maanantai 8. lokakuuta 2012

Herbina vs. Four Reasons

Opiskelijana olen tottunut etsimään halvempia vaihtoehtoja käyttämilleni tuotteille, joten, vaikka olinkin tyytyväinen Four Reasonsin Hair Powderiin, päätin vielä kokeilla halvempaa Herbinan tuuheuttavaa kuivashampoota. Tästä pääset lukemaan arvosteluni Four Reasonsin hiuspuuterista. Four Reasonsin hiuspuuteri maksaa muistaakseni 10,90e/250ml ja Herbina noin 5 euroa/ 200ml. Molemmat tuotteet siis vielä kohtuu hinnoissa, mutta Herbina kuitenkin selvästi halvempi.
Herbinan kuivashampoossa pidin heti tuoksusta. Kuivashampoissa tuntuu aika usein olevan voimakas tuoksu ja niin on tässäkin, mutta tuoksu on kuitenkin miellyttävän omenainen. Minulla on huonoja kokemuksia Klippoteketin kuivashampoosta, jonka haju sai minut oikeasti voimaan pahoin. Myös Batisten Tropical -kuivashampoon tuoksu oli makuuni liian voimakas, vaikka muuten pidin tuotteesta.

Tuoksun lisäksi tärkein kuivashampoon ominaisuus on tietenkin sen toimivuus. Itse haen ensisijaisesti sitä, että tuote oikeasti vähentää hiusteni rasvaisuutta ja toiseksi antaa tuuheutta. Four Reasonsin hiuspuuteri siis myös poistaa rasvaisuutta, vaikka ei olekaan kuivashampooksi nimetty.
Positiivista olikin kun sain todeta, että Herbinan kuivashampoo toimii ihan yhtä hyvin kuin Four Reasonsin puuteri. Molemmat poistavat rasvaisuutta ja myös tuuheuttavat hiuksia. Omat hiukseni ovat parhaimmillaan kun kuivashampoon ehtii olla hiuksissa vähän aikaa, heti suihkuttelun ja hiusten harjaamisen jälkeen hiukseni saattavat tuntua vielä vähän raskailta, mutta kun tuote saa olla vähän aikaa hiuksissa, tuntuma kevenee ja raikastuu.

Koska Herbina ja Four Reasons toimivat niin samanlaisesti, tarkastin niiden ainesosat. Kovin suuri yllätys ei ollutkaan, että tuotteiden INCIt ovat melkein identtiset. Käytännössä tuotteet lienevät samaa tavaraa, niin pienet erot niiden aineksissa on. Jos siis on kokeillut ja pitänyt Four Reasonsista, niin pitää todennäköisesti myös Herbinasta. Tuoksutkin tuotteissa ovat mielestäni hyvin samankaltaiset. 

Herbinan INCI: Butane, Alcohol Denat., Propane, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Cocotrimonium Methosulfate, Aqua, Hydrated Silica, Parfum, Limonene

Four Reasonsin INCI:  Butane, Propane, Alcohol Denat, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Aqua, Cocotrimonium Methosulfate, Hydrated Silica, Parfum

Löysin siis Herbinasta halvemman ja yhtä hyvän vaihtoehdon Four Reasonsille. Molemmat ovat kotimaisia tuotteita ja tietääkseni kumpikaan merkki ei käytä eläinkokeita, joten molempia voi käyttää hyvällä omatunnolla. Itse tulen ostamaan tästä lähtien edullisempaa Herbinaa ja turvautumaan Four Reasonsiin silloin, kun Herbinaa ei ole saatavilla. Olen nimittäin huomannut, että Herbinan kuivis on aika usein loppunut kaupoista. Muutkin ovat siis ilmeisesti tykästyneet tuotteeseen :)


Tekstissä mainitut tuotteet olen ostanut itse ja mielipiteet niistä ovat omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Kumpikaan, Herbina tai Four Reasons, eivät tietääkseni käytä eläinkokeita.

2 kommenttia :

 1. Mulla tuo Herbina takuttaa tukkaa ihan mielettömästi :( Jos laitan tuota aamulla, ponnarista huolimatta hiukset ovat illalla jopa lähestulkoon rastaiset. Muiden kuivashampoiden kanssa en ole niin selvästi huomannut takkuisuutta.

  Mut tuoksusta toki tykkään, se on mukavan raikas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo kyllä ollut tuollaista ongelmaa, mutta kuivashampoot tuntuukin toimivan ihan eri tavoilla eri hiuksissa. Mulla ei kovin helposti yleensäkään takkuunnu hiukset, paitsi jos ne kastuu sateella.
   Tuoksusta tosiaan kans tykkään, mutta ois kyllä kiva löytää sellainenkin kuivis joka ei tuoksuisi ollenkaan niin ei riitelis hiukset hajuveden kanssa :)

   Poista