tiistai 10. joulukuuta 2013

Kauneudella - kasvohoidossa toista kertaa elämässäni!

Kauneudella tmi. maahantuo luonnonkosmetiikkasarjoja Zao MakeUp ja Paris Exclusive Cosmetics, mutta Kauneudella on myös kauneushoitola. Vierailulla tutustumaan edellä mainittuihin merkkeihin, sain kutsun tulla hoitolaan myös kasvohoitoon. Tällä hetkellä kauneudella hoitolassa hoitoja on tekemässä myös OSAO:n kosmetologiopiskelija Ronja, jonka käsittelyyn pääsin.
Olen ehkä harvinaisuus siinä mielessä, että olin tätä ennen käynyt kasvohoidossa vain kerran elämässäni, kun sain muutamia vuosia sitten siskoltani lahjakortin hoitoon. Olikin mukava päästä joulukuun aloitukseksi pieneen hemmotteluun, joka on näin harvinaista herkkua minulle. Ronja teki minulle ihonpuhdistuksen sertifioidun luonnonkosmetiikkasarjan Paris Exclusive Cosmeticsin tuotteilla. Kuvituksena muutama otos Kauneudella -hoitolasta.
1. Puhdistus
Ensimmäisenä kasvot puhdistettiin Gentle Make-up Removing Gelillä. Puhdistus oli nimen mukaisesti hyvin hellävarainen. En ollut meikannut itseäni hoitolaan mennessä, koska menin suoraan kotoani sinne, joten mitään erityisen tehokasta putsausta kasvoni eivät tarvinneetkaan. Puhdistajassa vaikuttavina aineina: ruiskukkavesi, aprikoosiöljy, papaija- ja suolayrttiuute sekä limen ja sitruunan eteeriset öljyt.
2. Kuorinta
Seuraavaksi kasvojen iho kuorittiin. Gentle Marine Peel -kuorinta tuntui niin ikään hellävaraiselta. Rakeita ei tuntunut olevan hirvittävän paljon ja ne tuntuivat pieniltä. Kuorinnassa vaikuttavina aineina: taikapähkinänkukkavesi, Diatom-levä, merivesi, limen eteerinen öljy ja oligosakkaridit.
3. Höyrytys
Seuraavaksi hoidon rentouttavin vaihe. Sain jäädä peittoihin käärittynä makoilemaan hämärään, sillä aikaa kun laite puhalteli lämmintä höyryä kasvoilleni avaten ihohuokoset. Jos olisin nukkunut edellisenä yönä vähemmän, olisin varmaan torkahtanut hetkeksi tässä vaiheessa. 
4. Mekaaninen puhdistus
Tämä on puolestaan se ihonpuhdistuksen ikävin vaihe. Kasvoilta siis putsaillaan mekaanisesti epäpuhtauksia. Ilokseni kuulin, että minulla niitä löytyi lähinnä nenästä. Ennen minulla on ollut myös poskilla ja otsassa mustapäitä, mutta ahkera BHA -kuorinnan käyttö on saanut nämä alueet kuriin. Mekaaninen puhdistus nipisteli jonkin verran, kun epäpuhtaudet puristettiin ulos, mutta kipu ei missään nimessä ollut sietämätöntä. Ronjalla oli hyvin hellät otteet koko hoidon ajan. Muistelen, että edellisellä kasvoihoitokerrallani tämä vaihe oli huomattavasti kivuliaampi. 
5. Naamio
Pienen rääkkäyksen jälkeen oli taas aika rentoutua. Naamiokseni valittiin kosteuttava ja heleyttävä Beauty Balm Mask -naamio, sillä ihossani oli tällä hetkellä pientä pintakuivuutta. Olen itsekin huomannut, että ihoni vähän vihoittelee tällä hetkellä ja luulen, että viime aikoina selvästi viilenneet ilmat ovat rasittaneet ihoani, jota olen kuitenkin hoitanut aika samalla tavalla kuin alkusyksynkin. Nyt olen vähän skarpannut ja siirtynyt kosteuttavampiin tuotteisiin. Naamio levitettiin kasvoille ja sain taas jäädä hämärään lepäilemään hetkeksi naamion imeytyessä. Kuulemma ihoni imaisikin aika hyvin naamion. Naamiossa vaikuttavina aineina: ruiskukkavesi, manteliöljy, kasvipohjainen E -vitamiini, Asparagopsis-  ja Corallina-levä, meren sakkaroosiesterit, hyaluronihappo, luonnollinen helmi ja appelsiinin eteerinen öljy.
6. Silmänypärys- ja kosteusvoide
Viimeistelevänä vaiheena lisättiin Eye and Lip Contour Serum silmänymärysiholle ja Day Moisturizing Cream -päivävoide lopuille kasvoille. Seeumissa vaikuttavina aineina: ruiskukkavesi, jojobaöljy, Laminaria- ja Chondrus crispus-levä ja vehnäproteiini. Päivävoiteessa vaikuttavina aineina: taikapähkinänkukkavesi, auringonkukkaöljy, karpalo, arnikki, Laminaria-, Palmaria- ja Enteromorpha-levä, kasvipohjainen E -vitamiini, mandariinin eteerinen öljy sekä laventelin ja kamomillan eteerinen öljy.


Eiffel-torni sermit rajaavat hoitotilan.

Kaikissa hoidossa käytetyissä Paris Exclusive sarjan tuotteissa oli mieto tuoksu. Tuoksu ei ollut kaikissa täsmälleen sama, mutta hyvin samankaltainen. Minusta tuoksut ovat vähän erikoisia, mutta kuitenkin miellyttäviä ja mietoina ne eivät jää leijailemaan ympärille pitkäksi aikaa. Paris Exclusive on luonnonkosmetiikkamerkki, joka sopii sekä hoitola- että kotikäyttöön. Kerron sarjasta lisää, kun arvostelen jo aiemmin testattavaksi saamani tuotteet. 

Kuten jo mainitsin, hoidon tehnyt kosmetologiopislelija Ronja oli hyvin helläkätinen ja toimi ammattimaisen oloisesti, muun muassa varmisten, että kasvojen höyrytys tuntui miellyttävältä. Hän myös kertoi koko ajan mikä vaihe hoidossa on menossa. Omistaja Helena kävi myös pari kertaa tarkistamassa, että kaikki sujuu hyvin.
Heti hoidon jälkeen iho näytti hyvältä, eikä punoittanut, joten kotiin kehtasi ihan hyvin mennä ilman meikkiä, mutta parhaiten tulokset olivat näkyvissä pari tuntia hoidon jälkeen. Ihoni näytti tällöin tasaisemmalta ja tuntui pehmeältä ja kosteutetulta.Vaikutus näkyi useamman päivän ihossa, joka säilyi tasaisemman värisenä ja jonka näppyläarvet alkoivat vaalentua nopeasti. Nenässä majailleet mustapäät olivat myös silminnähden vähentyneet. Tietenkin vaikutuksen säilymiseen vaikutti myös se, että skarppasin omassa ihonhoidossanikin ja siirryin vähän kosteuttavampaan rutiiniin. Nyt iho näyttääkin olevan menossa parempaan suuntaan.
Kokonaisuutena ihonpuhdistus oli rentouttava kokemus, hoidon jälkeen olisi tehnyt mieli jäädä vielä peittojen alle lepäilemään. Kauneudella hoitolan tilat ovat pienet ja kodikkaat. Edellisellä kasvohoitokerrallani toisessa paikassa hoito tehtiin tilassa, jossa oli useita asiakkaita hoidossa samaan aikaan ja valot olivat koko ajan hyvin kirkkaat. Kauneudella hoitolassa hoitotiloja on tällä hetkellä kaksi: erillinen hoitohuone (jossa oli nyt samaan aikaan hieronta-asiakas) sekä sermeillä erotettu tila isommassa huoneessa, jossa itse nyt olin. Pidin siitä, että höyrytys- ja naamiovaiheissa valot himmennettiin ja ympärillä ei ollut isompaa hälinää. Kauneudella sijaitsee omakotitaloalueella Oulun Pateniemessä ja siellä käy asiakkaita sovitusti, joten paikka on rauhaisa. Sisustukseen on käytetty sopivasti sekaisin uutta ja kauniita, vanhoja huonekaluja, joista jotain vilahtaa kuvissakin. Eiffel -tornia kuvaavat sermit sopivat hyvin sisustukseen ja omistaja Helena oli ne valinnut, koska ne sopivat myös hänen käyttämäänsä Paris Exclusive -sarjaan.


Tällaisen kun saisi kotiinkin...

Kauneudella hoitolan tarjoamat palvelut (mm. kasvo- ja vartalohoidot, sokeroinnit ja ripsien ja kulmien värjäykset) ja hieronnat hintoineen ovat nähtävissä hoitolan kotisivuilla, mistä löytyy kaikki yhteystiedot ja myös nettiajanvaraus. Ronja tekee opiskelijahintaisia hoitoja tammikuun 2014 loppuun saakka, ja esimerkiksi kuvailemani ihonpuhdistuksen Ronjalta saa hintaan 27€. Opiskelijatöiden hinnat ovat -40% normaalihinnoista. Oman kokemukseni perusteella uskallan suositella hoitolaa, haluaa sitten valmistuneen kosmetologin tai opiskelijan hoitoon. Kauneudella löytyy myös Facebookista. Kiitokset Helenalle kutsusta ihonpuhdistukseen ja Ronjalle helläkätisestä hoidosta!

Pääkaupunkiseudun ihmiset muistakaa Pro Luonnonkosmetiikka ry:n joulumyyjäiset lauantaina 14.12!


Kuinka usein sinä käyt kauneushoidoissa?


Briefly in English: I was invited to a facial in a local beauty salon Kauneudella. Kauneudella is a small, cosy salon in Oulu, where You can get different kinds of beauty treatments from facials to body sugaring and massages. They use a certified natural cosmetics brand Paris Exclusive Cosmetics in their facials. I received a facial cleaning from a beautician student Ronja. The facial was very gentle and relaxing and my skin felt soft and moisturised after and looked more even toned. I prefer this kind of smaller beauty salons. I've only had one facial before and it was in a bigger, more clinical place and it wasn't as relaxing. 

Postauksen palvelu saatu ilmaiseksi blogin kautta, kaikki mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä enkä mitään korvausta tekstin kirjoittamisesta. Tietääkseni Paris Exclusive Cosmetics ei käytä eläinkokeita!
I received a facial in this post free. All of the opinions are my own and I'm not compensated for writing this post. There's no affiliate links in this post. As far as I know Paris Exclusive Cosmetics is cruelty free! 

10 kommenttia :

 1. Hyiii, musta se höyrytys on pahin vaihe!! Mää en saa henkee siinä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Mää kyllä sain hengitettyä siitä huolimatta, että nenä oli ihan tukossa. Sanoinki, että siinä tulee samalla hyvä höryhengitys ku oon ollut ihan tukossa.

   Poista
 2. Viime aikoinan on tullut käytyä melko säännöllisesti, kiitos blogini! Muuten todella harvoin, mutta kyse on vaan ollut siitä, että en ole saanut aikaiseksi mentyä, vaikka olisin halunnut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut oikeestaan siitä kiinni, että opiskelin niin pitkään ja rahaa ei juurikaan ollut mihinkään kauneushoitoihin. Ei sitä kyllä nytkään paljon oo, mutta ehkä jossain vaiheessa elämää vähän enemmän ja voi panostaa tällaiseenkin :) Ja tietenkin opiskelijatöinä saa halvemmalla ja voi käydä, vaikka ei niin hyvätuloinen oiskaan.

   Poista
 3. Yritän muistaa käydä kasvohoidossa pari kertaa vuodessa. Riippuu rahatilanteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pari kertaa vuodessakin ois varmasti ihan hyvä. Mun iholle tekis varmaan hyvää käydä vähän useamminkin ku on kuitenkin epäpuhtauksia.

   Poista
 4. Etpä olisi varmaan arvannut Ronjan olevan ensimmäisen vuoden opiskelija? ;) Pitääpä itsekin varata aika kasvohoitoon pitkästä aikaa, koulussa tehdyt hoidot kun eivät tunnu samalta.

  - OSAO:n tyttöjä myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronja kyllä hoiti homman tosi hyvin ja ammattimaisesti :)

   Poista
  2. Mua ärsyttää se, kun ihmisillä on kauheat ennakkoluulot ykkösvuoden opiskelijoista. Tosi ihana, kun soitetaan ja varataan aikaa ja sit sanotaan, että ei ensimäisen vuoden opiskelijoille. Meillähän ei illalla ole muita kuin ykkösiä, niin sitte joutuu myymään eioota tyypeille.
   Oikeestihan me ollaan ihan päteviä hommiin jo :)
   Tää siis oli vaan tämmönen yleinen purkaus :D

   Ja musta höyrytys on ihan kamala vaihe, tuntuu että henki ei kulje kunnolla. Mekaaninen ip on sitte se toinen ihan kamala, minä en nimittäin kipua kestä ja erräänki kerran on kyyneleet koulussa valunu :D

   Poista
  3. Tuo johtuu varmaan enimmäkseen siitä, että ihmiset ei tiedä mitä teille on jo missäkin vaiheessa opetettu :/

   Mulla ei kyllä nyt juurikaan käyny kipeetä se mekaaninen puhdistus. Just siinä vaiheessa ku alko aina tuntuun, että nyt kohta sattuu, niin loppui :) Ja mää voisin siinä höyryssä makoilla pitempäänkin :D

   Poista