perjantai 18. tammikuuta 2013

Rakkautta ensitilauksella - Illamasqua

Hankin elämäni ensimmäiset Illamasquan tuotteet itselleni joululahjaksi. Ja koska omat lahjat ovat tärkeimmät, hommasin nämä jo lokakuun puolella, kun Illamasqualla oli halloween -alet ;)

Illamasqua on brittiläinen "indiemerkki". Indiemerkki siksi lainausmerkeissä, että minun on vaikea ajatella tällaisia isompia firmoja indienä, vaikka ne kuin itsenäisiä olisivatkin. Itse käsitän indienä lähinnä pienet, yhden tai muutaman työntekijän, firmat, jotka myyvät tuotteitaan pääasiassa omilla nettisivuillaan. Illamasqua on joka tapauksessa tietääkseni täysin itsenäinen ja eläinkokeeton firma, jonka imagoon kuuluu yksilöllisyyden korostaminen.

Hintatasoltaan Illamasqua kuuluu johonkin marketti- ja selektiivisen kosmetiikan välille. Samoille tienoille kuin Too Faced, Urban Decay, Inglot ja Make Up Store. Tuotteet ovat kuulemani, ja nyt kokeilemanikin, perusteella erittäin laadukkaita ja ne on pakattu mielestäni erittäin tyylikkäisiin pakkauksiin.

Käytin tosiaan halloweenin tienoilla 30% alennuksen hyväksi ja tilasin itselleni pari tuotetta. Ostoskoriin päätyi voidemainen poskipuna sävyssä Devour ja Sealing Gel, jolla luomiväreistä saa rajausvärin. Voidemaisten poskipunien normaalihinta on 18£ (n.21,60e) ja Sealing Gelin 12,5£ (n. 15e). Postikulut Suomeen ovat 8,5£ (n. 10,20e).


Siveltimellä kuopitettu Devour.


Devour poskipuna on pannussa syvä, puhdas punainen, Illamasquan sivuilla se kuvataan kirkkaaksi, kirsikan punaiseksi. Pelottavasta ulkonäöstä huolimatta punalla saa aikaan halutessaan hyvinkin luonnollista jälkeä. Puna on sävynä aika neutraali ja kevyesti laitettuna sopii varmasti monelle ihonsävylle ja moneen eri meikkiin. 
Poskipuna on erittäin pigmenttistä ja levittyy helposti. Se jättää samettisen tuntuisen pinnan, jäljelle ei jää yhtään tahmeaa tunnetta. Illamasquan mukaan punassa on dewy, eli kuulas, lopputulos, mutta mitään shimmeriä tai glitteriä punassa ei ole. Mielestäni puna näyttää ainakin puuterin alla käytettynä aikalailla matalta. Punassa ei ole mitään erityistä tuoksua.

Olen levittänyt punaa sekä sormilla että siveltimellä. Sormia käyttäessä riittää, että taputtaa kerran yhtä sormea kevyesti punalle ja sen jälkeen taputtaa punaa molemmille poskille ja häivyttelee puhtailla sormilla. Sivellinsuosikkini punan käyttöön on ELFin Studio Stipple Brush -skunkkisivellin. Sillä riittää kun sivellintä "kastaa" kerran kevyesti punaan per poski. Siveltimelläkin punan häivyttely on todella helppoa. Sekä sormia että sivellintä käyttäen punaa kannattaa tosiaan ottaa kerralla hyvin vähän, ellei sitten hae oikein punaisia omenaposkia :) 

Illamasquan voidemaisia punia voi käyttää joko meikkivoiteen alla tai päällä. Itse käytän niin peittävää meikkipohjaa, etten ole käyttänyt punaa kuin sen päällä, ennen puuteria. Jos käyttää vähän kevyempää meikkipohjaa tai pelkää erityisesti pelleposket -efektiä, kannattaa kokeilla laittaa puna tosiaan meikkivoiteen alle, josta se pääsee vain kevyesti hehkumaan. Kestävyys punassa on loistava ja sen päälle voi kerrostaa halutessaan muita punia tai korostevärejä.

Poskipunan koko on 4g ja sille luvataan käyttöaikaa 9kk avaamisesta. Toivottavasti puna kuitenkin säilyy hyvänä pitempäänkin, sillä en ikinä pystyisi käyttämään lähellekään koko punaa tuossa ajassa. Devour löytyy tällä hetkellä Illamasquan sale -osastosta 10£ (n. 12e) hintaan!


Söpö, pieni Sealing Gel.


Sealing Gelin idea on tosiaan se, että sillä saa mistä tahansa luomiväristä tai silmille sopivasta pigmentistä nestemäisen rajauksen. Rajauksesta tulee vedenkestävä, ja itselläni Sealing Gel -rajaus onkin ollut kestävämpi kuin mikään aiemmin kokeilemani rajaus. Rajaus ei ole kertaakaan tarttunut luomivakoon raskailla luomillani. Pari kertaa rajaus on vähän tuhriintunut silmän ulkonurkassa, mutta tämä ongelma on ollut vain kun rajaus on lipsahtanut liian alas ja silmäni ovat vuotaneet voimakkaammin, normaalisti pysyvyysongelmia ei ole. Rajaus on pysyvyydestään huolimatta peseytynyt pois helposti, paljon helpommin kuin vedenkestävät mascarat.

Sealing Gel on kirkasta nestettä, jota tipautetaan pisara haluamalleen luomivärille, sekoitetaan ja noukitaan valmistunut nestemäinen/ geelimäinen väri rajaussiveltimeen. Minusta geelin käyttö on erittäin helppoa ja väriä saa aina tehtyä lisää, haluamansa määrän. Silmissä rajaus kuivuu nopeasti, joten esimerkiksi ripsien taivuttamista ja mascaran laittoa ei tarvitse juurikaan odotella. 

Rajausvärin voi tehdä sekä puristetuista luomivärinapeista että jauhemaisista luomiväreistä. Luomivärinappeja käyttäessä kannattaa huomioida, että jos nestettä käyttää samaan väriin paljon ja usein, voi sen pinta alkaa kovettua. Kovettunutta pintaa voi poistaa esim. topsilla, mutta ihan kalleimpia suosikkivärejä en nappimuotoisina heti käyttäisi Sealing Gelin kanssa. Parhaiden luomivärien käyttö ei tosin ole tarpeenkaan, sillä vähän heikompipigmenttiselläkin värillä saa aikaan voimakkaan rajauksen. Jos käyttää mustan sijaan jotain värikästä luomiväriä, kannattaa huomioida, että Sealing Gel saattaa vähän tummentaa väriä. Tuo pieni kovettumisongelma on ainut, jota minulla on Sealing Gelin kanssa ollut, ja se on niin pieni miinus, että se ei estä tuotteen olemasta nykyinen suosikkirajaustuotteeni.

Sealing Gel myydään pakkauksessa, jossa on kaksi 6ml pulloa. Avatulle tuotteelle luvataan 12kk käyttöaikaa, mikä on hyvä, sillä yksi pikkupullo kestänee kauan. Itse olen käyttänyt tätä nyt pari kuukautta lähes päivittäin eikä ensimmäinen pulloni tunnu vielä kovin paljoa huvenneen. Läpinäkymättömästä pullosta ei tarkkaa määrää näe, mutta hölskytellessä pullossa tuntuu olevan vielä runsaasti nestettä. Minusta Sealing Gelillä on ihan loistava hinta-laatusuhde!


Vasemmalla Sealing Gel + Urban Decayn Perversion luomiväri (vanha koostumus), keskellä Devour -punaa reilummin ja oikealla Devour häivytettynä.


Rakastuin Illamasquaan heti ensitilauksella ja tulen varmasti tilaamaan toistekin. Illamasqualla tuntuu olevan erilaisia alennuskampanjoita suhteellisen usein ja niitä kannattaa hyödyntää, kun merkki kuitenkin on vähän hintavampi. Tällä hetkellä tekisi kovasti mieli tilata muutama tuote Illamasquan loistavasta alesta, mutta rahatilanteeni on sen verran heikko, että tilaus taitaa nyt jäädä haaveeksi.Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Illamasqua ei käytä eläinkokeita!

p.s. Kissani ilmeisesti hyväksyy blogin uuden bannerin, kun yritti siepata siitä tänään linnun kuvan :)

4 kommenttia :

 1. Voi ei, sä hankit tuon Devourin! Se on nyt alessa ja klikkailinkin sen koriin mutta... Ne postikulut :( Koin ne yksinkertaisesti liian kalliiksi muutamasta tuotteesta, vaikka ne itse tuotteet kuinka olisivat hyvässä alessa itsessään.

  No, superpunaisen punan metsästys jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Devour on kyllä ihana superpunainen. Yritä saada joku tilaamaan yhdessä vaikka joskus kun on Illamasqualla jokin alennuskoodi, niin ei postarit niin kirpaise. Mää lopulta sorruin tilaamaan muutaman tuotteen näistä aleistakin, vaikka ei ois ollut varaa...ei mun oo pakko syödä ens kuussa :D

   Poista
 2. Tuo Sealing Gel alkoi kyllä nyt kiinnostaa ja kovasti. Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Jos päädyt hankkimaan sen, niin toivottavasti tykkäät yhtä paljon kun minä!

   Poista