lauantai 27. heinäkuuta 2013

Helsingin reissun ostokset osa 2: Inglot

Kesäkuun reissulla Helsinkiin toinen pakollinen ostospaikka oli Inglot. Olen aiemmin tilannut Inglotin nettikaupasta, mutta liikkeessä en ollut koskaan käynyt. Kluuvin liike ei ole iso, mutta sinne mahtuu silti tarpeellinen määrä meikkejä, jotta tuntee olevansa kosmetiikkabloggaajan karkkikaupassa. Paremmalla ajalla ja budjetilla voisin helposti kantaa Inglotilta vaikka säkillisen ostoksia, mutta tällä reissulla jouduin hillitsemään itseäni ja mukaan lähti vain kaksi luomivärinappia ja yksi poskipuna.

Ostin irtonaisia Freedom System -nappeja, sillä sijoitin ne "matkapalettiini" eli vaaleanpunaiseen, magneettiseen UNII -palettiin. Puolalainen Inglot tunnetaan erityisesti luomiväreistään ja systeemistään, jossa voi koota itselleen haluamansa kokoisen paletin haluamillaan väreillä. Minulla ei siis ole Inglotin omaa palettia.


Poskipuna nro 58

Aiemmin ostamani Inglotin poskipuna oli hajonnut palasiksi, joten halusin uuden punan matkapalettiini. Vanhan olen sittemmin korjannut joten kuten, mutta matkapalettiin en sitä enää uskalla laittaa ja se saa nyt toimia kotikäytössä. Koska rikkinäinen punakin on tallessa ja käytössä, ostin tietenkin uuden sävyn. Matkapalettiin haluan sävyn, joka toimii monien erilaisten meikkien kanssa, ja lisäksi halusin pysyä poissa ihanista korallisista ja persikkaisista punista, sillä niitä minulla on ennestäänkin paljon. Sävyksi valikoitui numero 58.


Puna 58 oikealla kerrostettuna ja vasemmalla häivytettynä. Kuvattu luonnonvalossa.

58 on mattainen poskipuna, joka näyttää pannussa lähes vadelmanpunaiselta. Ihan niin tumma ja hurja se ei ole iholla vaan hillitympi ruusuinen sävy. Paksummalla kerroksella puna alkaa näyttämään vähän lämpimältä, mutta häivytettynä se viilenee, jääden kuitenkin aika neutraaliksi. Vastaavaa punaa minulla ei ollut ja se tosiaan toimii hyvin monien meikkien kanssa. Kevyesti annosteltuna sävy on todella luonnollinen, mutta syksyksi ja talveksi tällä saa kunnon omenaposketkin halutessaan. Koostumukseltaan puna on aivan unelmapehmeä, joten se häivyttyy helposti, vaikka pigmenttiä on paljon.


Luomivärinappejakin katsellessä keskityin etsimään sävyjä, joita minulla ei vielä olisi. Mukaan valikoitui  kaksi AMC Shine -koostumuksen nappia, numerot 24 ja 8. Ennestään minulla oli vain yksi mattakoostumuksen väri ja muutama Pearl, eli helmiäissävy.


AMC Shine 24 & 8

Hohtava, minttuinen 24 oli ensimmäinen valintani. Mintunvihreät ovat sellainen sävyryhmä, joita minulla ei juurikaan ole ja 24 on upeasti hohtava merenneitosävy. AMC Shine koostumuksen värit eivät ole kovinkaan peittäviä, vaikkakin ovat melko pigmenttisiä, mutta niissä on sitäkin upeampi hohde. Pixie Epoxyn kanssa väristä saa eniten irti ja hohtava väri näyttää upealta liikkuvalla luomella. Väri varmasti toimisi hyvin myös tumman voidemaisen pohjan päällä.
Toiseksi sävyksi valikoitui erikoinen, kultainen sävy numero 8. Koostumus on tosiaan sama kuin mintunvihreässäkin, mutta tämä on ehkä hieman peittävämpi. Napissa väri näyttää vaalealta, neutraalilta peruskultaiselta, mutta valon osuessa siihen sopivassa kulmassa, saa se kauniin, melkein persikkaisen hohteen. Tämäkin on parhaimmillaan tahmean pohjan kanssa liikkuvalla luomella ja sopii loistavasti vaikkapa ruskeiden sävyjen kaveriksi. Kultaiset ovat yksiä suosikkejani ja nyt löysin vähän erikoisemman sävyn matkapalettiin.


AMC Shine 24 oikealla & 8 vasemmalla. Kuvattu luonnonvalossa.

Inglotilta tein siis hillitysti ostoksia. Jos budjettini olisi ollut isompi, niin mukaan olisi varmaan lähtenyt enemmänkin tavaraa. Inglotin irtonapit ovat aika kohtuullisen hintaisia, vaikka yleisesti merkki on hieman markettikosmetiikkaa kalliimpi. Nettikaupassa luomivärinapit maksavat 5,50€/2,3g-3,2g ja poskipunat 12,50€/7g (tosin ainakin minun napissa lukee painona 6g ei 7g). Liikkeessä napit olivat ainakin ilman paletin ostoa hieman nettihintoja kalliimmat, mutta kuitin olen hukannut, joten en voi tarkistaa tarkkoja hintoja. Hintansa arvoisia ostoksia joka tapauksessa, sillä Inglotin laatu on todella tasaisesti ja varmasti hyvä.


Briefly in English: I was in Helsinki a while ago and visited an Inglot store for the first time in my life. Because of my limited time, and especially budget, I only bought one Freedom System blush and two Freedom System eyeshadows. The blush 58 is a neutral and matte, dark rosy colour. It should work on many skintones and for many styles of make up. The eyeshadows are AMC Shine 24 & AMC Shine 8. Number 24 is a beautiful, glowing mint green and 8 is a gold, which has almost peachy glow when light hits it at the right angle. As usually, all the Inglot products are very good quality, smooth and pigmented.


Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Inglot ei testaa eläimillä!

4 kommenttia :

 1. Aivan ihana pigmentti tuossa poskipunassa!

  VastaaPoista
 2. Rakastan Inglotin meikkejä! Harmi, että nettikauppa on vähän "romu", sillä mun lähellä ei ole Inglotin liikettä. Kokosin puolisen vuotta sitten juuri Kluuvin liikkeessä 10 luomarin paletin ja kulmakarvapaletin ja ne on olleet melkeinpä joka päiväisessä käytössä.
  Seuraavaksi tekisi mieli testata juuri noita poskipunia ja mahdollisesti Rainbow-luomareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se nettikauppa ei mikään paras oo ja sieltä tilatessa kannattaa googlettaa ensin swatcheja ja kerätä valmiiksi listä mitä haluaa. Kannatta kyllä kokeilla noita poskipunia, ne on niin ihanan pehmeitä :)

   Poista