tiistai 9. syyskuuta 2014

Uuden kameran koeajoa syysmarkkinoilla

Tilasin tuossa viime viikolla itselleni Sonyn A3000 -järjestelmäkameran ja eilen se kovan odotuksen jälkeen saapui. Kamera oli Gigantissa synttäritarjouksessa erittäin huokeaan 199€ hintaan ja päätin nopeasti tarttua tilaisuuteen, kun kameran osto oli ollut jo kauan haaveissa. Tähän asti kameranani on toiminut Samsungin peruspokkari useamman vuoden takaa. 
Uuteen kameraan tutustuminen on vasta aluillaan, enkä ole ehtinyt juuri muuta kuin ottaa joitain testikuvia automaattiasetuksilla. Tänään kävin syysmarkkinoilla Oulun kauppatorilla ja ulkoilutin kameraa siellä napaten pikaisesti kuvia torin syystunnelmasta. Kaikki alla olevat kuvat siis automaattiasetuksilla kuvattuja eikä niitä ole rajaamisen ja kuvakoon muuttamisen lisäksi käsitelty mitenkään.


Toripolliisia ei voi olla kuvaamatta torilla. Matkailuvinkkinä kerrottakoon, että polliisin vieressä olevan kauppahallin postilootasta lähetettyihin postikortteihin leimataan normaalin postileiman sijaan Toripolliisi-leima!

Syksyn omena- ja vihannessatoa.

Erinäisten leipomusten joukosta löytyy myös kalakukkoa, en ostanut :D


Furby-pallo ois ollut aika hieno! Taustalla näkyy kauppahalliakin.

Markkinoilta mukaani tarttui vain kaksi pientä purkkia hunajaa, toinen vaniljalla maustettuna ja toinen maustamatonta keväthunajaa. Hyödynsimme kaverini kanssa tarjouksen, jolla neljä purkkia hunajaa sai kolmen hinnalla ja ostimme molemmat kaksi purkkia. Hunajia en nyt ehtinyt kuvamaan. 
Kamera vaikuttaa näin vähäisen kokemuksen perusteella hyvältä ostokselta. Kuvien laatu varmasti paranee, kun saan opeteltua kameran säädöt. Nyt jo huomaa kuitenkin eron varsinkin värien toistuvuudessa ja nimenomaan parempaan suuntaan. 
Muutin blogin palstaa hieman leveämmäksi ja tarkoitus on tulevaisuudessa käyttää tämän postauksen tavoin aiempaa isompaa kuvakokoa. Muutenkin suunnitelmissa on pientä päivitystä blogin ulkoasuun ja toivottavasti blogini ottaa edes pienen askeleen laadukkaampaan suuntaan!

Onko muissa kaupungeissa syysmarkkinoita käynnissä?

Briefly in English: I bought a new camera! The model is Sony A3000 and it was on sale for 199€. I took the camera with me and went to a fall market at my local market place here in Oulu. I took a few test shots with automatic settings, since I haven't had the time yet to familiarize myself with the manual settings. So far the camera seems good! I only bought two little jars of honey from the market, but didn't have the time to photograph them :)

Kamera ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani!
I bought the camera myself and all of the opinions are my own!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti