perjantai 20. helmikuuta 2015

Suditon suti?

Ihan rehellisesti sanottuna luulin jo postanneeni tästä meikkisiveltimestä, mutta oman blogin tutkiminen paljasti luuloni vääräksi.
Etsin jatkuvasti sitä oikeaa rajaussiveltimissä. Kissarajauksia varten kaipaan kapeaa ja napakkaa sivellintä, joka ei ala harottamaan joka suuntaan muutaman käyttökerran jälkeen. Täydellisen siveltimen löytyminen on osoittautunut vaikeaksi.
Jossain silmiini sattui osumaan Real Techniquesin Silicone liner brush, silikoninen rajaussivellin, ja kiinnostukseni heräsi heti. Toisaalta voiko tätä työkalua, jossa ei ole lainkaan harjaksia sanoa edes siveltimeksi? Tässä pseudosiveltimessä tosiaan on vain yksi ainoa silikonisuikale, joka toimittaa samaa virkaa kuin normaalisti lukuisa määrä yksittäisiä siveltimen karvoja. Muodoltaan silikoninen "siveltimen" pää on samanlainen kuin perinteisissä sudeissa, pitkulainen ja kärkeä kohti kapeneva.
Selvästikin tämä työkalu ratkaisee harottavien siveltimen karvojen ongelman, kun tässä ei ole yksittäisiä karvoja, jotka voisivat harottaa joka suuntaan. Lisäksi silikonisivellin on todella helppo puhdistaa. Kysymys onkin, toimiiko tämä silikonisuikale muuten rajauksessa?
Käytän rajausvärinä Illamasquan Sealing Gelin ja luomivärin yhdistelmää, joka on aika nestemäistä koostumukseltaan. Valitettavasti Real Techniquesin silikonisivellin ei tunnu olevan aivan paras väline nestemäiselle rajausvärille. Silikonisuikale ei tietenkään ime mitään itseensä, joten nestemäistä väriä ei yksinkertaisesti tartu tarpeeksi siveltimeen.  Kyllähän tälläkin rajauksen aikaiseksi saa, mutta väriä joutuu poimimaan useita kertoja siveltimeen.
Toinen ongelma siveltimessä tuntuu olevan sen jäykkyys. Vaikka kaipaankin napakkaa sivellintä rajaustyökaluksi, niin tämä on vähän turhankin napakka. Sivellin tuntuu sormin melko pehmoiselta ja joustavalta, mutta luomen ohuella iholla sivellin ei liu täysin sujuvasti. Ehkä parikymppisenä iho luomella olisi vielä ollut niin napakkaa, että siveltimen jäykkyys ei olisi ongelma, mutta ainakin kun lähestyy kolmeakymmentä, niin iho on jo sen verran löystynyt, että tämä sivellin vähän vetää ihoa.
Real Techniquesin silikoni rajaussivellin ei siis ollut aivan sitä mitä etsin. Luulen, että sivellin voisi toimia paremmin geeli- tai voidemaisen rajausvärin kanssa, mutta ainakaan nestemäiselle tuotteelle se ei ole paras. Tulen varmasti käyttämään sivellintä silloin tällöin ja rajauksen tosiaan saa aikaiseksi, mutta se ei ole niin vaivatonta ja nopeaa kuin toivoisin. Mistähän löytäisin sen unelmasiveltimen?


Briefly in English: I got very excited when I came upon Real Techniques' Silicon liner brush. I'm always looking for the perfect liner brush for winged liner look and so far haven't find one. I want the brush to be small and quite stiff and I hate when brushes get frizzy after just a few uses.
This brush don't have any bristles, but instead the "brush" part is made of just one single strip of silicone. Naturally this solves the problem with frizzy bristles. This one is also very easy to clean, even after using waterproof products. The shape of the brush is similar to typical brushes, narrow and tapered towards the point.
However, there are some problems with this brush. I use a quite watery combination of Illamasqua's Sealing Gel and an eyeshadow to line my eyes and the silicone brush just can't pick up enough product. I constantly need to get more product to the brush. 
The other problem is that the silicone tip is too stiff for me. It feels soft and flexible to my fingers, but on the thin skin of my eyelids it's too stiff and pulls a little. Maybe when I was twenty years old it would have been fine, but now that I'm almost thirty the skin on my lids is too loose.
To me this brush isn't what I'm looking for. I can do the liner with this, but it's not as effortless I would  hope. The brush might work better with a thicker cream or gel liner and on younger, tighter skin though.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Real Techniquesin tuotteet ovat eläinystävällisiä!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Real Techniques is cruelty free!

8 kommenttia :

 1. Onpa jännä, just mietin tuota, että vaikka silikoni onkin pehmoista, että joustaako kunnolla, mutta ilmeisesti ei. :( Tää olisi muuten voinut olla tosi näppärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä on kyllä tosiaan ihan oikea sana kuvaamaan tätä :) Muakin harmittaa tosi paljon, että tuo ei sitten ihan tarpeeksi joustava ollutkaan. Varsinkin ulkonurkat on vähän hankalat rajata tämän kanssa.

   Poista
 2. Minulla tämä toimii varsin hyvin mutta käytän sitä geelimäisen rajausvärin kanssa. Minulla muuten on taatusti löysemmät luomet kuin sinulla ;-) mutta olen oppinut käyttämään tätä sivellintä niin, että luomien löysyys ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajausvärillä ja tekniikalla on varmasti väliä. Pitäis joskus itsekin testata geelirajauksen kanssa ihan tieteen nimissä, vaikka ne ei mulla pysykään täysin paikoillaan luomilla :)

   Poista
 3. MAC 210! On pysynyt mulla nyt reilun vuoden ihan moitteettomassa kunnossa, vaikka olen kaivellut sillä melkeen purkillisen geelirajausta samassa ajassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maciltä varmasti löytyis laadukkaita siveltimiä, mutta harmi, että se ei oo eläinkokeeton merkki, niin en voi siihen turvautua :( Ehkä mää löydän jonkun dupen tuolle Macin 210:lle.

   Poista
 4. Tämän tyyppisiä on myös taidetarvikeliikkeissä, mutta sama ongelma, ettei niihin tartu väriä. Kävisiköhän tuo luomivärimäisen rajausvärin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai näitäkö löytyy sellaisistakin. Tavallisia pikkusiveltimiä rajauksiin oonkin ostanut askarteluliikkeistä yms. mutta eipä tullut mieleen, että näitä silikonisiveltimiäksin voisi löytyä muualta.
   Vähän epäilen, että tämä ei ois kovin hyvä luomivärin tapaiselle rajausvärille, koska luulen, että kuiva tuote tarttuu siveltimeen vielä huonommin kuin tuo nestemäinen.

   Poista