keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kurpitsamuffinsit

Halloweenin kunniaksi piti kaivertaaa taas perinteinen kurpitsalyhty. Lyhdyn sisältä kaiverrettu ylimääräinen kurpitsa on aina mukava hyödyntää johonkin, ja tänä vuonna tein kurpitsamuffinseja. Olen pari vuotta sitten tehnyt vastaavanlaisia, mutta silloin en edes kirjoittanut ohjetta ylös. Tällä kertaa suunnittelin uuden ohjeen muffinseille ja kirjasin sen itselleni ja teille ylös.




Kurpitsamuffinsit (n. 15 isoa muffinsia)

200g margariinia
2dl sokeria (itse käytin raakaruokosokeria)
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1/4tl muskottia
1dl maitoa
n. 2dl raastettua kurpitsaa (voi laittaa enemmänkin, jos kurpitsaa riittää)


Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaamalla pienellä teholla margariini-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää niitä taikinaan vuorotellen maidon kanssa ja sekoittele nuolijalla. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu kurpitsa. Paista muffinsivuoissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Paistoaikaa kannattaa säädellä sen mukaan minkä kokoisia vuokia käyttää. Taikinan voi myös paistaa kakku- tai rengasvuoassa, mutta silloin uunin lämpöä on hyvä laskea 175 asteeseen ja paistoaikaa pidentää reilusti.


Koska itse käytin kurpitsan sisältä kaiverrettua kurpitsaa, niin sitä ei tietenkään voinut raastaa, mutta hienonsin kurpitsanroippeita vähän veitsellä leikkuulaudalla. Mitään superhienoa kurpitsaraasteen ei tarvitse olla. Mikäli kurpitsaa ei ole käsillä tai sitä ei halua käyttää, niin sen voi korvata hyvin porkkanalla tai omenalla!
Taikina muuten saattaa näyttää juoksettuneelta munien lisäämisen jälkeen, mutta ei kannata huolestua. Kun taikinaan on sekoittanut kuivat aineet ja maidon, pitäisi taikinan olla tasaista ja vähän kuohkeaa. Taikina on isohko ja itselläni sillä tuli 19 muffinsia, kun tein osasta keskikokoisia ja osasta pieniä.
Halutessaan muffinseille voi tehdä kuorrutteen sekoittamalla maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria, rasvaa ja vaniljaa keskenään!





Lyhdystä en valitettavasti saanut kovin kummoista kuvaa, sillä tuikut eivät suostuneet palamaan kuin hetken. Ilmeisesti kurpitsa ja sää olivat liian kosteat? Toivottavasti tuikut suostuvat palamaan viikonloppuna.

Kuka tunnustaa kaivertavansa kurpitsalyhtyjä?


Briefly in English: It was time to carve a Jack O'Lantern! I like to use the extra pumpkin I carve from the inside and this year I used it to bake pumpkin muffins. I like to make up my own recipes and did that this time too. The muffins' turned out very good. I used cinnamon, ginger and nutmeg to spice up the batter. I'll probably frost them with cream cheese frosting later.

4 kommenttia :

  1. Ooooo onpa hieno lyhty! Ja herkullisen kuuloinen ohje ^__^ Itse en ole kurpitsoja kaivertanut, mutta haluaisin kyllä kovasti. Lähinnä siksi, että saisin sitten leivottua pumpkin pieta tai muuta ameriikan klassikkoherkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Mää taisin aloittaa kurpitsojen kaiverrukset vasta pari vuotta sitten, mutta nyt onkin sitten pakko joka vuosi se tehdä. Kurpitsat kannattaakin ehdottomasti hyödyntää sitten ku niitä kaivertaa. Oon tehnyt muffinsien lisäksi ainakin keittoa.

      Poista
  2. Hrrrr... Onpa pelottavan näkönen lyhty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D

      Mielellään kokeilisin vähän monimutkaisempiakin kaiverruksia, mutta pitäs hommata vaan kunnon välineet siihen. Mun ikivanhalla hedelmäveitsellä ei valitettavasti kovin tarkkaa jälkeä saa

      Poista