torstai 7. helmikuuta 2013

Töihin sopimaton!

Ulkomaisissa meikkiblogeissa näkee usein OCC:n Lip Tar -huulimeikkejä. OCC eli Obsessive Compulsive Cosmetics onkin tunnettu nimenomaan näistä jo kulttimaineen saavuttaneista huulituotteista, joita varmaan parhaiten kuvaa nimitys nestemäinen huulipuna. Itse olin jo pitkään haaveillut Lip Tarista ja lopultakin löysin nettikaupan, josta haluamaani väriäkin sai eikä postikulut olleet hirveät. Tilasin Lip Tarin brittiläisestä Love Make Up -nettikaupasta. Suomesta näitä ei tietääkseni saa mistään.
Väriksi valitsin Metallurgy -kokoelman kullanhohtoisen punaisen Super NSFW:n. Alkuperäiset Lip Tarit eivät sisältäneet mitään shimmeriä tai glitteriä, mutta viime syksynä julkaistiin kokoelma värejä, joissa on shimmeriä metallisen ulkonäön saavuttamiseksi. 
OCC:lla on todella laaja valikoima värejä, tietääkseni yli 40 sävyä, ja niiden erikoisuutena on myös se, että värejä voi sekoitella keskenään luodakseen omia sävyjä. Värejä löytyy perinteisistä punaisista, pinkeistä ja nudeista sinisiin, vihreisiin ja jopa mustaan. Musta ja valkoinen Lip Tar on tosin tarkoitettu enimmäkseen värien vaalentamiseen tai tummentamiseen. Myös täysin kirkas Lip Tar on olemassa ja sitä voi käyttää vaikka huulille sopivien irtonaisten luomivärien kanssa ja tehdä omia, kestäviä huulipunia.

Tietääkseni Lip Tarien mukana tulee useimmiten huulisivellin, joka on välttämätön tuotteiden levittämisessä huulille. Itsekin sain siveltimen tilaukseni mukana ja Lip Tar ja sivellin maksoivat yhdessä 9,99£/10ml (n. 11,50e). Postikulut Love Make Upilta olivat 4,50£ (n. 5,20e). Huulisivellin on pieni, mutta laadukas. Pidin siitä, että se on napakka ja kapea, joten sillä saa värin levitettyä tarkasti huulille.


Super NSFW huulillani. En käyttänyt huultenrajauskynää ja kuva on otettu luonnonvalossa.


Super NSFW (not safe for work) on minun nähdäkseni pohjaväriltään aavistuksen kylmänsävyinen, voimakas punainen. Siinä on kuitenkin kultaista shimmeriä, joka lämmittää väriä. Uskoisinkin, että sävy sopii useimmille ihonsävyille ja olenkin nähnyt tätä käyttävän niin lämmin- kuin kylmäsävyisten ja sekä tumma- että vaaleaihoisten. OCC:lla on olemassa myös NSFW niminen sävy, johon tätä ei kannata sekoittaa, sillä kyseessä on eri sävyt. NSFW:ssä ei ole mitään shimmeriä. En osaa varmasti sanoa, onko NSFW:n sävy sama kuin Super NSFW:n pohjasävy, mutta sekin on voimakas punaisen sävy.

Lip Tarit on pakattu pieneen tuubiin, jossa on kapea nokka. Pakkaus toimii hyvin, sillä siitä saa väriä tarpeeksi pienen määrän. Lip Tarit ovat erittäin pigmenttisiä ja niitä tarvitsee äärimmäisen pienen määrän koko huulet täysin peittävään lopputulokseen.10 ml tuubi riittää varmasti iäisyyden.
Koostumus on siis nestemäinen.Väri kuivuu huulille melkein täysin ja pysyy hyvin. Huulet kannattaa olla näiden alla hyvin kosteutetut, sillä väri voi korostaa kuivia kohtia. Vaikka väri kuivuu, ei se itsessään kuivata huulia. Tuoksu Lip Tareissa on kevyt piparmintun tuoksu, sillä näissä käytetään säilöntäaineena piparminttuöljyä. Mitään kihelmöintiä tai viileän tunnetta näistä ei kuitenkaan tule.
Se tarviiko Lip Tarin päälle laittaa huulikiiltoa kosteuttamaan riippuu siitä, mihin omat huulet ovat tottuneet. Itselläni on yleensä aina huulirasvaa tai kiiltoa, joten jossain vaiheessa alan tuntea, että haluan laittaa kiiltoa Lip Tarin päälle. Kiillon laittaminen huonontaa vähän värin pysyvyyttä, mutta sanoisin, että nämä kestävät kiillon alla paremmin kuin useimmat huulipunat. Ilman kiiltoa väri pysyy helposti 5-6 tuntia tai pitempäänkin. Juomisenkin nämä kestävät aika hyvin ja pieni syöminenkään ei haittaa. Kokonaisen aterian jälkeen nämäkin kuitenkin kaipaavat korjailua.


Super NSFW vielä kädelleni swatchattuna, luonnonvalo.


Lip Tarit ovat oikein käytettynä ihan loistavia. Huultenrajauskynä ei ole mielestäni välttämätön ja nämä eivät karkaile huulten rajojen yli, kunhan väriä ei ole laittanut liikaa. Oman pienen vaivansa nämä vaativat, sillä siveltimen käyttö on välttämätöntä. Kun värin on kuitenkin laittanut siveltimellä, siitä ei juuri tarvitse huolehtia eikä korjailla. Väriä todella kannattaa ottaa siveltimeen mahdollisimman vähän kerralla, nuppineulan päätä pienempi pisara riittää jo pitkälle. Jos pelkää värin karkaavan huulten rajojen yli tai juonteisiin, niin rajauskynääkin voi tietenkin käyttää apuna.
Sen lisäksi, että Lip Tarit ovat loistavia, pigmenttisiä huulituotteita ovat ne myös täysin vegaanisia. Kaikki OCC:n meikit ovat vegaanisia ja täysin eläinkokeettomia. Nimestään huolimatta ne eivät kuitenkaan sisällä tervaa :)

Suosittelen Lip Tareja kaikille pigmenttisten huulituotteiden ystäville. Vaikka itsekin olen laiska käyttämään huulisivellintä, ovat nämä sen arvoisia. Pidän siitä, että minun ei tarvitse jatkuvasti miettiä onko huulipuna levinnyt yli huulten rajojen tai onko sitä hampaissani, ja tietenkin siitä, että väriä ei tarvitse olla koko ajan lisäämässä. Super NSFW on todella kaunis ja monelle sopiva sävy, eli sitä voin suositella kaikille punaisten huulien ystäville. Nimestä huolimatta olen käyttänyt tätä ihan päivisin ja "töissäni" eli yliopistolla :)


HUOM! Vielä huominen aikaa osallistua arvontaan!


Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia. En saa mitaan hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni OCC ei käytä eläinkokeita!

4 kommenttia :

  1. Näyttää upealta! Näin ne meikkihimot syntyvät. :D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Niin on, ja oikeasti tietenkin vielä parempi kuin mun huonolla kameralla kuvattuna :)

      Poista