leviämään, niin huomautan tässä, että schwarzkopf käyttää yhä eläinkokeita tuotteidensa testaukseen (myyvät esimerkiksi hiusvärejä ja muita tuotteita, jotka varmasti on testattu). Jos etsii täysin eläinkokeetonta kosmetiikkaa, kannattaa lista tarkistaa animalian nettisivuilta. Jos tuota ei jaksa tehdä, niin kannattaa turvautua suoraan paul mitchelliin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kyllä todella ikävää, jos näin on, kun tosiaan schwarzkopfin oma edustaja tosiaan vakuutti minulle etteivät käytä ja sanoi vielä, että varmisti asian ennen kuin itse edes otti töitä firmalta vastaan :(
   Olen itse käyttänyt lähinnä Petan listaa ja olen muutenkin yrittänyt etsiä netistä tietoa schwarzkopfin tilanteeseen, mutta en löydä sitä mistään eläinkokeettomien tai eläimillä testaavien listoilta. Minäpä yritän vielä selvitellä asiaa. Tuo animalian listakin näyttää olevan valitettavan puutteellinen, sillä siinä ei kyllä ole lueteltu läheskään kaikkia merkkejä.
   Nämä eläinkoeasiat on kyllä hankalia, kun ristiriitaista tietoa on niin paljon liikkeellä. Esim. yritän juuri selvittää testaako Juicy Couture eläimillä, mutta kun siitäkin löytyy kummankinlaista tietoa niin ei tiedä mihin uskoa...

   Poista