keskiviikko 20. helmikuuta 2013

LivBoxin satoa

Kolmesta LivBoxistani jäi minulle lopulta omaan käyttöön vain osa tuotteista. Kaksi tällaista oli Dermalogican overnight repair serum ja Moroccanoil treatment -hoitoöljy hiuksille. Koska nämä olivat niitä melko harvoja tuotteita, joita kokeilin itsekin, päätin kirjoittaa niistä lyhyesti myös tänne blogiin. Aloitetaan seerumista.





Overnight repair serum kuuluu Dermalogican Age Smart -tuotelinjaan ja on suunnattu ikääntyneelle tai ennenaikaisesti ikääntyvälle iholle. Oma ihoni ei ihan tähän kategoriaan kuulu, mutta halusin kokeilla seerumia kuitenkin itselleni, koska saan harvoin tilaisuuden kokeilla tämän hintaluokan tuotteita. Alla vielä laajempi kuvaus tuotteen lupauksista sekä tuotteen INCI, molemmat lainattuna Dermalogican sivuilta.

Maksimoi ihon öistä korjaantumisprosessia, tällä ainutlaatuisella tehoseerumilla, joka minimoi hienoja juonteita ja lisää ihon heleyttä. Levittämällä öljymäistä seerumia suoraan ihollesi tai sekoittamalla sen Dermalogica -kosteusvoiteeseesi saat huomattavia ihon ikääntymistä vastaan taistelevia hyötyjä. Tähän öljypohjaiseen tehoseerumiin on lisätty peptidi, joka stimuloi kollageenin muodostumista, kiinteyttää sekä lisää ihon joustavuutta. Tehokas argan- ja ruusuöljy heleyttävät ja tasoittavat hienoja juonteita. Ei sisällä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Portulaca Pilosa Extract, Sucrose Cocoate, Palmitoyl Tripeptide-38, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Alaria Esculenta Extract, Cananga Odorata Flower Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Eugenia Caryophylus (Clove) Flower Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Rose Flower Oil, Geranium Maculatum Oil, Citrus Aurantium Bergamia, Ocimum Basilicum (Basil) Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Murraya Koenigii Leaf Oil, Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Citronellol, Eugenol, Limonene, Geraniol, Linalool, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Cetearyl Ethylhexanoate, Sorbitan Isostearate.

Käytin itse seerumia ohjeen mukaisesti iltaisin ja laitoin sen suoraan iholle ennen kosteusvoidetta. Tuotetta tosiaan tarvitsi vain ohjeistetun 4 - 6 tippaa koko kasvoille. Joka ilta en tätä käyttänyt vaan vuorottelin Denova Pron normalisoivan seerumin kanssa.
Aluksi huomasin, että iho tosiaan oli hoidetun ja kirkkaan näköinen niitä iltoja seuraavina aamuina, joina olin tätä seerumia käyttänyt. Seerumi siis kyllä selvästi toimii ja hoitaa ihoa. Minulle alkoi kuitenkin ilmaantua ongelmia, kun olin käyttänyt tätä hetken aikaa. Huomasin, että minulle alkoi ilmestyä tavallista enemmän näppylöitä, ja koska tämä oli ainoa uusi tuote ihonhoidossani, epäilin seerumin aiheuttavan näppylät. Lopetin tämän käytön ja ihoni alkoikin muutaman päivän kuluttua palata itselleni normaaliksi. Todennäköisesti tämä öljypohjaisena alkoi tukkia minun rasvoittuvaa ihoani. 
Sanoisin siis, että tuote on kyllä toimiva, mutta sitä kannattaa käyttää vain vähän vanhemmalle ja kuivemmalle iholle. Lisäksi minun on pakko mainita, että seerumissa on todella voimakas yrttinen/eteeristen öljyjen haju, josta ainakaan itse en pitänyt yhtään. Sain itseasiassa hajusta päänsäryn. Ilmeisesti "tuoksu" on tyypillinen Dermalogican tuotteille ja jotkut eivät siitä häiriinny, mutta tuotetta kannattaa ehkä käydä haistelemassa, mikäli mahdollista, ennen kuin ostaa sen. Dermalogican verkkokaupassa seerumin hinta on 82,60e/15ml. Itselläni kokeilussa oli siis 5ml minikoko ja itselläni käyttämättä jääneen seerumin lopun lahjoitin äidilleni.


Huomaatteko kuvausapurin tassut taustalla?


Moroccanoil -hiusöljy on jo kulttimaineessa oleva hiustenhoitotuote ja oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan sitä itse. LivBoxissa öljystä tuli 10ml näyte, joka itselläni riitti n. 15 käyttökertaan. Öljy olisi ehkä riittänyt useampaankin kertaan, mutta täydestä näytepullosta oli aika vaikea annostella öljyä ja aluksi sitä lurahteli ehkä turhankin paljon kerralla käyttöön. Alla jälleen tuotteen lupaukset kopioituna PrimeBeauty -sivustolta ja INCI pullon kyljestä.

MOROCCANOIL® TREATMENT on ainutlaatuinen arganöljy, joka imeytyy välittömästi hiuksiin luoden upean kiillon ja silkkisen pehmeyden kaikentyyppisille hiuksille. Se on monipuolinen hoito-, muotoilu- ja viimeistelytuote, joka myös nopeuttaa hiusten kuivausta ja muotoilua. Se myös vahvistaa hiuksia, selvittää tehokkaasti ja tekee hiuksista helposti hallittavat.  Pienikin määrä Moroccanoil Treatment -öljyä imeytyy hiuksiin korjaten, elvyttäen ja virkistäen välittömästi hiuksia. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen hiukset ovat silminnähden kiiltävämmät ja terveemmät. Säännöllinen käyttö edelleen tervehdyttää hiusta, ehkäisee ja hoitaa kaksihaaraisia sekä vahvistaa ja korjaa hauraita ja katkeilevia hiuksia.

INCI: Cyclomethicone,  Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Fragrance (Parfum), Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, CI 26100 (Red 17), CI 47000 (Yellow 11).


Moroccanoilia käytin joka hiustenpesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Levitin pienen määrän öljyä keskittyen hiusten latvoihin ja lopuksi harjasin hiukset läpi Tangle Teezerilla. 
Vaikka öljy on melko paksun tuntuista, se ei jättänyt hiuksia raskaan tai öljyisen tuntuiseksi. Tuoksu öljyssä on aika voimakas, mutta ei epämiellyttävä. Hiukset tuntuivat selvittyvän hyvin ja jäävän melko pehmeiksi ja sileiksi öljyn jälkeen. Moroccanoilin tehoissa ei siis ole mitään vikaa. 
Ongelma minulle onkin lähinnä öljyn hinta. 100ml pullo Moroccanoilia maksaa noin 49e ja itse en huomannut tehossa eroa halvempiin hiusöljyihin. Minullahan on ollut käytössä Schwarzkopfin Bonacure -linjan hiusöljy ja saan täsmälleen saman tuloksen sillä. Schwarzkopfin Oil Miracle maksaa alle puolet Moroccanoilista ja vieläkin halvempiakin vaihtoehtoja löytyy. Moroccanoilin etuna verrattuna Schwarzkopfin tuotteisiin on kuitenkin eläinkokeettomuus.
Moroccanoil on siis varsin mukava ja toimiva tuote, mutta ylihinnoiteltu. Vaikka en enää toiste osta Swarzkopfin tuotteita, en aio sijoittaa Moroccanoiliinkaan. Minulla onkin Oil Miraclen loputtua uuden, eläinkokeettoman hiustenhoitotuotteen etsintä edessä. Moroccanoilia voisin ostaa, jos sen saa jostain reilusti alennettuun hintaan. Lopuksi vielä mainitsen, että vaikka Moroccanoilia markkinoidaan nimenomaan argan -öljyn voimin on siinä kuitenkin kahtena ensimmäisenä ainesosana silikoneja, joten tuotteen siloituskykyä ei voi täysin argan -öljyn ansioksi laskea. Onneksi en ole itse kovin silikonikammoinen.


Nämä kaksi tuotetta olivat siis molemmat ilmeisen toimivia, mutta seerumi ei sopinut iholleni ja hiusöljy on mielestäni ylihinnoiteltu. Kumpaakin oli kuitenkin mukava päästä kokeilemaan, sillä ne ovat normaalisti ostettuna budjettini ulkopuolella.
LivBoxista muuten vielä sen verran, että sain helmikuun boxin rikkoutuneen minihajuveden tilalle uuden ja lisäksi LivBox -tiimi lähetti minulle Dr. Hauschkan ruusuvoiteen ja Lady Gagan hajuvesinäytteen korvauksena. Vaikka noille korvaustuotteille ei itselläni mitään hirveää tarvetta ole, niin arvostan kyllä, että LivBox lähetti hyvitystä.


Postauksen tuotteet saatu itse ostamastani LivBoxista ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Dermalogica on vetäytymässä Kiinan markkinoilta ja muuten eläinkokeeton ja Moroccanoil on tietääkseni eläinkokeeton.

8 kommenttia :

  1. Hyvä postaus! Kiva kun rellisiä bloggaajiakin löytyy vielä blogimaailmasta! Kiitos. :)
    Aiotko muuten tilata jatkossakin livboxia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tällä hetkellä en ainakaan aio jatkaa LivBox -tilausta. Mahdollisesti myöhemmin tilaan uudelleen, jos oma rahatilanne on parempi ja LivBoxin taso paranee tai siihen tulee jotain profilointimahdollisuutta,

      Poista
  2. Oon katellut, että Biozellillä on tosi edullinen arganöljyeliksiiri, siinäkin näytti olevan reilusti silikonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ei oo pitkään aikaan tullut katseltua hiustenhoitotuotteita markettipuolelta, niin en itse ees tiedä, mitä siellä on tällä hetkellä tarjolla :)

      Poista
  3. Tohon seerumiin liittyen, joskushan iho reagoi tehotuotteisiin koska ei oo tottunu niihin, jolloin kannattaa pitää pieni tauko niistä ja kokeilla sit uuestaan. Tietysti voi myös olla et se ei sovi just omalle iholle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voihan se tietenkin tuotakin olla. Tuosta pikkunäytteestä ei kuitenkaan enää kovin montaa kokeilua ois ollut ja kun ei se mun ihotyypille (eikä budjetille) ole suunnattukaan, niin ei mulle ois kuitenkaan hirveenä ollut hyötyä tuota kokeilla enempää ja mää kyllä edelleen epäilen, että se öljymäärä oli mun iholle liikaa :)

      Poista
  4. Mä rakastuin Moroccanoiliin LivBoxin kautta ja ostin täyden pullon Stockan alennuskupongilla :) Kymppi pois hinnasta sai minut raottamaan kukkaroani, vaikka kallis tuote on silti. Vaikka minulla onkin pitkät hiukset, niin tuotetta tarvii oikeasti niin vähän, että näytepullossakin on vielä jäljellä 1/3 yli kuukauden säännöllisen käytön jälkeen (joka pesun jälkeen). Uskoakseni siis täysikokoinen puteli kestää myös melko pitkään, eikä siksi ollut niin pahan hintainen kuitenkaan :)

    Kiva, että sait kunnon korvauksen rikki menneestä tuotteesta, vaikka se luultavasti postin vika olikin, eikä LivBox tiimin. Oma boksini lähti väärään osoitteeseen ja seikkaili viikkoja (olisin kyllä kaivannut hyvitystä pitkästä odottelusta, mutta minulle tarjottiin uutta boksia, mikäli laatikko ei löydä perille). Boksi kuitenkin löysi vihdoin tiensä kotiin ja minä saan tyytyä siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moroccanoilissa ei mun mielestäkään ollut tuotteena mitään vikaa, mutta hinta sais olla mun makuun reilusti pienempi, koska oon tosiaan saanut ihan vastaavia tuloksia huomattavasti halvemmillakin tuotteilla. En tiedä vielä kokeilenko seuraavaksi Goldwellin kehuttua öljyhoitoa vai ostanko välillä vaihteeksi jonkun muun kuin öljyhoitiksen.

      Sulle ois kyllä ollut tosiaan joku pieni hyvitys paikallaan, kun noin kauan jouduit odotteleen boxia.

      Tuon oman rikkoutuneen hajuveden kyllä pistäisin yhtä paljon LivBoxin kuin postin syyksi, koska se putkilo on niin ohutta lasia ja ainakin mun boxi oli pakattu niin, että siellä pääsi kaikki tuotteet heilumaan miten sattuu. Vähän paremmin pehmustettuna tuskin ois ollut mitään ongelmaa.

      Poista