lauantai 4. toukokuuta 2013

Vappuhiukset hiusväriliiduilla

Täällä taas ollaan. Kiire alkaa pikkuhiljaa helpottamaan, kun opiskelutkin on ihan viimeisiä pikkuhommia vaille kasassa. 

Tilasin kaverini kanssa vappua silmällä pitäen Born Pretty Storesta pari hiusväriliitua mieheen (naiseen). Liituja tulikin vapun alla opiskelijabileissä testailtua, ja liidut olivat kyllä yllättävänkin toimivia. Hintaa tilaamallemme neljälle liidulle tuli n. 7€ ja postikulut olivat ilmaiset. Matka Suomeen kesti pari viikkoa.


Tämän näköisiä liituja oli käytössä, liidun pituus ehkä noin 6 cm.


Liidut ovat kooltaan melko pieniä, mutta yhdellä liidulla minä sain värjättyä kaikki hiusteni latvat ja liitua jäi vielä ainakin kolmannes jäljelle. Tosin olin ilmeisesti yön pikkutunteina hävittänyt lopun liituni jonnekin...Itse värjäsin tosiaan hiusteni latvat pinkillä liidulla, kaverini teki raitoja vaalean ja tummansinisillä liiduilla. Minulla on toinen, violetti liitu, vielä kokonaan käyttämättä.
Liitujen käyttö oli helppoa. Hiukset kostutetaan, väri hinkataan ja hierotaan hiuksiin. Seuraavaksi hiusten annetaan kuivaa itsekseen ja lopuksi värjätyt hiusosiot käydään läpi suoristusraudalla, joka kiinnittää värin. 
Itse kostutin hiukseni pelkällä vedellä, jota suihkin osio kerrallaan suihkepullosta. Kaverini R käytti hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Väri kannattaa hinkata hiuksiin alaspäin suuntautuvin vedoin, jotta hiukset eivät turhaa kärsi. Värjättyjä osioita kannattaa myös hieroa yhteen hellästi, jotta väri leviää tasaisesti. Kun hiukset ovat taas kuivat ne käydään siis läpi suoristusraudalla. Itse kampasin tämän jälkeen hiukseni vielä harvapiikkisellä kammalla, koska en sietänyt takkuja latvoissani. Väri vaaleni kampaamisesta, mutta ei lähtenyt kokonaan pois. Värin levityksen ajaksi kannattaa hartioille levittää pyyhe, jonka sotkeutuminen ei harmita. 
Koko värjäysoperaatioon, kuivumisen odottaminen mukaanluettuna, meiltä meni kaverini kanssa muistaakseni reilu tunti. Ehkä noin tunti ja vartti tai tunti ja 20 minuuttia. Eli värin saa kyllä ihan suhteellisen nopeasti päähän. Värin tarkoitus on kestää vain 1-2 pesua, joten sen pitemmäksi aikaa ei tarvitse hassuihin väreihin sitoutua.  
Värit olivat yllättävän pigmenttisiä ja niillä sai melko tasaisen värjäystuloksen aikaan. Laatu siis tuntui hyvältä ja tällaiseksi erikoistapauksessa käytettäviksi halvat liidut ovat omiaan.


Pinkit latvani. Punainen mekko ei ole paras tausta hiuksille, mutta eiköhän kuvasta saa jonkinlaisen käsitykset väristä. Liidun sävynumero 22.


Sekä kaverillani että minulla on vaaleat käsittelemättömät ja aika hyväkuntoiset hiukset. Olikin mielenkiintoista vertailla värien käyttöä, kun itse käytin tosiaan pelkkää vettä hiuksien kostutukseen ja kaverini hoitoainetta. Levitysvaiheessa vedellä ja hoitoaineella ei tainnut olla mitään eroa, mutta pysyvyys näytti olevankin sitten ihan eri asia. Kaverini kertoi, että hän oli laittanut yöksi tyynylle pyyhkeen ja se oli nukkumisen aikana värjäytynyt, myös hänen kaulansa oli ollut kauniin sininen. Minä taas en suojannut vuodevaatteitani mitenkään, mutta väriä ei ollut sotkeentunut niihin eikä iholleni yön aikana lainkaan. Väri siis näyttää pysyvän selvästi paremmin hiuksissa, jos sen levittää vain vedellä kostutettuihin hiuksiin. Tietysti myös hiusten laadulla on merkitystä. Hoitoaine on varmasti myös hellempi hiuksille ja suojaa niitä liidun aiheuttamalta kuivumiselta. Liidulla värjätyt hiukset tuntuivatkin (sekä näyttivät) selvästi kuivilta ja minulta kesti pari pesua, että väri oli kokonaan pois hiuksista ja latvat tuntuivat taas normaaleilta.


Kaverini R:n sinisiä raitoja. Vaaleansinisissä raidoissa käytössä liitu sävyssä 28. Kaverillani oli edessä myös tummansinisiä raitoja liidulla 71, mutta ne eivät näkyneet ottamistani kuvista kovin selvästi.


Olimme molemmat kaverini kanssa oikein tyytyväisiä värjäystulokseen, jonka liiduilla sai. Liitujen merkistä, taustoista tai aineksista minulla ei valitettavasti ole mitään tietoa. Liiduissa lukee gallery ja Soft Pastels, mutta en tiedä onko se merkki vai jotain muuta. Liitujen eläimillä testaamisesta tai testaamattomuudestakaan en osaa sanoa mitään. Olin paha ihminen ja tilasin liidut, vaikka en tiennyt niistä mitään. Onneksi oma osuuteni maksoi vain 3,50€, joten en ainakaan tukenut mitään tuntematonta yhtiötä isoilla rahoilla :) Liituja on saatavilla 24 eri sävyssä!

Loppuun vielä ainoa julkaisukelpoinen kuva silmämeikistä, joka minulla oli bileissä, joissa hiukseni olivat värjätyt. Menin tylsällä, neutraalilla linjalla. Onneksi edes pinkit latvat piristivät vappuilmettäni.
Onko kellään kokemusta näistä tai vastaavista hiusväriliiduista tai houkutteleeko kokeilla?

Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Liitujen merkki tuntematon!

4 kommenttia :

 1. Luulisin, että jätettävän hoitoaineen silikonit suojaavat hiuksen pintaa sen verran, ettei väri tartu. Siksi siis värikato yön aikana kaverillasi :)

  Olen lukenut näistä liiduista, mutta koen operaation ehkä sittenkin turhan vaivalloiseksi itselleni. Naamiaisiin tai vastaavaan nämä ois kuitenkin varmaan ihan kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti just silikonit huononsi värin pysyvyyttä. Hyvin tosiaan kaverinkin hiuksiin tarttui, mutta väri ei sitten kiinnittynyt niin, että ois pysynyt nukkuessa :)

   Mää luulin noita kauhee vaivalloisiksi enkä meinannut jaksaa alkaa ees kokeileen, mutta yllättävän helppo ja nopee nuo oli laittaa. Se kuivumisen odottelu vei eniten aikaa. Eihän näillä kuitenkaan kovin usein viitsi leikkiä, eli just naamiaisissa, vappuna tms. erikoistapauksissa ovat hyviä.

   Poista
 2. Jääkö nuo suoristusrautaan kiinni? Siis kun väri pitää kiinnittää suoristusraudalla. En tiiä uskaltaisinko uudella raudalla testata, pitäis ehkä joku ihan halpa ostaa noita varten :)
  Vois olla ihan kivaa vaihtelua. Halusin mun pidennyksiin pinkit latvat, mutta en uskaltanu värjätä niitä, oisin kuitenki nopsaa kyllästyny. Nuo liidut ois voinu olla ihan passelit siihen. Ehkä pitää ostaa sitten kun seuraavan kerran laitatan pitkän tukan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainaki lähti sitten jälkikäteen pyyhkimällä ne värit pois suoristusraudasta. Näytti yleensäkin muovi yms. kovilta pinnoilta lähtevän sitte se väri suht helposti pois ja iholtaki sen oli kuulemma kasvovedellä saanu pois :) Eli jos siinä sun suoristusraudassa ei oo mitään ihmepintoja, niin luulis lähtevän sitte sen värin pois. Siinä suoristaessa sitä väriä tosiaan väkisillä siihen rautaanki jää.

   Poista