torstai 20. joulukuuta 2012

Syy hiljaisuuteen

Viimeisimmästä postauksestani on päässyt vierähtämään joitain päiviä. Syitä siihen on monia, mutta tärkein niistä nukkuu nyt sänkyni alla :) 

Ajatukset on olleet ihan muualla kuin blogin kirjoittamisessa, kun on joulu- ja opiskelukiireiden keskellä odotellut kissaa kotiin. Adoptoin kissan Oulun Eläinkoti Ay:ltä ja tänään oli tosiaan se päivä kun sain kissani hakea sieltä!


Tämän parempaa kuvaa en ole vielä onnistunut ottamaan. Poika ei ole ihmisarka eikä näyttänyt valokuvaamisestakaan välittävän, mutta tämä outo asunto tuntuu vielä olevan aika jännä paikka.

Kissani on kokonaan musta (muutamia valkoisia karvoja rinnassa ja korvan sisällä lukuunottamatta), iso poikakissa. Ikää ei löytöeläimeltä tietenkään tarkasti tiedetä, mutta kissa on aikuinen eikä siinä mitään erityisiä vanhuuden merkkejä vielä näy. 
Poika tuntuu olevan kiltti ja tykkää kovasti rapsutteluista, mutta on myös vähän arka uusia asioita kohtaan. Autossa matka sujui ilman pahoinvointia, mutta maukua jaksettiin koko noin puolen tunnin matkan ajan. Ensimmäisenä tekonaan uudessa kodissa kissa hiippaili matalana ulos kuljetusboksista, ja kun näki sängyn, paineli suoraan sen alle, kauimmaiseen nurkkaan piiloon. Sängyn alta kuului aluksi kutsuttaessa maukaisuja ja hetken päästä melko kovaäänistä kehräystä. Kuivaruokaa on sentään nyt käyty vähän maistelemassa, kun laitoin vesi -ja ruokakupin sängyn alle tarjolle.

Olin jo jonkun aikaa miettinyt kissan ottoa, sen jälkeen kun oma ensimmäinen kissalapseni nukutettiin pois sairauden takia viime keväänä. Nyt tuntui oikealta hetkeltä uudelle kissalle, joka on ensimmäiseni omassa kodissani. Entinen kissani asui siis äitini luona, koska sitä kisua ei koskaan olisi voinut ottaa kaupunkiin kerrostaloasuntoon. Harkitsin kyllä pennunkin ottoa, mutta tämän hetkiseen elämääni aikuinen kissa sopii paremmin ja Oulussakin on paljon kotia kaipaavia löytöeläimiä.

Oulun Eläinkodilla voi käydä tutustumassa löytöeläimiin lauantaisin klo 12 - 13. Adoptoidessa eläimen siitä maksetaan maksu (kissat 150e), joka sisältää eläimen leikkauksen, rokotuksen sekä mikrosirun. Eläimistä tehdään kirjallinen luovutussopimus.

Muistakaahan ihmiset varsinkin näin joulun alla eläimiäkin. Jos harkinnassa on lemminkin otto, niin harkitkaa myös löytöeläimiä ja muistakaa, että eläimiä voi auttaa myös lahjoituksilla, jos itse ei voi lemmikkiä ottaa. Ja jos muuhun ei kykene, niin aina voi laittaa vaikka pikkulinnuille ruokaa tarjolle!
Glitz & Glamin Minnalla oli vasta ihana postaus Kouvolan eläinkodista, sen voi käydä lukemassa täältä. Oulussa löytöeläimiä voi käydä tutkimassa joko Oulun Eläinkodin sivuilla tai  Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksen blogista. Jos harkitsee löytöeläimen adoptointia, niin googlettamalla löytää varmasti paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen tai eläinkodin tiedot.


Postauksen kissa ostettu omilla rahoilla enkä saa hyvitystä tekstin linkkien käytöstä ;)

6 kommenttia :

 1. oi miten söpö!! mustissa kisuissa on sitä jotain ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on :) Söpöjä kissakuvia varmaan tulee näkymään jatkossakin blogissa kun tuo vaan tottuu uuteen kotiin ja sitä pääsee paremmassa valossa kuvaamaan!

   Poista
 2. Oi ihanaa,onnea onnea kisunomistajalle <3

  Tosi hyvinhän poika aloitellu kun jo syönyt.Toi piilossa olohan nyt kuuluu asiaan.
  Hurmurilta näyttää.
  Onko hänen virallinen nimensä Poika vai onko vainen kutsumanimi?

  Edullinen hinta adoptiosta.En ymmärrä miksi ihmiset kehtaa nillittää eläinkotien ottamia maksuja.Ensinnäkin leikkauttaminen ei todellakaan ole halpaa lystiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ihan mukavasti on tosiaan alkanut sujua, nyt tuolla vaan istutaan ruokakuppien vieressä maukumassa, vaikka on kyllä ruokia ja vettä tarjolla.

   Ihana poika tuo on ja kova kehräämään. Jotain läheisriippuvaisuuttakin ilmeisesti löytyy kun itse en saa mennä edes vessaan ilman, että kohta on maukuva kissa perässä :D

   Pojaksi nyt kutsun vaan kun en oo vielä virallisesti nimeä antanut. Enköhän minä tässä pian nimen päätä ja kerro sitten ihan julkisuuteen!

   Tuo hinta löytöeläimestä ei tosiaan ole paljoa. Jos lähtis itse eläinlääkärille madottamaan, rokottamaan, leikkauttamaan ja mikrosirun laittamaan niin sais varmasti maksaa enemmän. Ja muutenkin ihan hyvä, että eläimestä maksetaan, niin ehkä ne ottajatkin on sellaisia, jotka tosiaan sen eläimen haluaa.

   Poista
 3. Onnea kissaperheeseen <3 Arvostan ihmisiä, jotka päättävät pennun sijaan tarjota kodin aikuiselle kissalle :) Kolme omaani otin kaikki pentuina, koska minulla ei ollut yhtään kokemusta kissoista, mutta joskus parinkymmenen vuoden kuluttua haluan antaa vielä kodin yhdelle konkarikissalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minäkin arvostan ihmisiä, jotka ottaa aikuisen kissan, mutta ymmärrän kyllä niitäkin, jotka haluaa pennun. Meillekin aikoinaan otettiin kaksi pentukissaa kotiin, kun oltiin siskon kanssa vielä itsekin lapsia. Vähän erilaillahan sitä kissaan tutustuu, kun sen kasvua seuraa vauvasta asti. Aikuisessa kissassa on kuitenkin puolensa ja löytökissoissa on paljon ihania yksilöitä :)

   Poista