perjantai 28. syyskuuta 2012

Luvattuja tuoksuja

Vielä viimeiset työkiireet on menossa, mutta pian postaustahti toivottavasti hieman paranee, kun alan taas täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Rahat myös tietenkin vähenee, kun ei palkkaa saa, ja kosmetiikkaostoksiakin pitää varmasti karsia, mutta onneksi tällä hetkellä on vielä paljon tuotteita odottamassa postausta :)

Sitten ihan asiaan. Lupailin tuoksupostausta ja nyt se sitten tulee. Olen yrittänyt etsiä kivoja indietuoksuja, sillä kaikki suosikkihajuveteni ovat valitettavasti yhtiöiltä, jotka käyttävät eläinkokeita, enkä haluaisi niitä siksi ostaa. Tällä kertaa kokeiluun pääsi kaksi tuoksua Etsyssä kauppaavalta Dorian & Dahlilta.
D&D kuuluun niihin indiefirmoihin, jotka löysin Phyrran kautta. Phyrralla on mielestäni aina hyviä ja luotettavia arvosteluja, joten erityisesti indiefirmoja olen löytänyt hänen kauttaan paljon. Dorian & Dahlilla on mukavan kokoinen valikoima hajuvesiöljyjä ja muistelen heidän ilmoittaneen, että tulossa on myös voidemaisia tuoksuja.
Tilasin kokeiluun siis kaksi täysikokoista tuoksua, mutta myös näytteitä on saatavilla. Valitsemani tuoksut ovat Phyrran inspiroima Dame Caniche sekä liikkeen omistajan äidin inspiroima Yummy.

Tuoksuissa pidän suhteellisen voimakkaista, lämpimistä ja makeista tuoksuista,. Liian imelät tuoksut eivät kuitenkaan enää miellytä minua. Suosikkituoksuryhmäni olisivat varmaan hedelmäiset ja itämaiset tuoksut. Olen myös aika herkkä joillekin tuoksuille ja saan aika usein päänsärkyä tuoksujen vuoksi.
Toinen syy, miksi olen tutkaillut indietuoksuja on se, että ne ovat yleensä joko öljyjä tai voiteita. Allergikkona ne sopivat minulle paremmin kuin perinteiset suihkutettavat tuoksut, jotka saavat minut aivastelemaan. Sen pahempia oireita en onneksi hajuvesistä saa. Listaan tähän vielä joitain suosikkituoksujani niin saatte ehkä paremmin käsitystä maustani: Calvin Klein Euphoria ja One Shock, Escada Taj Sunset ja Rockin' Rio, Dolce & Gabbana 3 L'Impératrice, Diesel Loverdose.

Nyt Dorian & Dahlin tuoksuihin tarkemmin...

Dame Caniche: (alla kuvaus Dorian & Dahlin sivuilta)

Inspired by the beautiful and talented Phyrra, Dame Caniche is the quintessential girly scent with out being overly sweet.

Decadent almond creme brulee sweetens spiced pears and juicy raspberries while warm sandalwood and a fresh bouquet of frangipani florals waft through rich amber.

The perfect scent for bold beauties!

SCENT FAMILY: Fruity, Sweet, Warm

Oma mielipide: Tuoksun kuvaus on mielestäni oikein osuva. Tuoksu on selvästi makea ja tyttömäinen, mutta ei liian imelä. Pohjatuoksu on lämmin ja hienostunut, joten tämä ei tuoksu makeudestaan huolimatta "teinimäiselle".
Tuoksukuvauksessa on lueteltu manteli creme brulee, mausteiset päärynät, vadelmat, santelipuu, temppelipuu ja meripihka. Itse olen huono erottamaan yksittäisiä tuoksuja, mutta ainakin creme brulee, mausteinen päärynä ja lämmin meripihka on tuoksusta tunnistettavissa. Tuoksussa on aika voimakas alkutuoksu, jota en osaa oikein sijoittaa mihinkään, mutta se voisi olla manteli tai sitten mausteisen päärynän aromeja.
Tuoksu vaati minulta hieman totuttelua. Pidin heti lämpimästä ja pehmeästä pohjatuoksusta, mutta alun voimakas, tunnistamaton tuoksu tuntui aluksi aika oudolta. Parin käyttökerran jälkeen olen kuitenkin alkanut pitää tuoksusta paljon ja tuntuukin, että joka kerta kun tuoksuttelen tätä, pidän siitä enemmän ja enemmän.
Tuoksua ei kannata kuin pyyhkäistä kevyesti muutamaan kohtaan iholle, sillä se on melko voimakas. Tuoksu pehmenee iholla nopeasti, mutta pohjatuoksu säilyy kauan. Käytin Dame Canichea tänään ja tällä hetkellä tuoksu on ollut ihollani lähemmäs 8 tuntia ja sen haistaa yhä.
Yummy: (alla kuvaus Dorian & Dahlin sivuilta)

Inspired by my mother, this scent is subtly sweet and delightfully airy.

Crisp, cool pineapple, sticky sweet island mango and tangy white grapefruit all soaked in bubbly ginger ale to give it that effervescent sparkle and creamy rice milk musk for a smooth finish.

SCENT FAMILY: Fresh, Fruity, Foody

Oma mielipide: Myös Yummy on kuvailtu todella osuvasti. Tuoksu on voimakkaasti hedelmäinen ja makea, mutta kuitenkin myös raikas. Näistä kahdesta tämä on mielestäni nuorekkaampi, mutta ei tämäkään ole liian "teini".
Tuoksussa pitäisi haistaa ananas, mango, greippi, inkivääriolut ja riisimaitomyski (?). Vaikka tuoksu on selvästi hedelmäinen, en haista tästä erikseen ananasta, mangoa tai greippiä. Enemmänkin tuoksusta tulee mieleen jokin hedelmäkarkki. Tuoksu raikkaus johtuu varmasti sekä greipistä että inkiväärioluesta. Rakastan ginger alea, joten se voisi mielestäni tuoksua selvemminkin. Riisimaitomyski on minulle täysin tuntematon tuoksu enkä varsinaisesti tavallistakaan myskiä tästä erota. Tuoksussa on kuitenkin pehmeyttä, joka varmaan tulee tästä erikoisesta tuoksun osasesta.
Tämä on mielestäni näistä kahdesta "helpompi" tuoksu eikä vaadi totuttelua. Tuoksuna tämä menee mielestäni samaan perheeseen Escadan tuoksujen kanssa, joten jos pidät niistä, pitäisit todennäköisesti Yummystakin. Muistelen, että tämän kesto on iholla hieman heikompi kuin Dame Canichen, mutta pitkään tämäkin tuoksuu

Tilasin siis molemmat tuoksut täysikokoisina, enkä kyllä ole katunut. En yleensä osta täysikokoisia tuoksuja haistamatta niitä etukäteen, mutta minulla oli tunne, että tulen pitämään näistä. Hyvä onni minulla olikin ja sain kaksi hyvää ja erilaista tuoksua. Molemmat ovat kyllä makeita ja lämpimiä, mutta kummatkin yksilöllisiä. Vaikka Yummy onkin Escadamainen, ei sekään ole kopio. 
Tuoksut on pakattu pieniin lasisiin roll-on -pulloihin, joissa on 8ml tuoksuöljyä. Mielestäni pakkaukset ovat toimivat, tyylikkäät ja ammattimaisen näköiset. Varsinkin etiketit miellyttävät silmääni. Vaikka pullot ovat pienet, tulevat nämä varmasti kestämään pitkään, sillä öljyä ei tarvitse laittaa paljoa iholle. Tuoksuihin on käytetty jojoba- ja riisiöjyä (rice bran oil) ja ne imeytyvät ihoon heti jättämättä öljyistä tunnetta iholle. 
 

 
Täysikokoiset tuoksut maksavat 12,50$ (n. 9,70e), postikulut ovat 5$ (n. 3,90e) ensimmäiselle tuotteelle  + 0,50$ (n. 0,40e) jokaiselle lisätuotteelle.  Näytteitä saa setteinä, esimerkiksi 3kpl/5$ ja postikulut ovat niille hieman pienemmät. Tuoksut oli pakattu todella hyvin, joten lasipullot tulivat täysin ehjinä USA:sta (Hawaijilta) Suomeen asti. Tällä hetkellä tilaukset luvataan postittaa 3-10 päivän kuluessa, minun tilaukseni postitettiin 5 päivässä. Postissa paketti matkasi reilun viikon.


En osaa valita omaa suosikkiani näiden kahden tuoksun välillä, sillä pidän molemmista. Kumpikin meni kyllä ehdottomiksi suosikeiksi kokeilemistani indietuoksuista. Suosittelen kokeilemaan Dorian & Dahlin tuoksuja, jos kaipaa yksilöllisiä ja eläinystävällisiä tuoksuja. Yummya suosittelen erityisesti Escadan ystäville ja Dame Canichea makeiden, mutta vähän aikuisempien tai hienostuneempien tuoksujen ystäville. Muitakin D & D.n tuoksuja toki kannattaa käydä vilkaisemassa, jos edellä kuvaillu tuoksut eivät houkuta. 


Tekstin tuotteet ostettu itse ja mielipiteet omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Dorian & Dahl ei käytä eläinkokeita! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti