tiistai 30. lokakuuta 2012

Ratkaisuni meikkien säilytykseen

Minulla on ollut jo pitkään meikkien säilytysongelma, joten lähdin ratkomaan sitä länsinaapurin puolelle Haaparannan Ikeaan (linkki Suomen Ikean sivuille). Kirjahyllyssäni on yksi hylly pyhitetty meikeille ja siellä suurin osa meikeistäni onkin asustanut erinäisissä purkeissa, laatikoissa ja pussukoissa, mutta halusin saada meikit siistimmin järjestellyiksi. Ikeasta löysinkin ihan mukavan ratkaisun säilytysongelmaani.
Yllä näkyy meikkihyllyni nykytila, vanhasta en viitsinyt ottaa kuvaa, koska se oli pelkkää sekasortoa. Kyseinen kirjahylly on muuten myös Ikeasta ostettu ja nimeltään Laiva. Suurimman osan meikeistäni sain siis nyt järjesteltyä siisteihin vetolaatikoihin. 
Huulimeikkejä jäi vielä paljon muualle säilytettäväksi ja hankin varmaan myöhemmin kaksi kapeaa tai yhden leveän laatikon lisää. Lisäksi yli jäi sellaisia meikkejä, joita en juurikaan käytä, mutta en raski heittää menemäänkään. Ne ovat nyt kuitenkin laatikoissa ja kaapeissa piilossa, joten ne eivät ole sotkemassa hyllyä. Kynsilakkani, joita ei paljon edes ole, säilytän vaatekaapin ylimääräisellä hyllyllä poissa auringonvalosta ja pois silmistä. Myös meikkisiveltimet, ripsentaivuttimet ja pinsetit majailevat muualla, omissa kupeissaan muualla kirjahyllyssäni. 
Kuten kuvasta näkyykin, niin myöskään isommat meikkipalettini eivät mahtuneet laatikoihin, mutta ne säilyvät onneksi ihan siististi hyllyjen päälläkin. Epämääräinen läjä hyllyn reunassa on kynsienhoitosetti, pari korkkaamatonta meikkisivellintä, Smoked -paletin kirjanen ja UNII -paletin laatikko, jossa säilyy paletin mukana tullut magneettilevy. Muut kosmetiikkatuotteeni, kuten kosteusvoiteet, puhdistusaineet ja hiustuotteet säilytän kylpyhuoneessani ja niiden ei ollut tarkoituskaan hyllyyn mahtua.

Kyseiset laatikot ostin siis Ikeasta. Laatikoiden nimi on Kupol ja niitä on saatavilla eri kokoisina ja mallisina. Vasemmalla on alimmaisena kaksi leveämpää laatikkoa, jotka myydään yksittäisinä ja jotka maksavat 59kr/kpl (n.6,8e). Loput laatikot ovat leveydeltään puolet leveistä laatikoista ja ne myydään kahden laatikon pakkauksissa samaan 59kr hintaan. Pienempien laatikoiden mitat ovat L 13cm, S 18cm ja K 8cm ja leveämmät ovat tosiaan tuplasti leveämmät, mutta syvyydeltä ja korkeudelta samat.
Sarjassa on myös isompia laatikoita, mutta niitä en ostanut, sillä ne eivät olisi mahtuneet hyllyyni. Ostin nämä tosiaan Ruotsin puolelta Ikeasta, joten en osaa sanoa onko kaikkia samoja osia myös Suomen Ikeoissa ja mitkä niiden hinnat ovat Suomessa. Ikean sivuilta voi käydä tutkimassa asiaa tarkemmin.
Laatikot voi siis kaikki pinota päällekkäin ja niistä voi siten rakentaa sellaisen kokonaisuuden kuin itse haluaa. En suunnitellut itse sen tarkemmin etukäteen millaisia laatikoita ja minkä verran ostan, mutta päädyin liikkeessä ostamaan kaksi leveää laatikkoa ja kolme pakkausta, eli 6 kapeampaa laatikkoa. Kokonaisuudelle tuli siis hintaa noin 34e. Yksi leveä tai kaksi kapeaa laatikkoa hyllyyn vielä olisi mahtunut. 
 

Pahoittelut epätarkasta kuvasta, kämppäni on liian pimeä!

Yllä yksi laatikoista irrallaan. Tämän laatikon sisältö on joka päivä käytössäni olevat meikit. Eli käytännössä meikkipohjan tekoon tarvittavat tuotteet, ripsiväri ja kulmakarvoihin käyttämäni tuotteet ja sivellin sekä Inglotin geelirajaus ja Isadoran Blonde -kajali.
Vetolaatikot tosiaan pystyy myös irroittamaan hyllyköstä, joten voin vain nostaa tarvittavan laatikon pöydälle, kun alan meikkaamaan eikä minun tarvitse keräillä irrallisia tuotteita laatikosta. Minulle ainakin tämä tapa toimii hyvin ja yllä oleva laatikko onkin se, jonka tarvitsen joka aamu. Lisäksi otan joko jonkun luomivärilaatikoistani tai paleteistani pöydälle ja lisäksi valitsemani poskipunan ja mahdollisesti korostus tai varjostustuotteita. Poskipunat ja muut kasvojen muotoiluun tarkoitetut tuotteetkin järjestin omaan laatikkoon, joten jos en oikein tiedä mitä olen käyttämässä voin vain nostaa senkin laatikon esiin. 


Itse olen todella tyytyväinen laatikostoihin ja niihin sain järjestettyä meikkini siististi, mutta siten, että ne ovat myös helposti saatavilla. Ainoa miinus on se, että yhteen laatikkoon ei mahdu kovin suurta määrää tuotteita. Yllä olevasta kuvasta näkyykin, että laatikon vedin on syvennys, joka vie vähän tilaa laatikon sisältä. Toisaalta eipä minun hyllyyni olisi juuri tilavempia laatikoita mahtunut. Halusin nimenomaan hyllyyni mahtuvat laatikot, vaikka lattialla seisovia laatikostoja olisi myös, mutta minulla ei ole järkevää lattiatilaa sellaiselle.


Miten te muut säilytätte meikkinne vai onko niiden säilytysongelma vielä ratkaisematta?


Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä.

8 kommenttia :

 1. Pitäisi myöskin vähän organisoida säilytystilaani.. myös meikkien! Tällä hetkellä minulla on vessassa kaappi, jonka yhdellä hyllyllä kaikki meikit ovat sekasortona. Aiemmin minulla oli näpsäkkä laatikoissa säilytys käytössä mutta jotenkin kummasti meikit löytävät tiensä sikin sokin ja pitkin poikin hyllyä. Kummaa! :D

  http://saaratikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans ollut monesti tuollaisia vaeltavia meikkejä, jotka löytää tiensä ihan muualle kuin niiden pitäisi :)
   Vessahan ei ole siitäkään hyvä paikka meikeille, että siellä voi olla kosteaa ja meikit ei siitä tykkää. Varsinkin jos on vessa/kylpyhuone yhdistelmä. Toivottavast meikit löytää tien takaisin laatikoihin!

   Poista
 2. Olen juuri ollut samoissa puuhissa kuin sinä. Mulla oli ennen meikit sellaisessa muovisessa toimistopapereille tarkoitetussa vetolaatikostojutskassa. Mutta nyt siirsin ne makkarin lipaston kahteen ylimmäiseen laatikostoon. Siellä laatikoiden sisässä ne on jaettu nyt muovisiin koreihin. Toivottavasti tämä on parempi systeemi sillä se muovinen laatikosto alkoi mennä pahasti palasiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin eilen sun postauksen, että sielläkin on ollut meikkien muutto käynnissä :)
   Tuo laatikot + korit on varmasti hyvä tapa säilyttää meikkejä, mulla ei vaan oo asunnossa tilaa millekään lipastolle, niin pitää tuonne hyllyyn mahduttaa.

   Poista
 3. Voih..yksi peilipöytä laatikostoineen täynnä,iso ja pieni rahipenkki täynnä,kaksi lipaston vetolaatikkoa täynnä...Lisäksi irtotavaraa muutamalla hyllyllä,vessassa,laukuissa...
  Mahtuisipa kotiin yksi oikein massiivinen senkkilipasto niin mahduttaisin siihen kaikki samaan pisteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tuo mullekin on aika tuttua, että kosmetiikkaa on vähän joka paikkaan tukittuna :)
   Toivottavasti saat jossain vaiheessa senkkilipaston! Mää haaveilen oikein isosta meikkipöydästä, jossa ois kunnon peili ja tilaa kaikille meikeille...ei vaan tänne yksiöön nyt oo mahdollista hankkia sellaista.

   Poista
 4. Hei voisitko linkata ton ikean sivuilta??
  Kun oon jo kohta turhautumiseen saakka niitä etsinyt mutta en löydä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossapa olisi. Löytyi kyllä heti kun kirjoitti hakukenttään tuon sarjan nimen Kupol, joka on tässä postauksessakin mainittu! Näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan vain tuota pienempää mallia näistä versioista, mitä minulla on. http://www.ikea.com/fi/fi/search/?query=KUPOL+S%C3%A4ilytyslaatikko

   Poista