sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kädet kuntoon!

Taannoisella vierailulla Kauneudella hoitolaan ja tutustumaan Zao MakeUpiin ensimmäinen tuote, joka minulle valittiin testiin ei ollutkaan Zaoa vaan ihonhoitosarjasta Paris Exclusive Cosmetics. Varsinkin oikean käteni iho on ollut jo varhaisestä syksystä lähtien rutikuiva ja halkeileva ja sainkin ensimmäisenä käsiini (monessakin merkityksessä) Paris Exclusiven käsirasvan.
Mainitsin jo kasvohoitopostauksessani, että Paris Exclusive Cosmetics on myös sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, sillä on sekä Ecocert että Cosmebio sertifikaatit. Sarjan erikoispiirteenä on erilaisten levien käyttö tuotteissa. Kasvohoidon aikana minulle käytetyissä tuotteissakin oli monessa vaikuttavina aineina eksoottisilla nimillä varustettuja leviä. Joidenkin tuotteiden tuoksussakin oli mielestäni jotain merellistä, mutta mitään kalanhajuisia voiteita ei tarvitse pelätä :D
Sarjaa käytetään ammattilaisten tekemiin kasvo- ja vartalohoitoihin ja myynnissä on myös kotihoitotuotteet. Valikoimaan kuuluu tuotteet naisille, miehille ja vartalolle. Naisille suunnatut tuotteet on pakattu punaisiin pakkauksiin, miehille on varattu musta väri ja vartalonhoitoon tarkoitetut tuotteet löytyy sinisistä pakkauksista. Pakkaukset ovat yksinkertaisia ja tyylikkäitä. Ne näyttävätkin hoitolatuotteilta eikä niitä ensimmäisenä yhdistäisi luonnonkosmetiikkaan.

Saamani käsirasva kuuluu tietenkin vartalonhoitoon ja on pakattu siniseen tuubiin hopeisilla yksityiskohdilla. Tuubissa on rasvaa 50ml ja litteähkö, joskin korkea tuubi sopinee monille käsilaukkuunkin. 50 ml ei tietenkään kestä kovin kauaa käytössä, vaikka voidetta ei tarvitsekaan paljoa kerrallaan, mutta käsilaukkurasvaksi koko on sopiva.
Käsivoiteen koostumus on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Käsiin ei jää imeytymisen jälkeen kalvomaista tunnetta. Kosteutustehot ovat koostumukseen nähden yllättävänkin hyvät, kädet tuntuvat heti rasvauksen jälkeen pehmeiltä. Käytin rasvaa vähän aikaa testimielessä ainoana käsivoiteenani ja käsieni iho meni huomattavasti parempaan suuntaan. Ainoastaan pahimmat kohdat eivät parantuneet tällä, mutta minulla onkin jo oikeastaan ihottumaa käsissä, joten tavallisen käsirasvan ei voi niitä odottaakaan pelastavan. Ihon halkeilun sain kuitenkin kuriin ja, jos kädet nyt ei ihan superpehmeiksi pidemmässä juoksussa muuttuneet, niin selvästi terveempään kuntoon kuitenkin. Hyvien kosteutustehojen lisäksi tämä voide ei kirvellyt käsiäni. Minulla lähes kaikki voiteet kirvelevät käsiä silloin kun ne ovat oikein huonossa ja halkeilevassa kunnossa. Minun käteni tosiaan olivat haastava kohde, sillä ne muuttuivat jo alkusyksystä halkeileviksi ja sain ihottumaläiskiä. Kesälläkin käteni ovat kuivat, mutta eivät sentään halkeile.

Voiteen haju on ainoa asia josta voin varsinaisesti valittaa. Voiteessa on voimakas yrttinen tuoksu, itse olen haistavinani siitä inhokkiani laventelia. Tuoksussa on kuitenkin se hyvä puoli, että heti kun voide on imeytynyt, tuoksukin häipyy suurimmaksi osaksi. Kuten jo mainitsin, voide imeytyy nopeasti, joten hajua/tuoksua ei tosiaan tarvitse kauaa kestää. Minulle tuoksu ei ollut käyttöä haittaava sen nopean häipymisen ansiosta. Luulen, että yrttinen tuoksu jakaa mielipiteitä, mutta tuoksuherkimpiä lukuunottamatta tuskin haittaa ketään suuresti. Itse huomasin myös, että tuoksuun tottui nopeasti ja enää se ei ole minusta kovinkaan paha, vaikka aluksi en pitänyt siitä ollenkaan.
Tuoksusta huolimatta siis pidin Paris Exclusive Cosmeticsin käsivoiteesta. Voide on parhaimmillaan päiväkäytössä, koska imeytyy nopeasti, mutta kosteuttaa kuitenkin hyvin. Voiteen hinta on 11,90€/50ml, joka mielestäni kohtuullinen laatuun nähden, vaikka ei tämä mikään halvin rasva ole. Suosittelen voidetta erityisesti niille, jotka kaipaavat nopeaa ja tehokasta kosteutusta käsille pitkin päivää. Ja tietenkin kaikille luonnonkosmetiikan ystäville, jotka etsivät kevyttä käsirasvaa. Ainoat, joille voidetta en ehkä suosittelisi ovat intohimoisesti yrttisiä tuoksuja inhoavat.

Briefly in English: In my visit to Kauneudella Beauty salon a while ago, I received a hand cream from Paris Exclusive Cosmetics to try. Paris Exclusive is a certified natural cosmetics brand that makes products for both salon and home use. They have lines for women, men and body. Their speciality is to use different kinds of sea algae in their products. They have both Ecocert and Cosmebio certificates.
My hands are very, very dry. In winter time my hands get so dry they crack and get rash and even during summer they are dry. So, my hands were quite a challenge for the Paris Exclusive hand cream. The consistency of the cream is light, but surprisingly moisturising. My hands feel immediately softer after using this. The cream absorbs quickly and leaves no film on my hands. Using this cream did not make the rash go away, but it did make my hands significantly healthier and they did not crack anymore. 
Only thig I dislike is the scent. This hand cream smells like herbs and the scent is rather heavy. Luckily, most of the scent disappear once the cream is absorbed and as I said it absorbs fast. I also noticed that I got used to the scent and I don't hate it anymore.
The cream comes packed in a classy, blue tube. It has 50ml of product and it costs 11,90€. I think the price is fair for a good quality natural cosmetics cream. This is a great hand cream to keep in your purse and to use along the day.

Postauksen tuote saatu blogin kautta arvosteltavaksi. Kaikki mielipiteet tekstissä ovat omiani enkä saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä tai tämän postauksen kirjoittamisesta. Tietääkseni Paris Exclusive Cosmetics ei testaa eläimillä!
Product in this post was provided by importer for reviewing. All of the opinions are my own and I'm not compensated for writing this post in any way. There's no affiliate links in this post. As far as I know Paris Exclusive Cosmetics is cruelty free!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti