lauantai 13. syyskuuta 2014

Primed, Poreless & Pure

Meikinpohjustajat on minulle jotenkin vähän vaikea kategoria arvosteltavaksi. Tämän Too Facedin pohjustajan arvostelu venyi lopulta paljon pidemmälle kuin alunperin suunnittelin. Pohjustajan ostin viime kevään Lontoon reissulta Debenhamsilta samaan aikaan kuin ihanan, jo keväälle esitellyn, Nude Beach -huulipunan. 
Primed & Poreless on hyvin suosittu, voisi melkein sanoa jo kulttimaineessa oleva pohjustaja, ja siitä löytyy perusversion lisäksi tämä valitsemani Pure. Tämä puhdas versio on käsittääkseni hyvin samanlainen kuin alkuperäinenkin, mutta tästä on vain karsittu muutamia elementtejä, kuten öljyt, pois ja tämän pitäisi soveltua herkällekin iholle. Alkuperäisessä on myös hieman sävyä, joka ei tosin taida iholla näkyä, kun taas tämä Pure -versio on täysin väritön. Itse öljynaamana päädyin tähän öljyttömään versioon, enkä nähnyt tarpeelliseksi alkuperäisen sävytystäkään. 
Primed & Poreless on kunnon perinteinen silikonimössö paksulla koostumuksella. Nimen mukaisesti sen luvataan häivyttävän ihon epätasaisuuksia ja ihohuokosia. Ihotuntuma on silikoneille tyypillinen samettinen. Pohjustajaa pitää osata annostella juuri sopiva määrä, liian vähän laitettuna iholla ei huomaa mitään eroa ja liikaa annosteltuna meikki voi alkaa iholla rullaamaan tai "valumaan". Itse olen käyttänyt suunnilleen puolikkaan kuivan herneen kokoisen kökkäreen pohjustajaa ja levittänyt se koko kasvoille, keskittyen eniten rasvoittuviin osiin kasvojen keskellä.
Kuten jo mainitsinkin pohjustaja on täysin väritön. Samea tahna leviää iholle täysin huomaamattoman näköisesti. Värin sijaan tuotteeseen onkin saatu aikaan melkoinen haju. Tai itseasiassa kysymys taitaa olla siitä, että tuote on pidetty mahdollisimman "puhtaana" ja sen raaka-aineista syntyvää ominaishajua ei ole pyritty peittämään keinotekoisilla hajusteilla. Puhun tosiaan tämän kohdalla ominaisHAJUSTA, en tuoksusta. Pohjustaja nimittäin haisee mielestäni aivan hielle. Ei mikään miellyttävin tuoksu kasvoille levitettävässä tuotteessa, tai ehkä missään tuotteessa. Pahan hajun kuitenkin kestää, sillä sen haistaa vain levitysvaiheessa ja sen jälkeen tuoksu häviää.

Sitten siihen, miksi koen pohjustajien arvostelun, tämä mukaanlukien, vaikeaksi. Ihoni vaatii ehdottomasti pohjustajan ollessaan rasvoittuva ja kraaterimaisilla ihohuokosilla varustettu. Kuitenkaan en ole kokenut vielä meikinpohjustajien kohdalla mitään sykähdyttävää hetkeä, jolloin enkelikuoron laulu alkaisi soimaan päässä ja iho näyttäisi meikkimainosten photoshopatun veroiselta. No, en oikeasti ihan mitään noin radikaalia odotakaan, mutta todellisuus on se, että yksikään kokeilemani meikinpohjustaja ei ole tehnyt mitään valtavaa eroa iholleni. Ihohuokoset tasoittuvat tällä Too Facedin pohjustajalla muiden kokeilemieni tapaan jonkin verran, meikki pysyy vähän paremmin paikallaan ja kasvojen kiiltely ei ala ihan niin nopeasti kuin ilman pohjustajaa. Kaipaisin kuitenkin pohjustajalta vähän enemmän, sillä ihoni ei säily pohjustajan avullakaan freesin näköisenä kovinkaan montaa tuntia. 


Kerta-annos Primed & Porelessia.

Primed & Poreless ei ole missään nimessä huono pohjustaja, mutta se ei myöskään tee iholleni mitään ihmeitä. Arvoitus onkin, onko ihoni toivoton tapaus vai enkö vain ole löytänyt sitä oikeaa. Too Facedin Primed & Poreless on sen verran hintava tuote, että normaalilla hinnalla sitä en toiste ostaisi, hyvällä tarjouksella voisin ostaa. Hinta on esim. BeautyBayssa n. 27€ normaalihinnalla, pakkauskoko on 28g. 

Kuka on onnistunut löytämään "sen oikean" meikinpohjustajista puhuttaessa?


Briefly in English: Finally I'm reviewing Too Faced Primed & Poreless Pure face primer. I bought it from London last spring.
Primed & Poreless Pure is the stripped version of the original P & P primer and it's supposed to work on sensitive skin too. It's oil free and it has no tint like the original. It also doesn't have any perfume and You can clearly smell that while applying the primer. It smells like sweat! Luckily, I only smell the "scent" while applying the primer, not while I'm wearing it. 
P&P Pure is like any other heavily silicone-based primer. It's quite thick, colourless, but blurry paste. It feels typically velvety when applied to skin. You have to apply just the right amount of it for it to work. I use about a half a pea sized blob and spread it to my face concentrating on the central parts of my face.
I wasn't overly impressed with Primed & Poreless Pure. For me it works like pretty much any other silicone based primer. It blurs my pores a little bit, keeps my make up on place a little longer and keeps the shine on hold for a little bit longer than wearing no primer. For a primer this price range I'd expect a little bit more.
Primed & Poreless isn't a bad primer, but it doesn't make enough difference on my skin to justify it's price. I wouldn't purchase it again on full price, but I could buy it with a good discount. If You wonder how much is it, it's about 27€ for 28g at BeautyBay
I'm not sure if my skin is just a hopeless case when it comes to primers or if I just haven't found the right one yet. Anyway, I'm going to keep on using primers, since my face is oily and has huge pores, even if I have to settle for mediocre results.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Too Faced ei käytä eläinkokeita!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Too Faced is cruelty free!

4 kommenttia :

 1. Kuvat näkyy tosi leveinä puhelimella lukiessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän ja yritin jo aiemmin tehdä asialle jotain, mutta mikään mitä kokeilin ei auttanut. Pitää katsoa löytyiskö asiaan jotain neuvoja netistä, kunhan ehdin. Isommat kuvat kuitenkin haluan pitää käytössä.

   Poista
 2. En huomaa mitään eroa meikin kestossa tai huokosissa, käytin sitten pohjustajaa tai en... Välillä tuntuu että pohjustajan kanssa meikkivoiteet levittyy vielä huonommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo tuossa levittyvyydessä huomannut eroa suuntaan tai toiseen oikeestaan. Ja mullakaan ei tosiaan, mitään isoa eroa pohjustajan käytöstä tule, mutta vähän kuitenkin. Toivottavasti vielä löytyis joku isomman eron tekevä pohjustaja!

   Poista