tiistai 3. helmikuuta 2015

Puuteriasiaa ja kiitokset!

Mistä tämä helmikuu jo tuli? Tammikuun lopulla vilahti ohi blogin 3 v. synttäripäiväkin, joten kiitos taas kaikille lukijoille, jotka olette tämän kolmen vuoden aikana tarttuneet mukaan ja pysyneet matkassa. Bloggaaminen on edelleen rakas harratus minulle ja on ollut aivan mahtavaa tehdä tätä jo näinkin pitkään. Toivotaan, että tästä vuodesta tulee vähän aktiivisempi kuin edellisestä. Olen perinteisesti järjestänyt jonkun arvonnan synttäreiden kunniaksi ja enköhän saa jotain järjestettyä tälläkin kertaa. Ajankohtaa ja toteutusta en vielä tiedä, mutta pysykää kuulolla!

Sitten asiaan. Viime vuoden Lontoon reissun ostokset taitavat olla yhtä lukuunottamatta käsitelty täällä. Viimeisenä haluan vielä kirjoitella Illamasquan irtopuuterista, joka on nyt ollut pääasiallinen puuterini viime maaliskuusta asti.


Puuteri on pakattu tavalliseen kierrekantiseen purkkiin, jossa on sirotin.

Illamasquan irtopuuteri myydään riittoisassa 15 gramman koossa ja sitä taitaa olla vain tämä yksi väritön sävy. Samaa väritöntä puuteria saa myös kiinteässä muodossa, mutta itse olen jo vuosia käyttänyt lähinnä irtopuutereita, kiinteän puuterin ollessa vain meikin korjailuja varten kulkemassa laukussa mukanani. Pidän irtopuutereista niiden hienojakoisuuden vuoksi ja Illamasquan puuteri on varmasti hienojakoisin kokeilemani puuteri. Selektiivisten merkkien puutereista minulla tosin ei ole kokemusta, joten niistä varmaan löytyy muitakin todella hienojakoisia puutereita.

Kuten jo mainittu, puuteri on täysin väritöntä. Värittömyyden ansiosta puuteri sopii kaikille ihon sävyille, eikä se muuta alla olevan meikkivoiteen sävyä. Hienojakoisuutensa ansiosta puuteri ei jää näkymään valkoisena ja sopii siten myös tummemmille ihoille. Väritön irtopuuteri ei tietenkään tarjoa lisäpeittävyyttä meikkiin, mutta se kyllä häivyttää kevyesti ihohuokosia.


Valkoinen, hienojakoinen puuteri muuntautuu iholla näkymättömäksi.


Puuterin mukana tulee myyntipakkauksessa pehmeä ja paksu vippa. Vipan lisäksi olen käyttänyt puuterin levittämiseen tasapäistä puuterisivellintä. Puuteri kannattaa levittää painelemalla riippumatta siitä käyttääkö vippaa vai sivellintä. Tällöin puuteri kiinnittää meikin. Pyyhkivillä liikkeillä vaarana on, että alla oleva meikkipohja lähtee liikkumaan ja puuteriakaan ei juuri jää iholle. Pysyvimmän ja mattaisimman tuloksen saa mielestäni käyttämällä vippaa ja painelemalla puuterin ihoon rullaavilla liikkeillä. Hieman kevyemmin puuteria tulee siveltimen kanssa työskennellessä. Illamasquan puuteri on niin hienojakoista, että liian puuterista lopputulosta ei juuri tarvitse pelätä ja jälki näyttää luonnollisen mattaiselta 90 -luvun supermatan sijaan. 


Viime keväisessä kuvassa näkyy puuterin mukana tuleva vippakin.

Olen ollut oikein tyytyväinen Illamasquan irtopuuteriin, sillä sen jälki on luonnollista ja huomaamatonta. Pysyvyys on melko hyvä, varsinkin vippaa käyttämällä, mutta kasvojeni t-alue on sen verran rasvoittuva, että mikään puuteri ei pidä sitä koko päivää kurissa. Uskoisin puuterin pärjäävän vertailussa selektiivisten merkkien puuterien kanssa, mutta hinta on selvästi huokeampi, joskaan ei nyt markettimerkkien tasoa. Suosittelen kokeilemaan, mikäli irtopuuterit ovat mieleen ja kaipaa laadukasta, mutta kohtuu hintaista puuteria. Puuterin hinta on 24£/15g (n. 32€).


Briefly in English: First, I want to thank all of you readers for staying with my blog for the past three years. My blogs three-year blogiversary was at the end of January. This hobby means a lot to me and I hope this year will be a lot more active than the last was!
Second, let's get to the point! I still had one last product from my last years London trip haul to write about. It's the loose powder from Illamasqua. I have been mostly a loose powder user for years now and Illamasqua's powder definitely has the finest texture of all the powders I've tried. 
The powder is translucent so it suits every skin tone. The fine texture gives naturally matte finish and even blurs out pores slightly. It doesn't give any extra coverage, but I prefer translucent powders, because they don't change the colour of your foundation either. 
Illamasqua's loose powder is sold in a 15 g jar and it comes with a thick, soft puff. I like to press the powder on either with the puff provided or with a flat topped powder brush. This powder lasts a long time and has a very good quality with a reasonable price. You can buy it from Illamasqua's own web page for 24£.

Tämän postauksen tuote ostettu itse ja mielipide siitä omani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Illamasqua ei käytä eläinkokeita!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Illamasqua is cruelty free!

2 kommenttia :