sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kerrostettavaa volyymia

Viimeisin ripsivärini on ollut jo pitemmän aikaa käytössäni ja on aika kirjoittaa siitä tännekin. Kyseessä on IsaDoran Build-Up Extra Volume Mascara, joka lupaa olla 100% vedenkestävä. Sävynä minulla on tietenkin tuttu musta.
Isadoran ripsivärejä kehutaan usein ja koska merkki on tietääkseni eläinkokeeton, päätin itsekin kokeilla heidän mascaroitaan. Sattumalta löysin vielä ripsarin tarjoushintaan ja muistaakseni maksoin tästä n. 10e. Ostin mascaran Anttilasta, mutta IsaDoraa myydään melkein kaikkialla. Valintani kohdistui Build-Up Extra Volume Mascaraan, koska käytän yleensäkin tuuheuttavia mascaroita ja tämä taisi ainakin sillä hetkellä olla ainoa vedenkestävä IsaDoran ripsari, jota oli tarjolla.

Mascaran harja on perinteinen, vähän kierteellä olevista harjaksista koostuva. Kooltaan se on melko iso, muttei aivan isompien kokoinen. Itse pidän enemmän kumi- tai muoviharjoista, mutta kyllä tälläkin pärjää. Harja erottelee ripset kohtuullisesti, mutta saan aika usein sillä vähän sotkua aikaan, sillä joudun kampaamaan ripsiäni voimakkaammin ja silloin usein taivutan ripsia harjalla niin paljon, että ne osuvat yläluomeen ja sotkevat. Pienellä varovaisuudella tämä ei ole ongelma ja värin saa kyllä helposti pois ihosta, kun sen pyyhkii kevyesti topsilla ennen kuin se kuivuu. 
Massa ripsarissa on ollut alusta asti suhteellisen paksua, mikä on hyvä, sillä itselleni ohuet, vetiset ripsivärimassat eivät toimi ollenkaan. Olen käyttänyt mascaraa ensimmäisistä pakkasista lähtien ja se ei ole ainakaan vielä alkanut kuivumaan. Ripsissä massan kuivuminen kestää hetken aikaa ja joskus mascaraa leviää tämän vuoksi myös vähän alaluomelle, mutta sieltäkin sen saa helposti pois kun pyyhkii ennen kuin mascara kuivuu.

Itse lopputulos on tietenkin se tärkein ominaisuus, mitä ripsarissa katsoo. IsaDoran ripsivärillä saa siistit ja erotellut, muttei kovinkaan näyttävät ripset yhdellä kerroksella. Massa on kuitenkin sellaista, että sitä voi kerrostaa (mistä varmaan nimikin johtuu) ja toisen kerroksen lisäämällä ripsiin saa vähän enemmän tuuheutta ja näyttävyyttä. Itse joudun useimmiten vähän kampaamaan ripsiäni erillisellä ripsikammalla, jos laitan toisen kerroksen, mutta se ei minua haittaa, ja tämä on jo edistystä, sillä useimpia mascaroita en pysty kerrostamaan ollenkaan ilman, että väri paakkuuntuu ja ripset liimautuvat yhteen.


Yksi kerros IsaDoran mascaraa, en saanut onnistunutta kuvaa kahdella kerroksella, mutta silloin saa erityisesti ripsien tyveen selvästi enemmän tuuheutta.

Väri on kuivuttuaan pysynyt hyvin paikoillaan ja pitänyt myös taivutukset niin kuin vedenkestävän ripsivärin kuuluukin. Mascaran pois peseminen sitten taas ei ole helpoimmasta päästä, ja minulla tahtookin jäädä aina vähän väriä ripsiin pesun jälkeenkin. Tämäkään ei kuitenkaan ole mikään iso ongelma ja kärsivällisempi pesijä saisi varmasti kaiken värin pois ripsistään.

Yhteenvetona kelpo ripsiväri. Pidän siitä jäljestä, mitä tällä saa kahdella kerroksella aikaan. Parantamisen varaa olisi lähinnä ripsiharjassa, joka voisi erotella ripset vielä helpommin ja tehokkaammin ja samalla aiheuttaa vähemmän sotkua. Tämän normaalihinta on kai n. 15e tienoilla, mutta ainakin tarjouksessa voisin ostaa uudelleenkin. Haluaisin myös kokeilla muita IsaDoran mascaroita, jos niitä saa vedenkestävinä.


Tämän mascara-arvostelun myötä toivotan jo kaikille hyvät uudet vuodet! Todennäköisesti en ehdi postaamaan enää ennen vuoden vaihdetta. Minun tekisi mieli tehdä jokin kiva uuden vuoden meikki, mutta en ehdi sellaista ainakaan postattavaksi tehdä ennen vuoden vaihtumista ja juhlasuunnitelmatkin ovat sen verran auki etten tiedä onko minulla tarvetta oikeasti meikata juhlameikkiä. Mutta katsotaan saanko jotain tehtyä ja jossain vaiheessa postattua. Ainakin kuluneen vuoden meikkisuosikki -postausta voitte kuitenkin vuoden alkupäivinä odotella :)

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia. En saa tekstin linkeistä minkäänlaista hyvitystä. Tietääkseni Isadora ei testaa eläimillä!

6 kommenttia :

 1. Tuon normaaliversio oli surkea. Ei tuonut volyymia yhtään, erotteli kylläkin kivasti.

  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, miten isokin ero noissa eri versioissa voi olla.

   Ja kiitos samoin :)

   Poista
 2. Hih..ja mä kun kiroan aina miten en saa Isadoraa hyppysiini,tai ainakaan just niitä juttuja mitä haluan.
  Paikkakunnalla jossa asun ei Isadoraa myydä,sokoksen verkkokaupasta saa jotain mutta ei esim kausikokoelmia ole kovinkaan tarjolla.Esim Brown Patina-paletin oisin niin hirmuisesti halunnut..plääh.
  Nyt puoliso käväisi pikipäin "isommassa kaupungissa" parissa marketissa,laitoin ostoslistaa matkaan vaan eipä niissäkään Isadoraa sitten ollut..kiesus kun ketuttaa..

  Ihanaa Tulevaa Vuotta sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, että sulla on noin hankalasti IsaDora saatavilla, vaikka sitä on yleensä vähän joka paikassa :/

   Hyvää uutta vuotta koko teidän perheellekin!

   Poista
 3. Mulla on tämä parhaillaan käytössä... ihan karsea mielestäni, päätin, että saan heittää tämän mäkkylään nyt vuoden lopussa ja ottaa uuden ripsarin käyttöön, vaikka tuo vielä olisikin käyttökelpoinen. Korkkasin muistaakseni viime keväänä. Menee niin hermo, kun joka kerta saa olla topsipuikolla korjailemassa. Ei oikein olisi aamuisin aikaa sellaiseen.. Jälki on muuten kyllä ihan miellyttävää arkeen, itse en saa tuolla klimppejä aikaiseksi millään. Ja ripsari todella on vedenkestävä!
  Itse ostin ripsarin Tarjoustalon poistolaarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämän kanssa saa vähän varoa ettei sotkua tulisi. Mun ripsiin tällä saa tosiaan kerrostamalla jo vähän näyttävämpää jälkeä, mutta ei mun ripset kovin erikoiset koskaan oo :)

   Poista