lauantai 9. helmikuuta 2013

LivBox: helmikuu

Tällä kertaa hain LivBoxini postista, sillä en ollut kotona sitä vastaanottamassa ja kerrostalon postiluukustahan kyseiset laatikot eivät mahdu.

Olin jo valitettavasti yhden tuotteen nähnyt muualta vahingossa, mutta kun tarpeeksi välttelin LivBox -aiheisia juttuja blogeissa ja Facebookissa, loput tuotteet olivat sentään yllätys. No vielä suurempi yllätys oli, kun avasin boxin ja totesin jo voimakkaasta tuoksusta, että jokin taitaa nyt olla rikki...ja näinhän se oli. Tämän kuun boxissa tullut hajuvesiputkilo oli palasina ja kaikki muutkin tuotteet+minä itse+kassini sisältöineen tuoksuivat (haisivat) hyvin voimakkaasti hajuvedelle. Olin itseasiassa haistanut tuoksun jo kotimatkalla ja ensin luulin, että se on edessäni kävelevä nainen, mutta kävi jo silloin mielessä, että tuoksu voisi olla kyllä LivBoxistakin peräisin. 
Laitoin heti sähköpostia LivBoxille ja sieltä luvattiin lähettää uusi tuote. Harmittaa kuitenkin, koska en olisi halunnut hajustaa koko gradumateriaaliani sisältävää kassia ja muita boxin tuotteita kyseisellä hajuvedellä. Mutta jatketaanpa kuitenkin tämän kuun laatikon sisältöön muutenkin kuin rikkinäisen hajuveden osalta.


Helmikuun tuotteet, rikkinäinen hajuvesiputki vielä pakkauksessaan.


1. Essie - kynsilakka: Kuun teemana oli ystävänpäivä ja pinkki väri, joten saamani kynsilakka oli teemaan sopiva purkkapinkki Lovie Dovie. Jos tämä olisi täysin eläinkokeettoman merkin lakka, olisin innoissani tästä, nyt on enemmänkin ihan ok fiilis. Väri on kiva ja minulla ei ole yhtään pinkkiä lakkaa, joten tämä jäänee itselleni. Muuten en Essien lakkoja ostaisi, sillä eläimillä testaava L'oréal omistaa Essien. Tuotteen hinnaksi LivBox antaa 13,90e/14ml ja omassa pullossani ainakin kokona on 13,5ml. En tiedä eikö tämä oikeasti ole täysikokoinen vaan vain naurettavan puoli milliä pienempi versio, mutta lasketaan nyt kuitenkin täysikokoiseksi ja arvoksi 13,90e. Essie ei siis ole eläinkokeeton :(

2. John Galliano - Parlez-moi d'Amour (edt) hajuvesi: Tämä oli siis se rikkinäisenä saamani hajuvesi. Ihan ok tuoksulta vaikuttaa, mutta ei ole kiva näin kun joka paikka haisee tälle ja hyvinkin voimakkaasti. Saanen siis uuden tilalle ja annan sen varmaan eteenpäin. Näytteen koko on 10ml ja hinnaksi annetaan 42,90e/30ml, eli tämän arvoksi tulee 14,30e. Tietääkseni John Galliano ei valitettavasti ole eläinkokeeton :( (Huom! Osa boxin tilaajista sai tämän tilalla kolme minihajuvesinäytettä {á 1,2ml}, joista yksi oli kai miehille.)

3. We Care Icon - Love Story Body Butter vartalovoi: Sokoksen oman merkin kuivalle ja herkälle ihollekin soveltuva vartalovoi siis. Tämä oli tietääkseni helmikuun boxin ainut täysin eläinkokeeton tuote. Sinänsä ihan mukava tuote, mutta itselläni on jo useampi vartalovoide jonossa eikä tämän haju ollut mikään suosikkini, vaikka ei nyt epämiellyttäväkään. Epäilen, ettei tämän kosteutustehotkaan riitä superkuiville jaloilleni, mutta säästän lopullisen tuomion kuitenkin siihen, kun olen oikeasti tuotetta käyttänyt. Tämä varmaan jää nyt kuitenkin kesää odottamaan. Plussaa siitä, että 97% raaka-aineista luvataan olevan luonnosta. Hinnaksi annetaan 6,90e/200ml ja tämä on täysikokoinen tuote. Tietääkseni We Care Icon on eläinkokeeton :)

4. Olay - Regenerist ihonhoitosarja: Sarjaan sisältyvät kolme tuotetta 3 Point Super Serum, 3 Point Treatment Cream ja Night Renewal Elixir. Tuotteet lupaavat uudistaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Ensimmäinen tuote tarkoitettu seerumiksi puhdistuksen jälkeen ennen kosteusvoidetta, toinen on voide erityisesti ihon ongelmakohdille esim. silmänympäryksiin, kaulalle ja leualle ja kolmas on yön aikana uudistava tuote. Nämä lienee suunnattu omaani kuivemmalle ja vanhemmalle iholle, joten ei oikein itseäni kiinnosta. Päätyvät siis luultavimmin äidilleni. Seerumille ja Eliksiirille hinnaksi annetaan 28,90e/50ml ja voiteelle 24,90e/50ml. Kaikki näytteet ovat 7ml, joten arvoiksi tulee n. 4,05e kalliimmille tuotteille ja 3,50e voiteelle. Tietääkseni Olay ei valitettavasti ole eläinkokeeton :(


Pahoittelen jälleen huonoa kuvanlaatua.


Yhteenveto: Helmikuun boxissa oli kaksi täysikokoista tuotetta ja neljä näytettä. Arvoa sisällölle tulee laskujeni mukaan n. 46,70e. Tämä on siis kolmesta boxistani selvästi halvin. Nyt alkaa näyttämään, että monen pelkäämä ilmiö halpenevista ja huononevista boxeista on toteutumassa. Eläinkokeettomia tuotteita oli vain yksi, joten senkin puolesta huonoin laatikko. Lisäksi harmitti rikkinäinen hajuvesi ja sen "tuhot", joten aika pettymys tämä boxi oli.

Nyt kolmen boxin jälkeen olisi aika tehdä päätös jatkotilauksesta. LivBox onkin jo muistutellut asiasta parillä sähköpostilla. Minulle päätös oli helppo, en tilaa uutta jaksoa. Kokonaisuudessaan minulle tuli kolmesta laatikosta vähän sopivia tuotteita. Tähän mennessä en ole varsinaisesti ihastunut kuin yhteen tuotteeseen. Ihan ok tuotteita on ollut muutama. Meikkejä minulle tuli kokonaista yksi kappale, Rimmelin huulipuna, jonka saa äitini. Kynsilakkoja en laske meikeiksi. 
Vaikka boxien arvo aina ylittääkin niiden hinnan, eivät nämä ole hintansa arvoisia minulle. Minuakin alkoi lisäksi tässä kuussa jo vähän tökkimään, että boxiin laitetaan jatkuvasti kaupoissa ilmaisnäytteenä jaettavia tuotteita. Myöskään boxin vaihtelevien sisältöjen osalta nallekarkit eivät ole menneet aivan tasan tilaajien kesken, sillä boxien arvot ovat vaihdelleet.

Toivoisin boxeille yhä jonkinlaista profilointimahdollisuutta, esim. eläinkokeettoman kosmetiikan toive, oman ihotyypin valinta ja se, saako tuotteissa olla myös miehille suunnattuja vaihtoehtoja. Lisäksi boxit pitäisi suunnitella, siten että kaikki saavat saman arvoisen boxin. Jos ei nyt ihan sentilleen, niin ainakin lähes samanarvoiset. Mikäli toimiva profilointi olisi mahdollinen, tilaisin boxia jatkossakin. Tällä erää ja tässä tilanteessa tilaamiseni kuitenkin loppuu. Jos joku ostaisi tilauksen minulle lahjaksi tai voittasin tilauksen arvonnasta, en pistäisi pahakseni, mutta omia rahojani en enää tähän sijoita. Minun tuurillani seuraavat boxit ovat sitten täynnä haluamiani tuotteita, mutta sille ei sitten voi mitään :)


Loppukevennyksenä vielä kuva siitä, millaisessa kunnossa hajuvesinäytteeni saapui.


*Vuosipäivä -arvonnan osallistumisaika on päättynyt ja arvon voittajan viikonlopun aikana*

Olen tilannut LivBoxin itse, omilla rahoillani ja mielipiteet siitä ovat omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Mainittujen merkkien eläinkoestatus löytyy jokaisen tuotteen kohdalta tekstistä!

10 kommenttia :

 1. Pistin juurikin pari viikkoa sitten livboxitilauksen menemään ja harmittelin ettei helmikuun boxi ehi tuleen, mutta ei harmita enää. Tuo kynsilakka on kiva, mutta muu vähän "turhia". Nyt alko muakin vähä pelottaa, että just ku mä tilasin niin laatu alkaa vaan laskee entisestään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että LivBox tiimi kuuntelee kritiikkiä ja parantaa taas pakettien tasoa :)

   Poista
 2. Mulle tulee ens kuussa mun tilauksen viimeinen boxi, katsotaan sitten jatkanko tilausta. Noi Olayn näytteet ja (itselleni tulleet) 3 tuoksunäytettä eivät oikein napanneet...
  Tuo ajatuksesi profilointimahdollisuudesta kuulostaa loistavalta, laita ihmeessä se LivBoxille eteenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen LivBoxille täyttänyt sellaisen palautelomakkeen ja ainakin muistelen siinäkin maininneeni profilointimahdollisuudesta. Voisin kyllä jossain vaiheessa laittaa vielä ihan suoraan sähköpostillakin palautetta.
   Nuo Olayn näytteet ja hajuvesinäytteet tuntuvat olleen aika monelle pettymys, enkä kyllä paljon itsekään niistä välitä :)

   Poista
 3. Minäkin olin pettynyt helmikuun LivBoxiin. Ainoa kiva tuote oli Essien kynsilakka, mutta harmikseni olin juuri ostanut melkein samansävyisen Essien kynsilakan. Se paksu vartalovoide oli itselleni melko turha, tosin kaipa se tulee jossain vaiheessa käytettyä vaikka kantapäärasvana, jos ei muuten. Saamilleni tuoksutestereille ja Olay testereille en oikeastaan laske mitään arvoa, koska niitä saa ilmaiseksi kaupoistakin.

  Jos Livboxin taso on tätä (halpissarjoja ja testereitä), niin melkein sanoisin huijaukseksi sitä mainoskampanjaa, mitä loppuvuodesta käytiin jakamalla bloggareille Livboxissa laadukkaita täyskokoisia/näytekokoisia tuotteita! Ei tämä ole yhtään sitä, mitä ihmisten annettiin ymmärtää saavansa Livboxissa...

  Mulle tulee vielä maaliskuun Livbox enkä sen jälkeen aio jatkaa tilausta. Tosin melkein veikkaisin, että seuraava Livbox olisi parempi, koska aika monella on ensi kuun jälkeen tilaus katkolla ja he miettivät jatkavatko vai eivät. Siksi olisi Livboxilta fiksua laittaa viimeiseksi paketiksi jotain parempaa, niin moni voisi innostua ottamaan vielä jatkoa. Mutta saapa nähdä :)

  Onhan tuo yllätyksellisyys sinänsä ollut kivaa, mutta mieluummin säästän 13,90 kuukaudessa ja ostan sillä rahalla jotain, mitä oikeasti haluan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se marraskuussa bloggareille jaettu paketti oli tosiaan paljon parempi kuin nämä viimeisimmät. Ymmärrän kyllä, että aina ei voi olla niin paljon täysikokoisia tuotteita, mutta jotain tasoa kyllä pitäisi löytyä.

   On kyllä mielenkiintoista itselläkin seurata, millainen ensi kuun boxi on. Paineet saada hyvä boxi on varmasti kovat, kun nyt on tullut paljon kritiikkiä. Toisaalta seuraavankin kuun boxin tuotteet on ilmeisesti jo valittu (taisivat FB sivuillansa näin mainita), ja voi olla vaikea alkaa parantaa sitä, mikäli merkkien kanssa on jo sopimuksia, että heidän tuotteensa on ensi kuun boxissa. Täytyy toivoa, että boxi on koottu valmiiksi hyvin.

   Yllätys ja sen odottaminen jäi minullekin tästä mukavimmaksi kokemukseksi, mutta en myöskään viitsi siitä maksaa tuota 13,90e. Jos boxia saadaan vähän paranneltua ja itse olen myöhemmin vähän paremmissa varoissa, voin ajatella tilaavani boxin uudelleen.

   Poista
 4. Mua niin naurattaa nuo "97% luonnonmukaisia ainesosia" ei-luonnonkosmen tuotteissa, sillä yleensä suurin osa noista tuotteista on vettä... :D

  Ei kyllä vakuuttanut mua tämä(kään) boksi, en onneksi ole rahojani tähän laittanut kiinni. Profilointia on moni näihin kaivannut ja toivottavasti sellainen saadaan. Ei ole kiva lukea monesta blogista arvosteluja täysin samasta setistä :/ Vaikka voisihan ne postaukset sitten jättää lukematta, mutta paatumattomana blogiaddiktina en vain voi... :D

  PS. Voisitko ottaa kirjain/numerovarmistuksen näistä kommenteista pois? Mun on jostain syystä hirveän vaikea saada selvää noista kirjaimista, ja joudun usein klikkailemaan uudet monta kertaa. Omassa blogissa toimii ihan hyvin se Bloggerin oma roskapostifiltteri, ehkä yksi roskaposti on päässyt läpi lähes kahden vuoden aikana :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy toivoa, että se profilointimahdollisuus joskus tulisi. Joissain ulkomaiden boxeissa mun käsittääkseni on se.

  Mulla ei tietääkseni pitänyt ees olla tuo kirjain/numerovahvistus päällä kommenteissa. Minäpä katson asiaa ja yritän saada sen pois :)

  VastaaPoista
 6. Itselleni on tullut 2/3 boksia ja tämä helmikuun kattaus oli melkoinen pettymys. Kuvittelin jotenkin, että tässä livbox-jutussa olisi kyse meikeistä ennemmin kuin jostain hemskutin rasvoista, hajuvesinäytteistä ja rumista kynsilakoista.

  Tammikuun boksin sisältöä en ole osittain kokeillutkaan: En usko mihinkään ihme hiusöljyihin, kuorintajauhetta en uskalla kokeilla, koska ihoni on talven vuoksi erittäin huonossa kunnossa, silmänympärysihosta puhumattakaan :/

  Jäin kaiholla muistelemaan blogeissa esiteltyä marraskuun tai joulukuun laatikkoa, jossa tuli se ihana luomiväri.
  Mikäli en maaliskuun boksissa saa yhtäkään luomiväriä tai mitään "oikeaa" meikkituotetta, niin en jatka tilaustani myöskään :/

  Itse päätin aloittaessani livboxin tilauksen, että en osta näinä kolmena kuukautena meikkituotteita mistään :) Se päätös on aikashyvin pitänyt ja etenkin nettikauppashoppailut kosmetiikan saralla ovat jääneet kokonaan pois ;) Eli livboxeista on jotain muutakin iloa ja hyötyä kuin itse laatikko ;)

  Lopuksi kehun blogisi livbox esittelyitä sillä, että kerrot mahdollisesta eläinkokeilla testatusta tuotteesta. Erotut muista esittelijöistä (=blogeista) juuri tuolla :)

  PS. Löysin tänne googlesta.

  VastaaPoista
 7. Minulle oli myös pettymys, että meikkituotteita on ollut niin vähän. Minulle tuli tosiaan kolmesta boksista ainoastaan se yksi Rimmelin huulipuna ja sekin meni äidilleni.

  Mulla ei valitettavasti LivBox ole estänyt muitten meikkien tilaamista :D Nostan kyllä (kuvitteellista) hattua sulle, että oot pystynyt hillitsemään muita shoppailujasi.

  Kiva, että joku tykkää tuosta, että kerron aina meikkien eläinkoetilanteen. Minulle se on tärkeä asia, niin haluan täälläkin sen huomioida. Vaikeaa asiasta tekee vain se, että luotettavaa tietoa on joskus aika vaikea löytää.

  VastaaPoista