keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Zao MakeUp: Luonnollinen huulikiilto

Taannoisella vierailulla tutustumaan Zao MakeUpiin sain muutaman tuotteen testiin. Ensimmäisenä arvostelen Zaon huulikiillon, sillä kiillot ovat sellaisia tuotteita, jotka eivät vaadi kovin pitkäaikaisia testailuja. Sain itse valita värin testiin ja valitsin hyvin neutraalin, lähes värittömän sävyn, sillä tällaisia kiiltoja tarvitsee ja tulee käytettyä aina.

Kiillot on pakattu brändin mukaisesti bambukuoriseen tuubiin. Korkista paljastuu ihan perinteinen doe foot -aplikaattori. Vähän moitittavaa pakkauksesta löytyi, vaikka se on toki kaunis. Kuvasta näkeekin, että kiillon korkki on vähän vinksahtanut. Se meni tuollaiseksi muutaman käyttökerran jälkeen, kun ilmeisesti bambukuoreen tuli pieni halkeama. Omasta mielestäni en edes yrittänyt vääntää tätä mitenkään supertiukalle. Onneksi halkeama on ihan pieni ja käyttöön se ei vaikuta mitenkään. Kiilto ei siis korkin vinksahtamisesta huolimatta valu tuubista ulos.Kuten sanoin, sävyltään tämä kiilto on hyvin neutraali ja vaalea. Numeroltaan sävy on 002. Sävy on hennon vaaleanpunainen ja siinä on kevyesti helmiäistä. Väri on läpikuultava ja vaalentaa huulia vain aavistuksen verran sekä tuo kevyen kiillon ja hohteen. Kiilto ei missään nimessä näytä glitteriseltä vaan siinä on nimenomaan kevyt helmiäisefekti. Vanha suosikkini tällaisista "värittömistä" kiilloista oli Urban Decayn Lip Junkie sävyssä Midnight Cowboy ja tämä voisi ulkonäon puolesta olla sen hillitympi pikkusisko. Zaon kiilto ei ole yhtä kiiltävä ja kimaltava, mutta muuten sävyt antavat samantyyppisen vaikutelman vähän vaalennetuista ja hohtavista huulista. Itselläni on ollut hakusessa Midnight Cowboylle seuraaja, kun en enää UD:ta osta ja tämä on ihan hyvä siihen tehtävään.


Zao huulikiilto 002 huulillani.

Koostumus Zaon kiilloilla on mielestäni hyvin luonnonkosmetiikkaan sopiva, kosteuttavan tuntuinen ja tahmaamaton. Tuntuma huulilla muistuttaa enemmän huulirasvaa kuin -kiiltoa, vaikka ihan niin kosteuttava kiilto ei ole kuin useimmat huulirasvat. Tuoksua mietin hetken aikaa ja sitten huomasin senkin muistuttavan minua huulirasvasta, nimittäin klassikko Labellon tuoksusta. Itse en ole vuosiin käyttänyt Labelloja, mutta sen verran hyvin tuoksu on pinttynyt päähän, että hetken tätä tuoksuteltuani tuli ihan selkeä mielikuva Labellosta. Tuoksu on mieto ja varmasti miellyttää monia.

Kesto kiillolla ei ole parhaasta päästä. Minulla tämä kiilto kestää ehkä pari tuntia ilman kummempia syömisiä tai juomisia, mutta kestävyys onkin yleensä se josta saa tinkiä, jos ei halua tahmaista kiiltoa. Minähän pidän kyllä tahmaisistakin kiilloista, mutta olen kuitenkin aika kaikkiruokainen kiiltojen suhteen ja toisiin tilanteisiin nämä tahmaamattomat ovat parempia :) Oikeastaan ainoat koostumukset, joista en huulikiilloissa pidä ovat sellaiset superliukkaat, jotka eivät pysy huulilla 10 minuuttia pitempään ja superglitteriset kiillot, joissa glitter tuntuu huulilla.

Yksi pieni miinus vielä kiillosta on pakko mainita. Alla olevasta kuvastakin ehkä näkyy, että aplikaattoriin tulee kerralla aika vähän kiiltoa. Ainakaan minulle tuo määrä ei riitä vaan joudun ottamaan kiiltoa useamman kerran putkilosta. Aionkin koittaa irroittaa annostelijan pakkauksesta, jotta saisin kerralla tarpeeksi kiiltoa. Tämä on kuitenkin hyvin pieni harmi tuotteessa ainakin minulle.

Kiiltoa kämmenselälläni.
Aplikaattori.


Kaikenkaikkiaan pidin Zaon kiillosta. Värin sain valita itse, joten luonnollisestikin pidän siitä. Se on helppo sävy, ja minun tulee usein käytettyä tällaisia sävyjä kiireessä, kun ei ehdi miettimään mikä sopisi meikkiin, tämä kun sopii kaikkeen. Koostumuskin on mukava ja erityisesti suosittelen kiiltoa, niille jotka eivät pidä tahmeista kiilloista tai eivät kaipaa liian kiiltävää lopputulosta. Kiilto on hyvä perustuote, joka tulee varmasti käytettyä loppuun, vaikka se ei mitään palavia tunteita aiheutakaan. 

Zao MakeUpin kiillot maksavat 18€/9ml ja niitä myy Oulussa Kauneudella hoitola. Uutena jälleenmyyjänä on Oulussa Parturi-kampaamo Sokos Hotel Eden. Pääkaupunkiseudulla asuvien on mahdollista tutustua ja ostaa Zaoa pian, sillä joulukuun 14. päivä on Helsingin Postitalolla Pro Luonnonkosmetiikka ry:n joulumyyjäiset, joissa Kauneudella ja Zaokin siis ovat mukana. Suosittelen tutustumaan myös Zaon monipuoliseen vakikoimaan meikkipohjista!


Briefly in English: Today I'm reviewing the lipgloss I received for testing when I visited a local beauty salon and importer of Zao MakeUp. I choose the shade of the gloss myself and I went with a very light and neutral shade that goes with every kind of make up.
The bamboo packaking is very beautiful, but the top of the gloss got a bit crooked after a few use. Luckily, that doesn't affect the using of the gloss. My other minor problem is that You get very little product on the applicator at time and I have to dig into the gloss tube several time. Those are still very minor problems.
The lipgloss is in the shade 002 and it's a very sheer, light pink with little bit of shimmer. It gives a lightly glossy look on lips, without looking watery or glittery. I have been looking for a replacement for Urban Decay's Midnight Cowboy Lip Junkie and this is like Midnight Cowboy's modest little sister. This is definitely not as glossy and sparkly as MC, but otherwise looks similar.
The texture of the gloss is closer to a lip balm than a traditional gloss. It is not sticky. It also feels quite moisturising although not as moisturising as most lip balms. The scent reminds me of a Labello lip balm too. 
Really easy gloss to wear for both colour and texture. I use these types of glosses often when I don't have time to think what goes well with my other make up, since this goes with anything. I recommend this to anyone who doesn't like sticky gloss or doesn't want too glossy look. This is a great basic lipgloss.

Postauksen tuote saatu blogin kautta arvosteltavaksi. Kaikki mielipiteet tekstissä ovat omiani enkä saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä tai tämän postauksen kirjoittamisesta. Tietääkseni Zao MakeUp ei testaa eläimillä!
Product in this post was provided by importer for reviewing. All of the opinions are my own and I'm not compensated for writing this post in any way. There's no affiliate links in this post. As far as I know Zao MakeUp is cruelty free!

4 kommenttia :

 1. Kaunis sävy ja pakkaus! Tosi vähän tulee kyllä kerralla, näyttää tarttuvan vain ihan tuohon aplikaattorin päähän ainoastaan. o_0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen tosiaan tuu kun vähän tuohon päähän kiiltoa. Pitää sitten tänne päivittää ku saan aikaseksi kokeilla irrottaa sen annostelijan, niin josko toimis paremmin.
   Sävy on kyllä ihana ja sopii varmasti kaikille :)

   Poista
 2. Mä rakastan luonnonkosmetiikan huulikiiltoja, hoitavat yleensä huulia kuin huulirasva, mutta kuitenkin näyttävät tietysti huulilla kiilloilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tämä tais olla eka luonnonkosmetiikan kiilto. Oon enemmän kokeillut ihonhoitotuotteita ku meikkejä luononkosmetiikan puolelta. Pitäis varmaan kokeilla enemmänkin kiiltoja, tykkään käyttää kosteuttavampia kiiltoja varsinkin talvella!

   Poista